Taylor Swift: Τι απαντά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ στη θεωρία συνωμοσίας ότι η pop star είναι «κρυφός κυβερνητικός πράκτορας»

Την παρέμβαση του Πενταγώνου προκάλεσαν οι εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας για την Taylor Swift.

Το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών καταρρίπτει μία από τις πιο παράξενες θεωρίες συνωμοσίας του Fox News – αυτή τη φορά σχετικά με την Taylor Swift.

Το συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο ισχυρίστηκε ότι η pop star χρησιμοποιείται ως «κρυφός πολιτικός πράκτορας» του Πενταγώνου. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέλυσε γρήγορα τους ισχυρισμούς.

Ο παρουσιαστής του Fox News, Jesse Watters, πρότεινε αυτή την εβδομάδα ότι η Taylor Swift θα μπορούσε να είναι «βιτρίνα για μία κρυφή πολιτική ατζέντα», υπονοώντας ότι είναι πιόνι σε ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά το Πεντάγωνο και τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τη Swift σε «περιουσιακό στοιχείο».

Ο Jesse Watters βάσισε το επιχείρημά του σε ένα βίντεο από ένα συνέδριο που διοργανώθηκε το 2019 από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας ομιλητής αναφέρει ότι η Taylor Swift είναι ένα παράδειγμα ισχυρού influencer.

«Είναι αλήθεια. Η ψυχολογική μονάδα του Πενταγώνου έριξε στο ΝΑΤΟ το θέμα της μετατροπής της Taylor Swift σε πλεονέκτημα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Watters.

Ωστόσο, φάνηκε ότι υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν έναν τόσο εξωφρενικό ισχυρισμό.

Διαφήμιση

Η διάψευση του Πενταγώνου

Λίγο αργότερα, το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της εκπροσώπου τύπου του, Sabrina Singh, αρνούμενο κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στον ακτιβισμό της Taylor Swift.

«Όσον αφορά αυτή τη θεωρία συνωμοσίας, θα την αποτινάξουμε», σχολίασε, αναφερόμενη στο δημοφιλές τραγούδι «Shake It Off» της pop star.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Η selfie με τον πρίγκιπα William και το ντουέτο με τη Hayley Williams των Paramore

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της υπερψήφισης του προτεινόμενου προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας χωρίς καθυστέρηση.

«Αλλά αυτό υπογραμμίζει ότι εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε το Κογκρέσο να εγκρίνει το συμπληρωματικό αίτημα του προϋπολογισμού μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα Swift, ώστε να βγούμε από τον κίνδυνο των πιθανών δημοσιονομικών ανησυχιών», σημείωσε.

Η Taylor Swift ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της Taylor Swift και του αμερικανικού Πενταγώνου όσον αφορά την πολιτική, η τραγουδίστρια αξιοποιεί την πλατφόρμα της για να αυξήσει τα ποσοστά συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά με το Vote.org.

Διαφήμιση

Το Vote.org είναι μία έγκριτη μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως στόχο την αύξηση της εκλογικής συμμετοχής μεταξύ των ιστορικά περιθωριοποιημένων ομάδων.

Προσφέροντας πρακτικές πληροφορίες και πόρους, η 34χρονη τραγουδίστρια διασφαλίζει ότι οι θαυμαστές της θα λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν μπαίνουν στις κάλπες για να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή τους.

Αναμφίβολα, η Taylor Swift ενθαρρύνει τους νέους Αμερικανούς που διαφορετικά μπορεί να αισθάνονται αποκομμένοι από την παραδοσιακή πολιτική, να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας τους.

Παρόλο που το Fox News προσπάθησε να αμαυρώσει τη φήμη της Taylor Swift και να την παρουσιάσει ως μία μυστική πράκτορα που ελέγχεται από κυβερνητικές δυνάμεις, η αλήθεια είναι κάθε άλλο παρά αυτή.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ διέψευσε γρήγορα αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε στις αξιέπαινες προσπάθειες της Taylor Swift που υπενθυμίζουν σε εκατομμύρια ανθρώπους ότι κάθε ψήφος έχει σημασία, συμβάλλοντας τελικά σε υγιέστερες δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Τα δάκρυα της Stevie Nicks σε συναυλία της και η αφιέρωση
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι BLACKPINK θα ξεκινήσουν μία νέα παγκόσμια περιοδεία το 2025

Οι BLACKPINK έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την επιστροφή τους στη σκηνή. Η YG Entertainment αποκάλυψε ότι οι BLACKPINK είναι...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...