Adidas: Η διάλυση της συνεργασίας με τον Kanye West οδήγησε σε καθαρές ζημιές

Η Adidas δώρισε πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε οργανώσεις κατά του μίσους από τις πωλήσεις των Yeezy του Kanye West, ενώ τα έσοδα στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 16%.

Η Adidas ανακοίνωσε ότι έχει δωρίσει ή σχεδιάζει να διαθέσει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε οργανώσεις που καταπολεμούν τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους, από τις περσινές πωλήσεις παπουτσιών Yeezy, μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον Kanye West.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών είχε συσσωρευμένα στις αποθήκες της αποθέματα των δημοφιλών sneakers Yeezy αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Kanye West τον Οκτώβριο του 2022, εξαιτίας των αντισημιτικών και άλλων προσβλητικών σχολίων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις.

Η Adidas αποφάσισε να πουλήσει μερικά από τα αδιάθετε παπούτσια σε παρτίδες με δύο κυκλοφορίες πέρυσι και μία ακόμα που παρτίδα που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου μήνα, και να διαθέσει ένα μέρος των εσόδων σε οργανώσεις κατά του μίσους.

Διαφήμιση

Η εταιρεία έχει κάνει δωρεές στην Anti-Defamation League και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλλαγής Philonise & Keeta Floyd, που διευθύνεται από τον ακτιβιστή για την κοινωνική δικαιοσύνη Philonise Floyd, τον αδερφό του George Floyd.

Οι καθαρές πωλήσεις των υπολοίπων sneakers Yeezy της πρώην κορυφαίας σειράς της Adidas ανήλθαν περίπου στα 750 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, σε σύγκριση με πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία.

Από τα κέρδη των 300 εκατομμυρίων ευρώ που αποκόμισε από τις πωλήσεις παπουτσιών Yeezy πέρυσι, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει χαρίσει ή σχεδιάζει να δωρίσει πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kanye West: «Εφηύρα κάθε στυλ μουσικής των τελευταίων 20 ετών»

Η Adidas ανέφερε ότι η απόφαση να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος του αποθέματός της σε Yeezy και η βελτίωση των λειτουργιών της τη βοήθησε να αποκομίσει λειτουργικό κέρδος 268 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, πτώση σχεδόν 60% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Διαφήμιση

Η εταιρεία απέδωσε τις καθαρές ζημιές των 58 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος του έτους στον υψηλό φορολογικό συντελεστή, μία τεράστια ανατροπή σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 254 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

«Παρόλο που δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά καλό, το 2023 τελείωσε καλύτερα από ό, τι περίμενα στην αρχή του έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bjørn Gulden, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πέρυσι.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Adidas αναμένει να πραγματοποιήσει φέτος πωλήσεις περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ από τα αδιάθετα παπούτσια Yeezy του Kanye West.

Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα τη Herzogenaurach της Γερμανίας επισημαίνει ότι η Βόρεια Αμερική αποτελεί ένα επίμονο πρόβλημα, αναμένοντας μείωση των εσόδων με μονοψήφιο ποσοστό φέτος και αύξηση σε όλες τις άλλες περιοχές.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η Βόρεια Αμερική «επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις αρνητικές επιπτώσεις των Yeezy» και ότι τα έσοδα εκεί μειώθηκαν κατά 16% πέρυσι.

Διαφήμιση

Παρά τις «μακροοικονομικές προκλήσεις και γεωπολιτικές εντάσεις», η Adidas αναμένει σχεδόν να διπλασιάσει το λειτουργικό κέρδος της στα 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου φέτος.

Παράλληλα, σχεδιάζει να αναβαθμίσει περαιτέρω δημοφιλείς σειρές παπουτσιών όπως η Samba που γνωρίζουν «εκπληκτική ζήτηση», να λανσάρει νέες σειρές και να λάβει ώθηση από σημαντικά αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι.

Η μετοχή της Adidas παρουσίασε μικρή άνοδο στις πρωινές συναλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kanye West: Υποστηρίζει ότι «βοήθησε πολύ περισσότερο την Taylor Swift από όσο την έβλαψε»
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Sam Smith: Δεν μπορούσε να περπατήσει μετά από σοβαρό ατύχημα στο σκι

Το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Sam Smith. Ο Sam Smith αποκάλυψε ότι υπέστη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου νωρίτερα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...