Ο Billie Joe Armstrong των Green Day σχολιάζει την αναβίωση του emo

«Το emo ήταν νεκρό πριν από πέντε χρόνια».

Ο Billie Joe Armstrong των Green Day κατέθεσε την άποψή του για την αναβίωση του emo, αναλύοντας το φαινόμενο μαζί με τους Mike Dirnt και Tré Cool κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το συγκρότημα στην εφημερίδα The Guardian.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επερχόμενο άλμπουμ τους, «Saviors», poy αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου 2024.

Με αφορμή το γεγονός ότι παρουσίασαν τα singles «The American Dream Is Killing Me» και «Look Ma, No Brains!» στην εμφάνισή τους στο When We Were Young Festival, οι Green Day κλήθηκαν να σχολιάσουν την αναβίωση της rock μουσικής των ’90s και ’00s τα τελευταία χρόνια.

Διαφήμιση

Ο Billie Joe Armstrong εξέφρασε την έκπληξή του για την ταχύτατη επιστροφή της emo κουλτούρας.

«Το emo ήταν νεκρό – και μόλις πέντε χρόνια μετά έχουμε βραδιές σε emo club. Δεν έπρεπε να περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια γι’ αυτό; Οι My Chemical Romance μόλις διαλύθηκαν!», είπε, υπογραμμίζοντας την απροσδόκητη και ταχεία επιστροφή του emo στη σύγχρονη μουσική κουλτούρα.

Ο αντίκτυπος του streaming

Ο frontman των Green Day απέδωσε την αναβίωση του emo στην επιρροή του streaming και στη viral φύση της διάδοσης του περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε την περίπτωση του συγκροτήματος The Walters, το οποίο διαλύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά ξαφνικά απέκτησε ευρεία προσοχή λόγω ενός δημοφιλούς τραγουδιού.

Διαφήμιση

Ο Billie Joe Armstrong επεσήμανε επίσης την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τους Deftones μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok.

«Εντελώς ξαφνικά η μουσική τους εμφανίζεται σε όλα αυτά τα βίντεο του TikTok. Υπάρχει αυτός ο νέος αλγοριθμικός τρόπος ανακάλυψης νέων πραγμάτων», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Green Day: Γιατί σταμάτησαν να γράφουν πολιτικά τραγούδια

«Είναι πραγματικά συχνό φαινόμενο στη rock μουσική και δείχνει ότι οι άνθρωποι δίνουν λιγότερη σημασία στο ραδιόφωνο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τη μείωση της εξάρτησης από τις παραδοσιακές πλατφόρμες.

Ο Billie Joe Armstrong στον ποδοσφαιρικό πυρετό

Σε μία συναρπαστική αποκάλυψη σχετικά με την περίοδο που οι Green Day ηχογραφούσαν το άλμπουμ τους «Saviors» στο Λονδίνο με τον διάσημο παραγωγό Rob Cavallo, ο Billie Joe Armstrong μοιράστηκε την αγάπη που απέκτησε για το βρετανικό ποδόσφαιρο.

Στο περιθώριο των ηχογραφήσεων, ο τραγουδιστής παρακολούθησε διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ομάδων όπως η Άρσεναλ, η Leyton Orient, η Φούλαμ, και μάλιστα τόλμησε να μπει στην έντονη ατμόσφαιρα του The Den για να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Millwall.

Διαφήμιση

Εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ποικιλομορφία του ποδοσφαίρου, ο Billie Joe Armstrong δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι σαν μία θρησκεία. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε μία μεγάλη ροκ συναυλία. Πρακτικά χρειάζεσαι ωτοασπίδες!».

Η εξερεύνησή του επεκτάθηκε και σε παιχνίδια χαμηλότερης κατηγορίας, με τον frtontman των Green Day να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μοναδική ατμόσφαιρα στους αγώνες της Millwall, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Championship – τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Πάντα ήθελα να παρακολουθήσω όλες τις διαφορετικές κατηγορίες, όχι μόνο τις ομάδες παγκόσμιας κλάσης όπως η Άρσεναλ και η Man. City», τόνισε.

«Ήθελα να πάω σε κάποια από τα παιχνίδια των χαμηλότερων κατηγοριών – ειδικά στη Millwall, η οποία έχει αυτήν τη σκληρή, θυμωμένη ατμόσφαιρα, την αίσθηση του αουτσάιντερ, ότι “κανείς δεν μας συμπαθεί και δεν μας νοιάζει”», συνέχισε.

«Μου θυμίζει ότι είμαι οπαδός των Oakland Raiders», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αγαπημένη του ομάδα στο αμερικανικό φούτμπολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Billie Joe Armstrong είδε την Taylor Swift στο «The Eras Tour» και έμεινε εντυπωσιασμένος
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Amy Winehouse: Το προφητικό κύκνειο άσμα του «Back To Black»

Το εμβληματικό άλμπουμ «Back To Black» της Amy Winhouse ήταν ανατριχιαστικά προφητικό. Η Amy Winehouse παραμένει μία από τις αυθεντικές...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...