Ο Billy Corgan θυμάται τη Sinéad O’Connor: «Ήταν ειλικρινής σε βαθμό ελαττώματος»

Ο Billy Corgan είχε γνωρίσει τη Sinéad O’Connor σε μία κρίσιμη περίοδο της ζωής της.

Ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins θυμήθηκε πώς γνώρισε τη Sinéad O’Connor όταν η Ιρλανδή τραγουδίστρια ζούσε για λίγο στη σοφίτα ενός κοινού φίλου τους.

Την άνοιξη του 2016, η Sinéad O’Connor μετακόμισε στο σπίτι του ντράμερ Matt Walker στο Σικάγο, τον οποίο γνώριζε ως ντράμερ του Morrissey.

Ο Matt Walker είχε παίξει επίσης με τους Smashing Pumpkins κατά την περίοδο απουσίας του Jimmy Chamberlin από το συγκρότημα και είχε διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τον Billy Corgan.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, ο Billy Corgan και η Sinéad O’Connor γνωρίστηκαν καλύτερα κατά τη διάρκεια κυριακάτικων γευμάτων στο σπίτι του Matt Walker στο προάστιο Wilmette του Σικάγο, όπως εξήγησε ο frontman των Smashing Pumpkins σε μία νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα The Irish Times.

«Είχα συναντήσει τη Sinéad μόνο μία φορά σε μία συναυλία. Μιλήσαμε λίγο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι την ήξερα», είπε.

«Τώρα λοιπόν ζούσε στο σπίτι του φίλου μου, όπου πήγαινα για κυριακάτικο γεύμα. Τέσσερις ή πέντε, έξι φορές ήμουν εκεί για κυριακάτικο ψητό και η Sinéad κατέβαινε και έτρωγε μαζί μας. Και τότε τελικά τη γνώρισα ως άνθρωπο. Μιλήσαμε πολύ για τα παιδιά της, τις σχέσεις στη ζωή και τους αγώνες της», συνέχισε.

«Ήταν πολύ, πολύ ειλικρινής. Θα έλεγα, σχεδόν υπερβολικά. Αυτή η ειλικρίνεια που ξεγυμνώνει την ψυχή. Τόσο όμορφη γυναίκα, τόσο απίστευτο ταλέντο – απλά τη θαύμαζα για το ταλέντο της», σημείωσε.

Διαφήμιση

«Φυσικά, οι φίλοι μου με πήραν τηλέφωνο κρυφά, ζητώντας μου συμβουλές για το τι να κάνουν με τη rock star που ζούσε στη σοφίτα τους. Την αγαπούσαν και προσπαθούσαν να τη στηρίξουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Sinéad O’Connor απείχε ένα τραγούδι από την ολοκλήρωση του νέου άλμπουμ της

Ένα πρωινό Κυριακής στα μέσα Μαΐου εκείνης της χρονιάς, η Sinéad O’Connor έφυγε από το σπίτι του Matt Walker στις 6 το πρωί για μία βόλτα με το ποδήλατο και δεν επέστρεψε.

Sinéad O'Connor
Andrew Chin/Getty Images

Την επόμενη ημέρα, η αστυνομία του Wilmette εξέδωσε σήμα για την 49χρονη τότε τραγουδίστρια, την οποία αναζητούσε για ελέγξει την υγεία της, προκαλώντας ανησυχία σε όσους τη γνώριζαν, όπως θυμήθηκε ο Billy Corgan.

«Οι φίλοι μου με παίρνουν τηλέφωνο, πανικοβλημένοι, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν… Είχα μία ενδιαφέρουσα εσωτερική ματιά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής της. Ήταν δύσκολο να το παρακολουθήσω, γιατί, ξέρετε, οι αγώνες της ήταν πραγματικοί», ανέφερε.

Η Sinéad O’Connor βρέθηκε την ίδια ημέρα. Η τραγουδίστρια πέθανε στις 26 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 56 ετών, με τον θάνατό της να σκορπίζει βαθιά θλίψη στον μουσικό κόσμο.

Διαφήμιση

«Αν μπορείτε να πάρετε κάτι από τον θάνατό της, ήταν αυτή η απίστευτη έκρηξη αγάπης», σχολίασε ο Billy Corgan.

Ωστόσο, ο τραγουδιστής των Smashing Pumpkins εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο κόσμος δεν είχε δείξει περισσότερο τη στήριξή του στη Sinéad O’Connor όταν ζούσε και πάλευε με τους προσωπικούς δαίμονές της.

«Μερικές φορές είναι λυπηρό ότι χρειάζεται ο θάνατος για να έρθουν οι άνθρωποι σε επαφή με τα συναισθήματά τους», ανέφερε.

«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τώρα ότι χάσαμε κάποιον που πιθανότατα θα έπρεπε να είχε λάβει περισσότερη προσοχή και στήριξη όταν ήταν ακόμα ζωντανή. Γιατί το χάρισμά της ήταν τόσο σπάνιο», συνέχισε.

«Και το χάρισμά της είχε πολύ μεγάλη σχέση με το πάθος της. Το απίστευτο χάρισμά της στο τραγούδι είχε μία άμεση σύνδεση με την καρδιά της. Αυτό είναι πολύ σπάνιο στους τραγουδιστές. Οι περισσότεροι τραγουδιστές είναι ηθοποιοί. Η Sinéad δεν ήταν ηθοποιός», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Sinéad O'Connor: Η οικογένειά της απαγορεύει στον Donald Trump να χρησιμοποιεί τα τραγούδια της
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

George Michael: Επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του «Careless Whisper»

Η εμβληματική επιτυχία «Careless Whisper» του George Michael κυκλοφόρησε στις 23 Ιουλίου 1984. Για τον εορτασμό της 40ής επετείου από...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...