Billie Eilish: Γιατί ήταν «ανησυχητικές» οι πρώτες συναντήσεις της με δισκογραφικές εταιρείες

Η 17χρονη Billie Eilish και η «απογοητευτική» στάση της μουσικής βιομηχανίας για το περιβάλλον

Η πάντα ειλικρινής Billie Eilish, μία από τις πιο δυναμικές φωνές υπέρ του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας στη μουσική βιομηχανία, εξήγησε γιατί οι συζητήσεις με τις δισκογραφικές εταιρίες στην αρχή της καριέρας της ήταν τόσο απογοητευτικές.

Η Billie Eilish υπέγραψε συμβόλαιο το 2016 με την The Darkroom, θυγατρική της Interscope Records, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ενώ οι περισσότεροι καλλιτέχνες εκείνης της ηλικίας θα έκαναν τα πάντα για ένα συμβόλαιο, η Billie είχε προτάσεις από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές.

Διαφήμιση

Ωστόσο, εκείνη ήθελε να βεβαιωθεί πως η δισκογραφική στέγη στην οποία θα κατέληγε είχε σχέδια για την αντιμετώπιση την κλιματική κρίση.

Η Billie Eilish, κατά την τελευταία περιοδεία της για την προώθηση του δεύτερου της άλμπουμ, «Happier Than Ever», συνεργάστηκε με τη Reverb, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας.

Το πάθος της Άιlish για το περιβάλλον πηγάζει από την οικογένειά της.

Το 2012, οι γονείς της μετέτρεψαν το σπίτι τους στο Λος Άντζελες σε σπίτι με ηλιακή ενέργεια και ακόμα αφαίρεσαν το γρασίδι από τον κήπο τους για να εξοικονομήσουν νερό.

Διαφήμιση

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή τους με το Billboard, η Billie Eilish και η μητέρα της, Maggie Baird, μίλησαν για τη βιωσιμότητα και εξήγησαν γιατί η αδιαφορία της μουσικής βιομηχανίας για το περιβάλλον τις ανησυχεί.

Η Billie Eilish δήλωσε: «Πάντα υπάρχει κάποιος που έχει ανοίξει το δρόμο για σένα, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής: Ήταν απογοητευτικό».

«Ήμασταν σε συναντήσεις και η μητέρα μου ρωτούσε: “Τι κάνετε για να είστε πιο υπεύθυνοι και οικολογικά συνειδητοποιημένοι;”. Και εκείνοι απαντούσαν: “Εεε, λοιπόν, ξέρετε…”», θυμήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Billie Eilish: Κατακεραυνώνει τους καλλιτέχνες που κυκλοφορούν πολλές εκδόσεις βινυλίου για να αυξήσουν τις πωλήσεις

«Μπερδεύονταν γιατί δεν κάνουν τίποτα. Ήταν αρκετά ανησυχητικό να ανακαλύψεις ότι κανείς δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να βελτιώσει τον κόσμο», συνέχισε.

Επίσης, η Billie Eilish εξήγησε γιατί οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πετύχουν πολλά αν οι διεθνείς εταιρίες συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον με απερισκεψία.

Διαφήμιση

«Αυτές οι γιγαντιαίες εταιρίες δεν κάνουν ούτε καν αυτές κάτι, ενώ έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη», είπε.

«Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και κάποιοι προσπαθούν, αλλά ακόμα και όταν προσπαθούν, λένε: “Ναι, ναι. Θα το κάνουμε αυτό το 2026”. Και εσύ λες: “Αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορα”», πρόσθεσε.

Παρόλο που η Billie Eilish έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθειά της για πραγματική αλλαγή, έχει πετύχει αρκετά πράγματα.

Το 2021, αποκάλυψε ότι έπεισε τον οίκο μόδας Oscar de la Renta να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες στα προϊόντα του για να επιμεληθεί την εμφάνισή της για το Met Gala εκείνης της χρονιάς.

Αναφερόμενη σε αυτό το επίτευγμα, σχολίασε: «Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, και ελπίζω ότι περισσότερες μάρκες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της οικολογικής συνείδησης και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον κόσμο αντί να τον κάνουν χειρότερο.»

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ταξιδεύουν στο λυκόφως με το «Long Dark Night»

Η «μεγάλη σκοτεινή νύχτα» του Nick Cave. Οι Nick Cave & The Bad Seeds αποκαλύπτουν το «Long Dark Night», το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...