Taylor Swift: Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft καταδικάζει τα AI deepfakes της τραγουδίστριας

«Είναι απολύτως ανησυχητικό και τρομερό», δήλωσε ο Satya Nadella για τα deepfakes της Taylor Swift.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, τοποθετήθηκε σχετικά με τις πορνογραφικές εικόνες τεχνητής νοημοσύνης της Taylor Swift που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα.

Μία ανάρτηση με ψεύτικες φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου της τραγουδίστριας που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) στις 25 Ιανουαρίου συγκέντρωσε 47 εκατομμύρια φορές προβολές πριν ο λογαριασμός τελικά ανασταλεί την επόμενη ημέρα.

Το X έκλεισε στη συνέχεια αρκετούς λογαριασμούς που δημοσίευσαν τις ψεύτικες εικόνες, αλλά οι εικόνες δημοσιεύτηκαν έκτοτε και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξή του στο NBC News, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εικόνες της τραγουδίστριας, ο Satya Nadella δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, αυτό είναι απολύτως ανησυχητικό και τρομερό, και ως εκ τούτου, ναι, πρέπει να δράσουμε, και ειλικρινά όλοι μας στην πλατφόρμα τεχνολογίας, ανεξάρτητα από το ποια είναι η θέση σας σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο θέμα – νομίζω ότι όλοι επωφελούμαστε όταν ο διαδικτυακός κόσμος είναι ένας ασφαλής κόσμος».

«Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε έναν διαδικτυακό κόσμο που δεν είναι απολύτως ασφαλής τόσο για τους δημιουργούς περιεχομένου όσο και για τους καταναλωτές περιεχομένου», σημείωσε ο Satya Nadella στη συνέντευξη.

«Επομένως, νομίζω ότι οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα σε αυτό το θέμα», τόνισε.

Ο Satya Nadella σχολίασε επιπλέον τις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης και αναφέρθηκε σε «όλες τις προστατευτικές μπάρες που πρέπει να τοποθετήσουμε γύρω από την τεχνολογία, ώστε να υπάρχει πιο ασφαλές περιεχόμενο που παράγεται».

Διαφήμιση

«Και υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και πολλά που γίνονται εκεί», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Αποκαλύπτει την τελευταία deluxe έκδοση του «The Tortured Poets Department»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft υποστήριξε στη συνέχεια ότι «οι αρχές επιβολής του νόμου και οι τεχνολογικές πλατφόρμες» μπορούν να συνεργαστούν, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε πολύ περισσότερα από όσα αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας».

Ο ρόλος της Microsoft

Το λογισμικό της Microsoft μπορεί να έχει εμπλακεί στη δημιουργία των ψεύτικων εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου της Taylor Swift.

Οι ψεύτικες εικόνες της pop star μπορεί να προήλθαν από μία ομάδα στο Telegram, οι χρήστες της οποίας μοιράζονται πορνογραφικές εικόνες γυναικών που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του 404 Media.

Ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν τα μέλη της ομάδας είναι το Microsoft Designer, μία δωρεάν γεννήτρια εικόνων βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας μεθόδους που παρακάμπτουν τους μηχανισμούς ασφαλείας της υπηρεσίας που απαγορεύουν το σεξουαλικό περιεχόμενο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Διαφήμιση

Την Παρασκευή, το σωματείο των Αμερικανών ηθοποιών SAG-AFTRA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ψεύτικες εικόνες του Taylor Swift ως «ενοχλητικές, επιζήμιες και βαθιά ανησυχητικές».

Επιπλέον, τόνισε ότι «η δημιουργία και η διάδοση ψεύτικων εικόνων – ιδιαίτερα αυτών με άσεμνο χαρακτήρα – χωρίς τη συγκατάθεση κάποιου πρέπει να καταστεί παράνομη».

Μέχρι σήμερα, η Microsoft έχει επενδύσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI από το Σαν Φρανσίσκο, τον ερευνητικό οργανισμό που δημιούργησε το πολυσυζητημένο chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι New York Times κατέθεσαν μήνυση τόσο κατά της OpenAI όσο και κατά της Microsoft, κατηγορώντας τις εταιρείες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή φέρονται να χρησιμοποίησαν υλικό που ανήκε στους Times για την εκπαίδευση του ChatGPT. Με την αγωγή διεκδικούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Paul McCartney: Πήγε σε συναυλία της Taylor Swift και χόρεψε μαζί με τους θαυμαστές της
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Dua Lipa: Συνεργάζεται με τους Ιάπωνες Creepy Nuts στο remix του «Illusion»

Η Dua Lipa ενώνει τις δυνάμεις της με το ανερχόμενο hip-hop δίδυμο Creepy Nuts από την Ιαπωνία. Η Dua Lipa...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...