Το τραγούδι του George Michael που ζήλευε ο Elton John

Το τραγούδι του George Michael που δεν δίστασε να παραδεχτεί ο Elton John ότι ζήλευε.

Ο Elton John πιθανότατα έχει κερδίσει αρκετά χρήματα από τις επιτυχίες του για να επιπλώσει αρκετές πολυτελείς επαύλεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης καριέρας του, ο Elton John έδινε με το μουσικό ταλέντο του ζωή στους στίχους του στενού συνεργάτη του Bernie Taupin για να δημιουργήσει κλασικά τραγούδια όπως το «Candle In The Wind», το «Bennie and the Jets», μεταξύ πολλών άλλων.

Ωστόσο, ο Elton John μπορούσε να παραδεχτεί πότε άκουγε ένα τραγούδι και ένιωθε ότι θα ήθελε να είχε γράψει εκείνος.

Διαφήμιση

Αν και σε όλη την καριέρα του ο Elton John ήταν επιρρεπής σε λίγη ζήλια, όταν δούλεψε για πρώτη φορά χωρίς τον Bernie Taupin στα τέλη της δεκαετίας του 1970, απογοητεύτηκε ακούγοντας τα τραγούδι που έγραψε ο Taupin για τον Alice Cooper.

Καθώς όμως άρχισε να απομακρύνεται από τον συνηθισμένο ήχο του, οι θαυμαστές του ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν και τον στήριξαν σε άλμπουμ όπως το «Victim of Love» και το «Leather Jackets», το οποίο ο Elton John θεωρούσε ως το χειρότερό του.

Ενώ ο Elton John εδραιωνόταν ως ένας ζωντανός θρύλος της pop, ένα άλλο μεγάλο αστέρι ήταν έτοιμο να αναδυθεί από την Αγγλία.

Ο George Michael, ο οποίος ήταν ακόμα έφηβος όταν έγινε διάσημος, έκανε αίσθηση με τα πρώτα άλμπουμ του με τους Wham!.

Διαφήμιση

Αν και οι Wham! αντιμετωπίζονταν από τους περισσότερους ενήλικες ως «παιδάκια», ο George Michael κέρδισε τον σεβασμό ως τραγουδοποιός με την ευφυΐα πίσω από τραγούδια όπως το «Careless Whisper» και το «Wake Me Up Before You Go Go».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Elton John έγραψε βιβλίο για το «Ted Lasso» της δικής του ζωής

Ακριβώς όταν το συγκρότημα έδειχνε να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς του, οι Wham! πήραν την απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους και έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου στις 28 Ιουνίου 1986 πριν ο George Michael ακολουθήσει μία εξίσου επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Εκείνη την περίοδο, ο Elton John ήταν ήδη μεγάλος θαυμαστής του George Michael και είχε εμφανιστεί μάλιστα σε μία από τις συναυλίες τους μεταμφιεσμένος σε Ronald McDonald ενώ έπαιζε πιάνο πίσω του.

Μόλις ο George Michael άφησε πίσω του τους Wham! κυκλοφόρησε το 1987 το «Faith», το πρώτο άλμπουμ του ως ένας ολοκληρωμένος pop star, με το οποίο έπαιξε την εμφάνισή του για την κάμερα και δοκίμασε τα νερά άλλων μουσικών ειδών όπως η soul και η R&B.

Αν και το άλμπουμ περιελάμβανε αθάνατα τραγούδια όπως το ομότιτλο «Faith» και το «Father Figure», τον Elton John κέρδισε ένα από τα επόμενα singles.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της ραδιοφωνικής εκπομπής του στο Beats 1 (σήμερα Apple Music), ο Elton John μίλησε για τη σόλο καριέρα του George Michael και αποκάλυψε ότι είχε μία ιδιαίτερη συμπάθεια για το «One More Try».

«Δεν ζηλεύω πολλά τραγούδια, αλλά ζηλεύω αυτό το τραγούδι. Θα ήθελα πολύ να το είχα γράψει εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη το κύρος που έχει ο Elton John στη μουσική κοινότητα, είναι ξεκάθαρο ότι η μαγεία του επηρέασε τον George Michael.

Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μπαλάντες από τις τυπικές ντίβες της pop, ο George Michael έπαιζε με τη μελωδία με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας έμπειρος επαγγελματίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ed Sheeran, Elton John και Keith Urban συμμετέχουν στο νέο single του Foy Vance

Εκτός από τις τυπικές δομές των συγχορδιών, η χρήση λεπτών συγχορδιών σε ελάσσονες κλίμακες διατηρούσε το τραγούδι ενδιαφέρον, σαν να είναι ο ακροατής συντονισμένος σε ένα τεράστιο σίριαλ χωρισμού που ξεδιπλώνεται σε μία σαπουνόπερα στο ραδιόφωνο.

Ο George Michael θαύμαζε εξίσου τον Elton John και τραγουδούσε στις συναυλίες του μία αξέχαστη διασκευή του τραγουδιού «Don’t Let The Sun Go Down On Me». Περιστασιακά μοιραζόταν τη σκηνή με τον Elton όταν τα προγράμματά τους ήταν ελεύθερα.

Αν και ο George Michael μπορεί να είχε ένα χάρισμα να γράφει μουσική από νεαρή ηλικία, αυτή ήταν η εποχή που εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις δυνατότητές του για να γίνει ένας από τους βασιλιάδες της pop μουσικής.

George Michael - One More Try

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

IVE: Το music video του «Accendio» από το EP «IVE SWITCH»

Οι IVE μας προσκαλούν σε έναν ονειρικό και μυστηριώδη...

Lenny Kravitz: Θα εμφανιστεί στον τελικό του UEFA Champions League στο Λονδίνο

Ο Lenny Kravitz θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο...

Η Cardi B πιστεύει ότι άνοιξε το δρόμο για το νέο κύμα γυναικών ράπερ

Η Cardi B πιστεύει ότι η επιτυχία της προκάλεσε...

Η Kelly Clarkson είχε γνωρίσει την Amy Winehouse πριν γίνει διάσημη

Όσα αποκάλυψε η Kelly Clarkson για τη γνωριμία της...

AthensRocks 2024: Sleaford Mods, The Last Internationale και Ηλίας Μπόγδανος & INCO στο πλευρό του Lenny Kravitz

Τα ονόματα που θα συνοδεύσουν τον Lenny Kravitz στο AthensRocks 2024. Οι Sleaford Mods, οι The Last Internationale και ο Ηλίας...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...