Taylor Swift: Έγραψε ιστορία στα Grammy με την τέταρτη νίκη της για το Άλμπουμ της Χρονιάς

Η Taylor Swift είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία των Grammy που κερδίζει τέσσερις φορές το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Taylor Swift έγραψε ιστορία στα Grammy 2024 και έγινε ο καλλιτέχνης που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Το «Midnights» έγινε το τέταρτο άλμπουμ της Taylor Swift που κερδίζει το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς, αριθμός που συνιστά ρεκόρ στα 66 χρόνια της ιστορίας της διοργάνωσης.

Πριν από την τελετή απονομής, η Taylor Swift ισοβαθμούσε με τους Frank Sinatra, Paul Simon και Stevie Wonder, οι οποίοι είχαν κερδίσει από τρεις φορές ο καθένας το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Taylor Swift απέτισε φόρο τιμές τον συνεργάτη της στο «Midnights», Jack Antonoff, τον οποίο χαρακτήρισε ως «παραγωγό που εμφανίζεται μια φορά σε μια γενιά», όπως επίσης και στην ηχολήπτρια της, Laura Sisk και τον Sam Dew.

Η αστέρας της pop ευχαρίστησε και τη Lana Del Rey, η οποία συμμετέχει στο τραγούδι «Snow On The Beach» του «Midnights» και καθόταν δίπλα της στο τραπέζι της στο Crypto.com Arena.

«Τόσες πολλές γυναίκες καλλιτέχνιδες δεν θα ήταν εκεί που είναι και δεν θα είχαν την έμπνευση χωρίς τη δουλειά που έχει κάνει. Είναι μια καλλιτέχνις θρύλος, που βρίσκεται στην ακμή της καριέρας της αυτή τη στιγμή. Νιώθω τόσο τυχερή που σε ξέρω και που είμαι φίλη σου», είπε η Taylor Swift για τη Lana Del Rey.

Στη συνέχεια, η Taylor Swift τόνισε τη χαρά που της δίνει η μουσική σε κάθε στιγμή, καθώς ετοιμάζεται να συνεχίζει τη θριαμβευτική περιοδεία της «The Eras Tour» από την Ιαπωνία αυτήν την εβδομάδα.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Για 75 εκατομμύρια δολάρια απέκτησε το Disney+ την ταινία του «The Eras Tour»

«Θα ήθελα να σας πω ότι αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, αλλά νιώθω αυτή την ευτυχία όταν ολοκληρώνω ένα τραγούδι ή όταν λύνω τον γρίφο μιας γέφυρας που αγαπώ, ή όταν σκηνοθετώ ένα μουσικό βίντεο, ή όταν κάνω πρόβα με τους χορευτές ή με την μπάντα μου, ή ετοιμάζομαι να πάω στο Τόκιο για μια συναυλία», ανέφερε.

«Για εμένα, το βραβείο είναι η δουλειά. Το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Το αγαπώ τόσο πολύ. Με κάνει τόσο χαρούμενη», συνέχισε.

«Με εκπλήσσει απίστευτα το γεγονός ότι χαροποιεί και μερικούς από τους ανθρώπους που ψήφισαν για αυτό το βραβείο. Το μόνο που θέλουν κι αυτοί είναι να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό», σημείωσε.

«Οπότε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ! Είμαι εντυπωσιασμένη! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!», κατέληξε.

Οι θρίαμβοι της Taylor Swift στα Grammy

Το σερί των θριάμβων Taylor Swift ξεκίνησε με το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, «Fearless», το οποίο είχε λάβει το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς στα Grammy του 2010.

Διαφήμιση

Εκείνη τη χρονιά, η Taylor Swift έγινε ο νεότερος σε ηλικία καλλιτέχνης που κερδίσει το βραβείο του Άλμπουμ της Χρονιάς στην ιστορία των Grammy. Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέρριψε η ακόμα νεότερη Billie Eilish το 2020.

Η Taylor Swift απέσπασε ξανά το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς με το άλμπουμ της «1989» στη διοργάνωση του 2016 και με το «Folklore» το 2021.

Μόνο δύο φορές η τραγουδίστρια ήταν υποψήφια για το Άλμπουμ της Χρονιάς και δεν κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων της στην κατηγορία: με το «Red» το 2014 και το «Evermore» το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift έγινε 34 και δηλώνει «υπερήφανη millennial»

Τέσσερα άλμπουμ της δεν κατάφεραν να λάβουν υποψηφιότητα για το κορυφαίο βραβείο: τα «Taylor Swift», «Speak Now», «Reputation» και «Lover».

Αν και έγραψε ιστορία στην κατηγορία του Άλμπουμ της Χρονιάς, η Taylor Swift δεν έχει νικήσει ποτέ στις υπόλοιπες κορυφαίες κατηγορίες των Βραβείων Grammy – για την Ηχογράφηση της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς και τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, παρόλο που έχει λάβει υποψηφιότητες σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

Μάλιστα, τον Νοέμβριο σημείωσε το ρεκόρ για τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες υποψηφιότητες για το Τραγούδι της Χρονιάς – επτά συνολικά – παρόλο που δεν έχει κερδίσει ποτέ προηγουμένως το βραβείο σε αυτήν την κατηγορία.

Η Taylor Swift ισοφάρισε με το «Midnights» την Barbra Streisand για τη γυναίκα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες υποψηφιότητες (6) για το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Νωρίτερα στην τελετή απονομής των Grammy, η Taylor Swift κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Pop Άλμπουμ με το «Midnights» και ανακοίνωσε στην ομιλία της ότι στις 19 Απριλίου θα κυκλοφορήσει τη νέα δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «The Tortured Poets Department».

TAYLOR SWIFT Wins Album Of The Year For 'MIDNIGHTS' | 2024 GRAMMYs Acceptance Speech

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο The Weeknd δίνει γεύση από δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια

Ο The Weeknd ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την άβυσσο. Το τελευταίο μέρος της νέας τριλογίας του The Weeknd...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...