Beyoncé: Χρησιμοποίησε ένα αυθεντικό κομμάτι από το «Blackbird» των Beatles στο «Cowboy Carter» – Με την άδεια του Paul McCartney

Η Beyoncé χρησιμοποιεί ένα αυθεντικό κομμάτι από «Blackbird» των Beatles στη δική της διασκευή της για το «Cowboy Carter».

Αν ο ήχος στο φόντο στην επανεκτέλεση του «Blackbird» των Beatles από την Beyoncé στο άλμπουμ της «Cowboy Carter» σας ακούγεται ιδιαίτερα οικείο, υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Όπως αποκαλύφθηκε, η διασκευή που ηχογράφησε για το άλμπουμ της χρησιμοποιεί πραγματικά στοιχεία από την αρχική ηχογράφηση των Beatles του 1968, συγκεκριμένα την ακουστική κιθάρα και το χτύπημα του ποδιού του Paul McCartney.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε στο Variety από εκπρόσωπο του Paul McCartney, ο οποίος επικαλέστηκε την ομάδα της Beyoncé και άλλες πηγές.

Διαφήμιση

Οι πληροφορίες για τους συντελεστές του «Cowboy Carter», οι οποίες ακόμα αποκαλύπτονται σταδιακά, δεν αναφέρουν τη χρήση του backing track από την πρωτότυπη ηχογράφηση των Beatles που κυκλοφόρησε πριν από 56 χρόνια.

Ενώ ο Paul McCartney αναφέρεται ως κιθαρίστας στο τραγούδι και ως ένας από τους παραγωγούς της διασκευής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απόσπασμα από το πρωτότυπο τραγούδι.

Ο Paul McCartney έγραψε και ηχογράφησε το «Blackbird» μόνος του το 1968 για το διπλό άλμπουμ των Beatles που έμεινε γνωστό ως «The White Album», αφήνοντας εκτός τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Ο McCartney συνόδευσε τον εαυτό του μόνο μία με ακουστική κιθάρα και χτυπώντας ρυθμικά το πόδι του.

Διαφήμιση

Αυτό ακριβώς ακούμε και στην εκδοχή της Beyoncé, η οποία έχει μετονομαστεί σε «Blackbiird», με μία αλλαγή στην ορθογραφία παρόμοια με άλλα τραγούδια του άλμπουμ που τονίζουν ότι το «Cowboy Carter» είναι το «Act II» της τριλογίας που ξεκίνησε η τραγουδίστρια με το άλμπουμ της «Renaissance» το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beyoncé και Blue Ivy Carter πρωταγωνιστούν ως μητέρα και κόρη στην ταινία «Mufasa»

Αν και ως δημιουργός του «Blackbird» αναφέρεται και ο John Lennon, όπως η πλειοψηφία των μεταγενέστερων τραγουδιών των Lennon-McCartney, γράφτηκε εξ ολοκλήρου μόνο από έναν από τους δύο – και, σε αυτή τη σπάνια περίπτωση, ηχογραφήθηκε και από ένα μόνο μέλος των Beatles.

Ο Paul McCartney δεν έχει σχολιάσει ακόμα τη διασκευή της Beyoncé σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μπαλάντες του, αν και μπορούμε να υποθέσουμε ότι την υποστηρίζει ένθερμα, δεδομένου πόσο καλά ταιριάζει το πλαίσιο αυτής της νέας ηχογράφησης με την αρχική πρόθεσή του.

Ο ίδιος McCartney έχει δηλώσει ότι έγραψε το «Blackbird» ως απάντηση στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων που βρισκόταν τότε στο αποκορύφωμά του στην Αμερική, συνδέοντάς το ιδιαίτερα με τις μαύρες γυναίκες – εξ ου και το λογοπαίγνιο με τη βρετανική αργκό λέξη «bird», δηλαδή κορίτσι.

Επεκτείνοντας αυτό το θέμα, στην εκδοχή της Beyoncé συμμετέχουν τέσσερις μαύρες γυναίκες της country μουσικής στα φωνητικά – η Tanner Adell, η Tiera Kennedy, η Reyna Roberts και η Brittney Spencer.

Διαφήμιση

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul McCartney επιτρέπει τη χρήση του «Blackbird» σε ηχογράφηση άλλου καλλιτέχνη.

Το 2019, η Rachel Fuller πήρε το αρχικό τραγούδι των Beatles και πρόσθεσε πλούσια νέα μέρη από τη Royal Philharmonic Orchestra και τη Chamber Choir of London.

Η εκδοχή της Beyoncé διαθέτει επίσης ορισμένα έγχορδα, ένα βιολί και μπάσο, όλα από τον Khirye Tyler, ο οποίος αναφέρεται και ως συμπαραγωγός του τραγουδιού μαζί με τον Paul McCartney και την Beyoncé.

Όμως, η κιθάρα και το χτύπημα του ποδιού (που μερικές φορές στο παρελθόν θεωρούταν λανθασμένα ως μετρονόμος), ανήκουν 100% στον Paul McCartney και ηχογραφήθηκαν στις 11 Ιουνίου 1968, ακριβώς μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 26 του χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beyoncé και Michelle Williams παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Kelly Rowland

Από την εκδοχή της Beyoncé λείπει μόνο ένα στοιχείο που διέθετε το τραγούδι των Beatles: Οι ήχοι πουλιών.

Δεν είναι γνωστό αν η τεχνολογία ήχου που ανέπτυξε η ομάδα του Peter Jackson για να διαχωρίσει τα ηχητικά στοιχεία για το ντοκιμαντέρ «Get Back» κλήθηκε να αφαιρέσει τους ήχους των πουλιών από το backing track του «Blackbird».

BLACKBIIRD (Official Lyric Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Η Celine Dion θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Celine Dion θα λάβει αμοιβή ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...