Οι The 1975 αλλάζουν τον χάρτη των οικολογικών συναυλιών – Αφαιρέθηκαν πάνω από 500 τόνοι CO2 από τις εμφανίσεις τους

Ένα πράσινο άλμα στις συναυλίες έκαναν οι The 1975.

Το The O2 του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια πάνω από 500 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια των πράσινων συναυλιών των The 1975 στον χώρο.

Οι The 1975 πραγματοποίησαν τον Φεβρουάριο τέσσερις εμφανίσεις στο The O2, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως οι πρώτες στον κόσμο οικολογικές συναυλίες μεγάλης κλίμακας.

Η AEG Europe, ιδιοκτήτρια του The O2, συνεργάστηκε με τους ειδικούς απομάκρυνσης άνθρακα CUR8 και τους ειδικούς βιώσιμων εκδηλώσεων A Greener Future, χρησιμοποιώντας ένα χαρτοφυλάκιο επιστημονικά αποδεδειγμένων μεθόδων απομάκρυνσης άνθρακα, όπως η αποσάθρωση πετρωμάτων και ο αφαίρεσης.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια των συναυλιών αφαιρέθηκαν συνολικά 545,9 τόνοι υπολειπόμενου άνθρακα, ποσότητα ισοδύναμη με τη μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 395 νοικοκυριών.

Το The O2 σχεδιάζει τώρα να επεκτείνει το μοντέλο αυτό και σε μελλοντικές συναυλίες.

Ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της AEG Europe, Sam Booth, δήλωσε: «Με την επιτυχία αυτής της πρωτοποριακής σειράς συναυλιών αποδείξαμε ότι είναι δυνατό να διοργανώσεις ένα live show σε κλειστούς χώρους, χωρίς να μειώνεται η εξαιρετική εμπειρία για το κοινό, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον».

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει ως μία αφύπνιση για τον ευρύτερο κλάδο, ότι οι τεχνικές αφαίρεσης άνθρακα αποτελούν μία βιώσιμη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή ζωντανών εκδηλώσεων, αλλά χρειάζονται τη συμμετοχή όλων στο οικοσύστημα των ζωντανών εκδηλώσεων για να πετύχουν – από τους χώρους και τους διοργανωτές μέχρι τους ίδιους τους καλλιτέχνες», σημείωσε.

Διαφήμιση

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη συνεχή καινοτομία και στην εύρεση ακόμα περισσότερων τρόπων για να κάνουμε πιο βιώσιμες τις εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης εκδηλώσεις μας σε ολόκληρη την AEG Europe, καθώς αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τον κλάδο των ζωντανών εκδηλώσεων», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  The 1975: Αποκαλύπτουν ότι ετοιμάζουν νέο άλμπουμ και δίνουν μία πρώτη γεύση

Οι συναυλίες «χωρίς άνθρακα» ανακοινώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Sam Booth να δηλώνει τότε: «Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που φιλοξενούμε τις πρώτες στον κόσμο εκδηλώσεις χωρίς αποτύπωμα άνθρακα εδώ στο The O2».

«Η τέλεια εκδήλωση μεγάλης κλίμακας μηδενικών εκπομπών άνθρακα δεν υπάρχει προς το παρόν, αλλά ενώ ο κλάδος συνεχίζει να καινοτομεί και να βελτιώνεται για να μειώσει τις εκπομπές στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, η αφαίρεση άνθρακα θα παραμείνει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ», τόνισε.

Οι The 1975 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να προσπαθήσουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον εδώ και αρκετά χρόνια.

Το 2019, ο Matty Healy και η παρέα του κάλεσαν τους θαυμαστές τους να φυτέψουν δέντρα προς τιμήν του συγκροτήματος

Διαφήμιση

«Θαυμαστές των The 1975 ενωθείτε! Ας φυτέψουμε δέντρα για να τιμήσουμε το αγαπημένο μας συγκρότημα και αυτό που πρεσβεύει. Ας φυτέψουμε ένα μέλλον!», έγραψε τότε ο frontman των The 1975.

Επιπλέον, λίγους μήνες νωρίτερα, ο Matty Healy επαίνεσε το θάρρος της ακτιβίστριας για το κλίμα Greta Thunberg, σχολιάζοντας ότι ήταν «ο πιο punk άνθρωπο που έχει γνωρίσει».

Το συγκρότημα έχει συνεργαστεί με την Greta Thunberg στο «The 1975» – ένα προφορικό δοκίμιο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που τοποθετήθηκε στην έναρξη του άλμπουμ του «Notes On A Conditional Form» (2020).

Όλα τα έσοδα από το κομμάτι δόθηκαν στην περιβαλλοντική οργάνωση Extinction Rebellion.

Οι The 1975 συνεργάστηκαν επίσης με την οργάνωση για την κλιματική αλλαγή Music Declares Emergency για να κυκλοφορήσουν ένα t-shirt φιλανθρωπικού σκοπού το 2021.

Το t-shirt διέθετε το ορθογώνιο από το λογότυπο του συγκροτήματος μαζί με την επιγραφή «No Music On A Dead Planet» (Δεν υπάρχει μουσική σε έναν νεκρό πλανήτη) δίπλα στη φράση: «The 1975 for MDE».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  The 1975: Θα δώσουν την πρώτη συναυλία στον κόσμο χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

John Lydon: Η στιγμή που τον έκανε να μισήσει τον David Bowie για πάντα

Πώς ο John Lydon απέκτησε «απόλυτη αποστροφή» για τον David Bowie. Λίγοι καλλιτέχνες έχουν βρει την εύνοια στα μάτια του...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...