ANOHNI: Όσα είπε για τη συναυλία της στο Ηρώδειο

Η ANOHNI μίλησε για τη συναυλία της στο Ηρώδειο, την πρώτη ζωντανή εμφάνισή της μετά από πέντε χρόνια.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, δύο μόλις ημέρες πριν την πρώτη εμφάνισή της στο Ηρώδειο, μία από τις πιο επιδραστικές, τολμηρές και με ουσιαστικό λόγο καλλιτέχνιδες του καιρού μας, η ANOHNI υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο της, κάτω από την Ακρόπολη.

Αυτή θα είναι μία μοναδική στο είδος της συναυλία και είμαστε τυχεροί που θα παρουσιαστεί φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Η ANOHNI, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και με μεγάλη εγκαρδιότητα, εξέφρασε την τιμή που νιώθει για τη μεγάλη εμφάνισή της στο Ηρώδειο την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Διαφήμιση

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και έχω και λίγη αγωνία που θα δώσω αυτήν τη συναυλία της κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο και νομίζω ότι δεν έχω κάνει κάτι τόσο σημαντικό ώστε να μου αξίζει αυτή η τιμή, αλλά την Πέμπτη το βράδυ θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για αυτήν την ξεχωριστή εμφάνιση. Περιμένω αυτήν τη βραδιά με ανυπομονησία», είπε.

«Η διαδικασία της τέχνης είναι να παράγει επικοινωνία μέσα σε μία κοινότητα. Πιστεύω στα κυκλικά συστήματα και όχι στα ιεραρχικά – στα κυκλικά όπου ο λόγος του καθενός είναι ισότιμος με του άλλου», συνέχισε.

«Έτσι δημιουργείται ένα πεδίο διάδρασης και επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους εμάς. Ο στόχος τελικά είναι να βρεθούμε να μιλήσουμε και να προσφέρουμε ο ένας στην άλλον, από όποιο σημείο και αν ξεκινάμε», εξήγησε.

Σε ερώτηση που έγινε στην ANOHNI σχετικά με τον τρόπο με τον τρόπο η τέχνη μπορεί να αλληλεπιδράσει στα σημαντικά ζητήματα του καιρού μας, απάντησε ότι πολλοί πιστεύουν, αποφεύγοντας την πραγματικότητα, ότι τα χειρότερα θα έρθουν μετά.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι ANOHNI and The Johnsons έρχονται στο Ηρώδειο

«Σε αυτό το πνεύμα προσπαθούν να πάρουν ότι προλαβαίνουν τώρα, γιατί θεωρούν ότι όταν έρθουν τα χειρότερα, θα έχουν πεθάνει. Τα χειρότερα όμως είναι ήδη εδώ!», σημείωσε.

«Μέχρι το τέλος του αιώνα το 50% των ειδών ζωής θα έχει χαθεί από τον πλανήτη. Αυτό είναι τραγικό αλλά μη αναστρέψιμο δυστυχώς. Εμείς μπορούμε να πάρουμε μία βαθιά ανάσα, να το κατανοήσουμε πραγματικά, και να περισώσουμε μέσα από την τέχνη και τις δράσεις μας ότι μπορούμε», συνέχισε.

Η ANOHNI μίλησε επίσης για τη σχέση της με την Diamanda Galás και τόνισε ότι την εκτιμά πάρα πολύ και τη θαυμάζει για τη στάση της στη ζωή.

Είναι μία από τους μέντορες της και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες αυτήν τη στιγμή στην Αμερική που λένε την αλήθεια, που επιμένουν στην αλήθεια κι ας πληρώνουν το τίμημα.

Και παρότι η Diamanda Galás είναι και σκληρή σαν χαρακτήρας, με όσες τραγωδίες της έχουν συμβεί στη ζωή, είναι ταυτόχρονα αυθεντική και ειλικρινής πρώτα από όλα.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, η ANOHNI αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Lou Reed, δηλώνοντας ότι ήταν μεγάλη έμπνευση και στήριξη για εκείνη και την ώθησε να εκφραστεί τόσο σε σχέση με την ταυτότητα της όσο και καλλιτεχνικά.

Όπως θυμήθηκε, ενώ ο Lou Reed ήταν ένας περίπλοκος χαρακτήρας ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος ζεστός, εγκάρδιος που είχε χιούμορ και του οφείλει πολλά.

Επίσης, η ANOHNI σχολίασε την ευτυχή συγκυρία να είναι η θρυλική Marina Abramovic αυτή που θα προλογίσει αυτήν την πραγματικά μοναδική παράσταση των ANOHNI and The Johnsons στο Ηρώδειο την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι ANOHNI and the Johnsons κυκλοφορούν το νέο single «Breaking»

Είναι καλές φίλες και αφού η Marina Abramovic θα ερχόταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία, η ANOHNI, επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να παρουσιάσει την πρώτη συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας της.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι σημαίνει η αγάπη για εκείνη, απάντησε ότι η αγάπη είναι δημιουργία αλλά η αγάπη μπορεί και να μας παραπλανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία των ANOHNI and The Johnsons στο Ηρώδειο θα είναι η πρώτη ζωντανή εμφάνιση της ANOHNI στο κοινό μετά από πέντε χρόνια απουσίας από παγκόσμιες ζωντανές περιοδείες και εμφανίσεις.

Μια θερμή και από καρδιάς συνέντευξη τύπου με όλη τη σημασία της λέξης!

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Μιχάλης Ρακιντζής: AI και συναίσθημα στο νέο τραγούδι «Το Κορίτσι Μου»

Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει με «Το Κορίτσι Μου» που θα σας κλέψει την καρδιά. Ο Μιχάλης Ρακιντζής υπήρξε πάντα συνεπής...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...