Sophie Ellis-Bextor: Πώς το «Murder On The Dancefloor» επέστρεψε στα charts μετά από 22 χρόνια

Η ταινία «Saltburn» αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την κλασική επιτυχία «Murder On The Dancefloor» της Sophie Ellis-Bextor.

Η Sophie Ellis-Bextor απολαμβάνει ξανά παγκόσμια επιτυχία στα charts με το αγαπημένο τραγούδι της «Murder On The Dancefloor».

Το τραγούδι ανέβηκε στο No. 2 του Singles Chart στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, ισοφαρίζοντας τη θέση στην οποία είχε βρεθεί πριν από 22 χρόνια.

Επίσης, το «Murder On The Dancefloor» έφτασε σε νέο ένα υψηλό στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα κάνοντας ένα άλμα 40 θέσεων στο chart -από το No.98 στο No. 58. Το «Murder On The Dancefloor» είναι το πρώτο τραγούδι στην καριέρα της Sophie που εμφανίζεται στο Hot 100.

Διαφήμιση

Αφού εμφανίστηκε στην επική τελευταία σκηνή της ταινίας «Saltburn» της Emerald Fennell που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έγινε θέμα συζήτησης, η δημοφιλής επιτυχία «Murder On The Dancefloor» της Sophie Ellis-Bextor από το 2001 γνώρισε μία τεράστια αναζωπύρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παλιοί και νέοι θαυμαστές ακούν ξανά το τραγούδι, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια βίντεο τόσο στο Instagram όσο και στο TikTok.

Η επιστροφή στα διεθνή charts

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το «Murder On The Dancefloor» συνεχίζει να σημειώνει νέα επιτεύγματα, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια συνολικά streams παγκοσμίως. Μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες έχει καταγράψει 40 εκατομμύρια streams στο Spotify, με τον ημερήσιο μέγιστο αριθμό των streams του τραγουδιού να ανέρχεται σε 2,92 εκατομμύρια.

Επίσης, έχει συγκεντρώσει 3,6 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok με πάνω από 1,1 εκατομμύρια συνολικές δημιουργίες στην πλατφόρμα TikTok που χρησιμοποιούν το τραγούδι.

Διαφήμιση

Στις ΗΠΑ, το «Murder On The Dancefloor» κατέκτησε το No. 1 στο Spotify Viral 100 Chart και ανέβηκε στο Top 40 στο US Spotify Top 200. Ανέβηκε επίσης στο No. 1 στο iTunes Dance Chart, στο Top 10 στο Billboard Hot Dance/Electronic Songs Chart και στο Top 10 στο US Shazam Chart.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Felix Jaehn και Sophie Ellis-Bextor δηλώνουν «Ready For Your Love»

Διεθνώς, το κλασικό τραγούδι της Sophie Ellis-Bextor είναι αυτή τη στιγμή στο No. 2 του Spotify στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο No. 16 στο παγκόσμιο chart του Spotify, στο No. 1 στο TikTok Chart του Ηνωμένου Βασιλείου, στο No. 3 στο YouTube Music Video Chart, στο Top 5 στο Global Shazam Chart και είναι έτοιμο να εισέλθει στο Top 10 στο βρετανικό Radio Airplay Chart αυτή την εβδομάδα.

Στην Ελλάδα, το «Murder On The Dancefloor» έχει κάνει είσοδο στο Διεθνές Digital Singles Chart της IFPI και εντοπίζεται στο Top 30 του chart του Shazam για τη χώρα μας.

Νέες συλλεκτικές εκδόσεις

Το «Murder On The Dancefloor» ανέβηκε στο Top 10 των charts παγκοσμίως όταν κυκλοφόρησε πριν από 22 χρόνια, φτάνοντας στο No. 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Top 3 στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο εμβληματικό music video του τραγουδιού, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε 4K για πρώτη φορά, η Sophie Ellis-Bextor διαγωνίζεται σε έναν διαγωνισμό χορού και εξαλείφει τον ανταγωνισμό με έναν όχι και τόσο δίκαιο τρόπο.

Διαφήμιση

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Sophie Muller και ήταν ένα από τα πρώτα music videos που έκαναν μαζί, ξεκινώντας μία μακρά σχέση εργασίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η Sophie Ellis-Bextor ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει το «Murder On The Dancefloor» για πρώτη φορά σε μία περιορισμένη έκδοση κόκκινου βινυλίου 7 ιντσών και θα κυκλοφορήσει επίσης ένα κόκκινο CD single περιορισμένης έκδοσης του single.

Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 16 Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Sophie Ellis-Bextor μοιράστηκε επίσης ένα EP του «Sophie Ellis-Bextor», το οποίο περιλαμβάνει το ομώνυμο τραγούδι μαζί με το αρχικό B-Side «Never Let Me Down», την εκτεταμένη έκδοση του single από το άλμπουμ και remixes από τους Jewels & Stone, Danny D, Hq και Twin Murder.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Sophie Ellis-Bextor: Ο David Guetta υπογράφει το remix του «Murder On The Dancefloor»

Όλα τα κομμάτια κυκλοφόρησαν αρχικά το 2001, αλλά η πλειοψηφία τους δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις υπηρεσίες streaming.

Sophie Ellis-Bextor - Murder On The Dancefloor

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Sam Smith: Δεν μπορούσε να περπατήσει μετά από σοβαρό ατύχημα στο σκι

Το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Sam Smith. Ο Sam Smith αποκάλυψε ότι υπέστη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου νωρίτερα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...