Βασίλης Καρράς: Η συναυλία ανθρωπιάς για τον νεαρό Παναγιώτη

Ο Βασίλης Καρράς συχνά προσέφερε ανιδιοτελώς το ταλέντο και τη φήμη του για καλούς σκοπούς.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας καλλιτέχνης με αμίμητο ταλέντο και ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Εκτός από την ευρέως γνωστή συνεισφορά του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών στις 24 Δεκεμβρίου 2023, ξεχώριζε και για την προσφορά του στους συνανθρώπους του.

Μία από τις περιπτώσεις που τιμούν το πρόσωπο του Βασίλη Καρρά και αναδεικνύουν τη γενναιοδωρία της ψυχής του θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαφήμιση

Η ιστορία αυτή αποτελεί μία από τις πολλές μαρτυρίες για τη μεγαλοσύνη και την ευαισθησία που επέδειξε ο Βασίλης Καρράς σε όλη του τη ζωή.

Το 2000, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λεχόβου κάνοντας εράνους προσπαθούν να συλλέξουν χρήματα για να βοηθήσουν τον 15χρονο Παναγιώτη από τον χωριό τους να αντιμετωπίσει τα έξοδα νοσηλείας του, αλλά και για να εγχειριστεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του και από το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί καθολική αναπηρία.

Η πρόταση στον Βασίλη Καρρά

Η υπόθεση του νεαρού συγκίνησε την κοινωνία του Αμυνταίου Φλώρινας και όλοι συνεισφέρουν στον έρανο των μαθητών.

Κάποιος από την ομάδα των εφήβων είχε την ιδέα να προτείνουν στον Βασίλη Καρρά να τραγουδήσει σε συναυλία που θα διοργανώσουν για την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη της νοσηλείας του νεαρού Παναγιώτη.

Διαφήμιση

Ο Σταύρος Μουστάκας, συμμαθητής τότε του Παναγιώτη, ήταν στην τετραμελή ομάδα αντιπροσωπείας εφήβων του χωριού και θυμάται ότι επισκέφθηκαν τον Βασίλη Καρρά στο «Χωριό της Ειρήνης», έξω από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

«Την πρόταση για τη συναυλία την έκανα εγώ, του περιέγραψα την κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και ότι σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή χρημάτων για να πάει ο Παναγιώτης στο εξωτερικό», δήλωσε.

Η έμπρακτη συμπαράσταση

Ο Βασίλης Καρράς δέχθηκε αμέσως, δηλώνοντας ότι θα τραγουδήσει χωρίς καμιά οικονομική αποζημίωση.

Η συναυλία του Βασίλη Καρρά για τον έφηβο Παναγιώτη δόθηκε το καλοκαίρι του 2000 και μετά τις εκδηλώσεις των Πρεσπών ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στη Δυτική Μακεδονία.

Η περιοχή του Προφήτη Ηλία, το ύψωμα πάνω από το Λέχοβο, μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να φιλοξενήσει τις ανάγκες της συναυλίας. Ο Σταύρος Μουστάκας θυμάται ότι πουλήθηκαν συνολικά 10.500 εισιτήρια.

Διαφήμιση

Ο Βασίλης Καρράς την προηγούμενη μέρα της συναυλίας συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του επισκέφθηκε το σπίτι του Παναγιώτη, μίλησε με τους γονείς του και δήλωσε τη συμπαράσταση του στον αγώνα που κάνουν.

Ο Σταύρος Μουστάκας αναφέρει ότι την ημέρα της συναυλίας ο τραγουδιστής ανακοίνωσε στην οργανωτική επιτροπή ότι και «οι μουσικοί του αποφάσισαν να παίξουν αφιλοκερδώς».

Δυστυχώς, όμως ο νεαρός Παναγιώτης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του λίγο καιρό αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Η Sabrina Carpenter αποκάλυψε ότι άφησε το σχολείο και ξεκίνησε κατ' οίκον εκπαίδευση εξαιτίας του bullying. Η Sabrina Carpenter εξομολογείται ότι δέχτηκε bullying λόγω των...
Ο Θοδωρής Φέρρης εξυμνεί την αέναη και δυνατή αγάπη. Ο Θοδωρής Φέρρης δηλώνει «Είμαι Εδώ Για Σένα» και παρουσιάζει μέσα από ένα συγκινητικό music video...
Ο Duff McKagan εξηγεί γιατί ο αρχικός ενθουσιασμός του για τη συνάντησή του με τον Prince μετατράπηκε γρήγορα σε άγχος. Ο Duff McKagan των Guns N'...
Ο Roger Waters έβαλε στο στόχαστρο των Bono των U2 για το αφιέρωμά του στα θύματα του ισραηλινού μουσικού φεστιβάλ Supernova. Ο Roger Waters εξαπέλυσε...
Ο Post Malone επέλεξε τραγούδια από μία ποικιλία μουσικών ειδών για το soundtrack του WWE 2K24. Η 2K επιβεβαίωσε ότι ο Post Malone θα επιμεληθεί...

Read more