Μάθημα για την Taylor Swift στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία

Η Taylor Swift ως πολιτισμικός φακός – Μία εξέταση του φύλου και της αναπαράστασης στην pop κουλτούρα

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία προσφέρει ένα μάθημα αφιερωμένο στην Taylor Swift αυτό το φθινόπωρο στο παράρτημά του στο Reading της Πενσυλβανία, που τυγχάνει να είναι και η γενέτειρα της τραγουδίστριας, σύμφωνα με το Penn Live.

Το μάθημα ονομάζεται «Taylor Swift: Φύλο και Επικοινωνία» και θα διδάσκεται από τη Michele Ramsey, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επικοινωνιακών Τεχνών και Σπουδών Φύλου και Σεξουαλικότητας.

Το μάθημα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα έχει χώρο για 100 φοιτητές, ενώ ένα διαδικτυακό μάθημα θα είναι διαθέσιμο στο Maymester – ένα τετράμηνο εντατικών μαθημάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο – και θα είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές.

Διαφήμιση

Η Michele Ramsey είχε πάντα ενδιαφέρον για τη ρητορική και την pop κουλτούρα. Εδώ και χρόνια δίδασκε ένα μάθημα με τίτλο «Ρητορική των Αμερικανικών Ταινιών Τρόμου» και αυτό ήταν το πρώτο της βήμα στη διδασκαλία ενός ολοκληρωμένου μαθήματος για την pop κουλτούρα.

«Η μελέτη της pop κουλτούρας είναι σημαντική, επειδή η ιδεολογία είναι πιο ισχυρή όταν είναι λιγότερο ορατή. Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται συχνά με κριτική ματιά για τη διασκέδαση – ακόμα κι αν αυτή επηρεάζει τη συμπεριφορά ή την εμφάνισή τους», δήλωσε.

«Στην πραγματικότητα, υπάρχει πολλή ιδεολογία στη διασκέδαση. Υπάρχουν πολλά μηνύματα για το ποιον πρέπει να συμπαθούμε και να αντιπαθούμε, πώς πρέπει να ντυνόμαστε και πώς όχι. Σκεφτείτε τα δικά σας παιδικά χρόνια και τους ήρωές σας, και την επιθυμία σας να ντυθείτε σαν αυτούς και να τους μοιάσετε», σημείωσε.

«Είναι απλά ένας από τους χώρους που είναι πραγματικά πολύ διαδεδομένος στη ζωή μας και ακόμη και στις ταυτότητές μας, και φαίνεται να είναι ένας από τους χώρους που έχουμε τη λιγότερη συνήθεια να βλέπουμε με κριτική ματιά», συνέχισε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Μάθημα για το «All Too Well (10 Minute Version)» στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Οι λεπτομέρειες του μαθήματος για την Taylor Swift εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία, αλλά θα επικεντρωθεί στο φύλο και την επικοινωνία, βοηθώντας παράλληλα τους φοιτητές να σκεφτούν πώς η τέχνη μπορεί να αναδείξει θέματα όπως το φύλο, ο σεξισμός, ο ρατσισμός και ο φεμινισμός.

Επίσης, θα μιλήσουν για το πώς κατασκευάζονται οι αναπαραστάσεις των γυναικών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις καμπάνιες κοινωνικών μέσων και στο branding.

Ίσως κάποιοι να κοιτάξουν το μάθημα και να σκεφτούν: «Μάθημα για την Taylor Swift; Αυτό είναι απλώς χαζομάρα», αλλά η Michele Ramsey διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

«Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διδάξω άλλες πολύ σημαντικές βασικές δεξιότητες και γνώσεις – απλώς θα χρησιμοποιήσω την Taylor ως όχημα για να το κάνω αυτό», εξήγησε.

Η κριτική σκέψη, η γραφή, η δημόσια ομιλία, η συνεργατική εργασία, ο ψηφιακός αλφαβητισμός και ακόμη και ο σχεδιασμός εκδηλώσεων θα αποτελέσουν μέρος του μαθήματος.

Διαφήμιση

Και ενώ η Taylor Swift είναι η κύρια περίπτωση μελέτης, θα μιλήσουν και για άλλα άτομα.

«Θα μιλήσουμε για την Beyoncé. Θα μιλήσουμε για τα δύο μέτρα και δύο σταθμό αξιολόγησης ενός μαύρου σούπερ σταρ έναντι ενός λευκού σούπερ σταρ και την κριτική που πιθανώς δέχεται η Beyoncé ενώ η Taylor δεν δέχεται με τον ίδιο τρόπο», είπε η Ramsey.

Παρόλο που η Michele Ramsey ήξερε ποια ήταν η Taylor Swift, δεν ήταν φανατική θαυμάστρια της τραγουδίστριας μέχρι να ξεκινήσει πέρυσι την παγκόσμια περιοδεία της «The Eras Tour».

Από τότε, είδε την κριτική και την αντίδραση που δέχτηκε η Taylor Swift από άτομα – κυρίως άνδρες – που χαρακτήριζαν τους θαυμαστές της ως φανατικούς. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν η συναυλιακή ταινία του «The Eras Tour» έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Η selfie με τον πρίγκιπα William και το ντουέτο με τη Hayley Williams των Paramore

Οι άνθρωποι που ντύνονταν, τραγουδούσαν και να χόρευαν στους κινηματογράφους «ενόχλησε ένα συγκεκριμένο κοινό» και αυτό άγγιξε μία ευαίσθητη χορδή μέσα της.

«Ενοχλήθηκα πάρα πολύ με αυτό, και για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι οι άντρες πηγαίνουν σε αθλητικά γεγονότα σε τεράστιους αριθμούς όλη την ώρα, φορώντας τα ίδια ρούχα με τα ονόματα άλλων αντρών στην πλάτη τους, βάφοντας τα πρόσωπά τους και ζητωκραυγάζοντας και ουρλιάζοντας – γιατί κρίνουμε το ένα και όχι το άλλο;», ρώτησε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Το Spotify κατέγραψε ρεκόρ κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2024

Τα κέρδη του Spotify ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το Spotify κατέγραψε ρεκόρ κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας τις προσδοκίες,...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...