Taylor Swift: Όλα τα ρεκόρ που σημείωσε στα MTV Video Music Awards 2023

Η Taylor Swift έγραψε ιστορία στα MTV VMA.

Η Taylor Swift μετέτρεψε σε προσωπικό θρίαμβο τα MTV Video Music Awards 2023 κερδίζοντας εννέα από τα έντεκα βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που έλαβε χώρα στο Prudential Center στο Newark του Νιου Τζέρσεϊ, η Taylor Swift έγινε ο δεύτερος καλλιτέχνης που κερδίζει τα περισσότερα βραβεία σε μία χρονιά στα MTV Video Music Awards, πίσω από τον Peter Gabriel, ο οποίος είχε λάβει 10 βραβεία το 1987.

Μετά την απόλυτη επικράτησή της στη φετινή διοργάνωση, η Taylor Swift είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των MTV Video Music Awards (23 βραβεία), μετά την Beyoncé (25 βραβεία).

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Beyoncé έχει αποσπάσει άλλα δύο με βραβεία με τις Destiny’s Child και άλλα δύο με τους The Carters, το ντουέτο που σχημάτισε με το σύζυγό της JAY-Z για την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Everything Is Love» το 2018.

Το «Anti-Hero» της Taylor Swift, το οποίο κυριάρχησε στο No. 1 του Billboard Hot 100 για οκτώ εβδομάδες, σημειώνοντας ένα νέο προσωπικό ρεκόρ για την αστέρα της pop, έλαβε το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς για το Βίντεο της Χρονιάς.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που κερδίζει το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς στα MTV Video Music Awards, ένα ρεκόρ που δεν έχει πλησιάσει κανένας άλλος καλλιτέχνης.

Η Taylor Swift έχει λάβει ξανά το βραβείο για το «Bad Blood» (2015), το «You Need to Calm Down» (2019) και το «All Too Well: The Short Film» (2022).

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι θαυμαστές της Taylor Swift μένουν «μπερδεμένοι» στις συναυλίες των The National

Εκτός από τον καλλιτέχνη που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς, η Taylor Swift είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία των MTV Video Music Awards που επικρατεί στη συγκεκριμένη κατηγορία για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Η Taylor Swift επέκτεινε επίσης το ρεκόρ της για τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες νίκες για το Βίντεο της Χρονιάς με ένα music video που σκηνοθέτησε ή συν-σκηνοθέτησε. Η 33χρονη τραγουδίστρια συν-σκηνοθέτησε το «You Need to Calm Down» με τον Drew Kirsch και ήταν η μοναδική σκηνοθέτρια του «All Too Well»: The Short Film» και του «Anti-Hero».

Επιπλέον, η Taylor Swift έλαβε το βραβείο για την Καλύτερη Σκηνοθεσία για το «Anti-Hero», καταγράφοντας την τρίτη νίκη της σε αυτή την κατηγορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τη βράβευσή της για το «The Man» (2019) και το «All Too Well: The Short Film» (2022).

Η Taylor Swift είναι ο τρίτος σκηνοθέτης στα χρονικά των MTV VMA στον οποίο απονέμεται τρεις φορές το βραβείο για την Καλύτερη Σκηνοθεσία μετά τον David Fincher και τον Spike Jonze. Η Swift και ο Fincher είναι οι μόνοι σκηνοθέτες που έχουν κερδίσει δύο συνεχόμενες χρονιές το βραβείο.

Ο David Fincher απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Express Yourself» και το «Vogue» της Madonna το 1989 και το 1990, αντίστοιχα.

Διαφήμιση

Μεταξύ άλλων, η Taylor Swift κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Pop (για το «Anti-Hero») για δεύτερη φορά στην καριέρα της, έχοντας λάβει ξανά το βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία πριν από οκτώ χρόνια για το «Blank Space».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift και Post Malone πρωταγωνιστούν σε μία σουρεαλιστική ιστορία αγάπης στο video του «Fortnight»

Μόνο η Britney Spears και ο Justin Timberlake έχουν κερδίσει περισσότερες φορές (3) το βραβείο για το Καλύτερο Pop στα MTV Video Music Awards. Ο Justin Timberlake έχει στο βιογραφικό του δύο βραβεία για το Καλύτερο Pop με τους *NSYNC, οι οποίοι επανενώθηκαν για να απονείμουν φέτος το βραβείο στην Taylor Swift.

Η Taylor Swift έλαβε επίσης κατά τη διάρκεια των MTV Video Music Awards 2023 τα βραβεία για τον Καλλιτέχνη της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς («Anti-Hero»), το Άλμπουμ της Χρονιάς («Midnights»), το Show του Καλοκαιριού, την Καλύτερη Φωτογραφία και τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε μία αυθεντική metal βραδιά στο Release Athens 2024 που θα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...