Taylor Swift: Σεισμό προκάλεσαν οι συναυλίες της στο Εδιμβούργο

Οι θαυμαστές της Taylor Swift κούνησαν για ακόμα μία φορά τη γη.

Το έδαφος σείστηκε κυριολεκτικά από τους θαυμαστές της Taylor Swift κατά τη διάρκεια των συναυλιών της τραγουδίστριας στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία (BGS), οι θαυμαστές που παρακολούθησαν τη συναυλία της περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift στο Στάδιο Murrayfield του Εδιμβούργου την Παρασκευή 7 Ιουνίου, προκάλεσαν σημαντική σεισμική δραστηριότητα.

Η υπηρεσία κατέγραψε αρκετές σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων τραγουδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας της, στα οποία το κοινό δεν ηρέμησε στιγμή.

Διαφήμιση

Η σεισμική δραστηριότητα ανιχνεύθηκε από δύο σταθμούς παρακολούθησης, ο πιο απομακρυσμένος από τους οποίους βρισκόταν σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.

Το τραγούδι της Taylor Swift που προκάλεσε τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα ήταν το «…Ready For It?», στο οποίο οι χοροί και τα τραγούδια των θαυμαστών έφτασαν τους 160 χτύπους ανά λεπτό (bpm).

Σύμφωνα με τη Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία, η σεισμική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του «…Ready For It?» μετέδωσε 80 kW ισχύος, η οποία είναι ισοδύναμη με «περίπου 10-16 μπαταρίες αυτοκινήτου».

Το κοινό χόρεψε και τραγούδησε με όλη του την καρδιά και στο «Cruel Summer», το οποίο επίσης έφτασε τα 160 bpm και στο «Shake it Off».

Διαφήμιση

Άλλη μία μεγάλη στιγμή που προκάλεσε σεισμική δραστηριότητα ήρθε μετά το τέλος του «Champagne Problems» από την Taylor Swift, καθώς συγκέντρωσε τέσσερα λεπτά χειροκροτημάτων σε 120 bpm.

Σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια του «Getaway Car» από το άλμπουμ «Reputation» και του «But Daddy I Love Him» από το τελευταίο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department», σύμφωνα με ανάρτηση της Βρετανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας στο X (πρώην Twitter).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift αρνήθηκε να εμφανιστεί στη συναυλία για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Η υπηρεσία σημείωσε ότι η ενέργεια στη συναυλία της Παρασκευής 7 Ιουνίου ήταν σε υψηλότερα επίπεδα «με μικρό περιθώριο» από την ενέργεια που παρατηρήθηκε στις δύο επόμενες συναυλίες της Taylor Swift στο Εδιμβούργο στις 8 και 9 Ιουνίου, καθώς καταγράφηκαν «23.4 νανομέτρα (nm) μετακίνησης, έναντι 22.8 nm και 23.3 nm το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.»

Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία συμπλήρωσε στην ανάρτησή της: «Quake it off! Οι σεισμογράφοι γύρω από το Εδιμβούργο ενεργοποιήθηκαν από τα ενθουσιώδη πλήθη της Taylor Swift στο Στάδιο Murrayfield το περασμένο Σαββατοκύριακο.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι συναυλίες της Taylor Swift σείουν τη γη.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια μίας από τις συναυλίες της περιοδείας της «The Eras Tour» στο Lumen Field στο Σιάτλ των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2023, η σεισμολόγος Jackie Caplan-Auerbach σημείωσε ότι οι θαυμαστές προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα «ισοδύναμη με σεισμό μεγέθους 2.3 βαθμών».

Η Jackie Caplan-Auerbach συνέκρινε τη δύναμη των Swifties με το ξέσπασμα των οπαδών των Seattle Seahawks μετά το απίστευτο touchdown του Marshawn «Beast Mode» Lynch κατά τη διάρκεια του αγώνα NFC Wild Card εναντίον των New Orleans Saints.

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι ο «σεισμός» από τους θαυμαστές της Taylor Swift ήταν διπλάσιος.

«Για την Taylor Swift, συγκέντρωσα περίπου 10 ώρες δεδομένα όπου ο ρυθμός καθοδηγούσε τη συμπεριφορά. Η μουσική, τα ηχεία, ο ρυθμός. Όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να περάσει στο έδαφος και να το κλονίσει», εξήγησε η Caplan-Auerbach.

Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Caltech και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) διαπίστωσε ότι σεισμική δραστηριότητα δημιούργησαν επίσης τα πηδηματάκια και οι χοροί από τους 70.000 θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί σε μία από τις συναυλίες της Taylor Swift στο SoFi Stadium του Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Γράφει ιστορία με πέντε άλμπουμ ταυτόχρονα στο Top 10 του Billboard 200

Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι το τραγούδι «Shake It Off» παρήγαγε το μεγαλύτερο τοπικό μέγεθος 0,851 ενώ το «Love Story» είχε επίσης σημαντικό πλάτος.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Ρία Ελληνίδου κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ της «Δύσκολος Χαρακτήρας»

Η Ρία Ελληνίδου παρουσιάζει το πρώτο άλμπουμ της, με...

Kesha: Το δηκτικό σχόλιο για τη συνεργασία της Katy Perry με τον Dr. Luke

Η Katy Perry είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ήταν «εκνευρισμένη»...

Ο Jimin των BTS αποκαλύπτει το tracklist του νέου άλμπουμ «MUSE»

Ο Jimin συμμετείχε στη δημιουργία έξι τραγουδιών του νέου...

Οι aespa ζουν τη ζωή τους στο έπακρο στο video του «Live My Life»

Μία παιχνιδιάρικη ματιά σε μία άλλη πτυχή της γοητείας...

Benjamin Ingrosso: Ύμνος στην αυθεντικότητα και την απόλαυση της ζωής με το «Look Who’s Laughing Now»

Το τραγούδι του Benjamin Ingrosso που θα σας εμπνεύσει να είστε ο εαυτός σας και να απολαύσετε τη ζωή. Ο...

Top Stories

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...

Οι Coldplay ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Moon Music» – Με νέα πρότυπα βιωσιμότητας

Το νέο άλμπουμ των Coldplay κατασκευάστηκε με πρακτικές φιλικές...

Οι R.E.M. τραγούδησαν για πρώτη φορά μαζί μετά από 17 χρόνια

Οι R.E.M. συναντήθηκαν ξανά στη σκηνή για εισαγωγή τους...