Η Taylor Swift κατέχει μερίδιο 1,7% της συνολικής μουσικής αγοράς των ΗΠΑ το 2023

Οι επιδόσεις της Taylor Swift ήταν επιβλητικές σε κάθε διαθέσιμο μέσο ακρόασης μουσικής, από το streaming έως τα άλμπουμ και τα βινύλια.

Το 2023, η Taylor Swift κυριάρχησε στην αγορά ηχογραφημένης μουσικής των Ηνωμένων Πολιτειών αποσπώντας ένα εντυπωσιακό μερίδιο της τάξης του 1,7%.

Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της επιτυχίας που γνώρισε η Taylor Swift τους τελευταίους μήνες με την κυκλοφορία των άλμπουμ της «Midnights», «Speak Now (Taylor’s Version)» και «1989 (Taylor’s Version)», αλλά και με την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για προηγούμενα άλμπουμ της όπως το «Lover» κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους περιοδείας της «The Eras Tour».

Σύμφωνα με την έκθεση της Luminate για την κατανάλωση μουσικής στις ΗΠΑ το 2023, 1 στα 78 on-demand audio streams ανήκε στην Taylor Swift – ένα εξαιρετικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο αριθμό των τραγουδιών που είναι διαθέσιμα στα χέρια των ακροατών.

Διαφήμιση

Εκτός από την επιτυχία της Taylor Swift, η ευρύτερη μουσική βιομηχανία γνώρισε σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2023.

Το streaming συνέχισε να αναπτύσσεται εκθετικά, τόσο εν μέρει λόγω της αυξανόμενης εξοικείωσης μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου όσο και λόγω της διεύρυνσης των μουσικών καταλόγων που προσφέρονται από πολυάριθμες πλατφόρμες.

Συνεχίζεται η άνοδος του streaming

Βάσει της ολοκληρωμένης ανάλυσης της Luminate, τα παγκόσμια συνολικά on-demand streams (ήχου και βίντεο) εκτοξεύτηκαν στα ύψη και σημείωσαν αύξηση άνω του 33,7%.

Επιπλέον, τα παγκόσμια on-demand audio streams κατέγραψαν επίσης μια αξιοσημείωτη μεγέθυνση, παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 22,3%.

Διαφήμιση

Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στην αμερικανική αγορά ανήλθε στο 12,7% το 2023. Όπως τονίζει η έκθεση της Luminate, στις ΗΠΑ καταγράφεται επιτάχυνση της αύξησης του όγκου του audio streaming για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πόσο γρήγορα αλλάζουν οι συνήθειες ακρόασης και υπογραμμίζουν την ανάγκη του κλάδου να συμβαδίσει με αυτές τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift βοήθησε να φτάσουν οι πωλήσεις βινυλίων σε ιστορικό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα μουσικά είδη που κερδίζουν έδαφος

Εκτός από την παγκόσμια αύξηση του streaming, παρατηρήθηκαν αξιοπρόσεκτες μεταβολές σε συγκεκριμένα μουσικά είδη.

Παρά το διαρκώς εξελισσόμενο μουσικό τοπίο, το hip-hop διατήρησε τη θέση του ως το μουσικό είδος με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δύο άλλα μουσικά είδη εμφάνισαν εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης: συγκεκριμένα, τα Afrobeats και η K-pop. Και τα δύο αυτά είδη σημείωσαν μια αλματώδη άνοδο, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και συγκεντρώνοντας σημαντική προσοχή.

Διαφήμιση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Luminate, Rob Jonas, αναγνώρισε τη σημασία της κάλυψης των αναγκών ενός ολοένα και πιο διασυνδεδεμένου κοινού, παρέχοντας ταυτόχρονα αξιόπιστες πληροφορίες που βασίζονται σε λεπτομερή δεδομένα.

«Καθώς η τάση του παγκόσμιου streaming διευρύνεται, που αποδεικνύεται από την αύξηση κατά +34% το 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η Luminate δεσμεύεται να ενισχύσει το διεθνές πεδίο εφαρμογής των δεδομένων και των πληροφοριών που παρέχει», δήλωσε.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτή την έκθεση, η οποία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα νέα δεδομένα μας για το streaming σε επίπεδο χώρας και συμπληρώνεται από τις γνώσεις που προκύπτουν από τις έρευνες κοινού», πρόσθεσε.

Η επιβλητική παρουσία της Taylor Swift στην αμερικανική μουσική αγορά αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας της τραγουδίστριας της pop και της απίστευτης δύναμης των θαυμαστών της που αγκαλιάζουν τη μουσική της μέσα από κάθε διαθέσιμη μορφή κατανάλωσης.

Ταυτόχρονα, το ευρύτερο μουσικό οικοσύστημα συνεχίζει να διέρχεται από ριζικές μεταβολές που οφείλονται κυρίως στις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες streaming.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης εξυμνώντας τον αληθινό έρωτα. Ο Νίκος Βέρτης, ο δημοφιλής 'Έλληνας τραγουδιστής,...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...