BLACKPINK: Η YG Entertainment διαψεύδει ότι ξόδεψε 30 εκατομμύρια δολάρια για το συμβόλαιο του συγκροτήματος

«Το εν λόγω ποσό δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικό για την επέκταση του συμβολαίου των BLACKPINK.»

Η YG Entertainment διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ξόδεψε 30 εκατομμύρια δολάρια για την ανανέωση του συμβολαίου των BLACKPINK.

Σύμφωνα με μία οικονομική έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία στις 22 Μαρτίου, η YG Entertainment δήλωσε ότι δαπάνησε ένα ποσό 41,2 δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (περίπου 30 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για άυλα περιουσιακά στοιχεία πέρυσι.

Όπως αναφέρει η Korea JoongAng Daily, αυτή είναι μία λογιστική πρακτική που χρησιμοποιείται συνήθως από δισκογραφικές εταιρείες στη Νότια Κορέα όταν απαιτούνται κεφάλαια για ανανεώσεις συμβολαίων.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η YG Entertainment εξασφάλισε την ανανέωση των συμβολαίων των BLACKPINK για τις δραστηριότητές τους ως συγκρότημα τον Δεκέμβριο, μετά από διαπραγματεύσεις μηνών.

Ωστόσο, η YG Entertainment αρνήθηκε σε δήλωση προς την Korea JoongAng Daily ότι όλα τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό.

«Υπήρχαν πολλές άλλες ανανεώσεις συμβολαίων καθώς και νέα συμβόλαια που συνάφθηκαν για διάφορες πνευματικές ιδιοκτησίες», δήλωσε εκπρόσωπος της YG Entertainment.

Η δισκογραφική εταιρεία πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου», αλλά σημείωσε ότι «το εν λόγω ποσό δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικό για την επέκταση του συμβολαίου των BLACKPINK».

Διαφήμιση

Ακόμα και αν ληφθεί υπόψη ότι υπήρχαν άλλες πνευματικές ιδιοκτησίες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπολογίζεται ότι κάθε μέλος των BLACKPINK έλαβε μερικά δισεκατομμύρια γουόν για την ανανέωση του συμβολαίου τους.

Ωστόσο, λέγεται ότι το ποσό δεν ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 7,4 εκατ. δολάρια) ανά μέλος.

Οι BLACKPINK ακολούθησαν ξεχωριστές τροχιές όσον αφορά τις σόλο καριέρες τους, με τα περισσότερα μέλη να μην ανανεώνουν τα ατομικά συμβόλαιά τους με την YG Entertainment και να ιδρύουν τις δικές τους εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  MAMA Awards 2023: Jungkook, Jimin και Jisoo προηγούνται στις υποψηφιότητες

Η Jennie, η Jisoo και η Lisa δημιούργησαν τις δικές τους εταιρείες με τις ονομασίες Odd Atelier, Blissoo και Lloud, αντίστοιχα, ενώ η Rosé αναζητά ακόμα το επόμενο βήμα της.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές μειώνουν τις προσδοκώμενες τιμές των μετοχών τους καθώς η YG εξαρτάται κυρίως από το πρωτοεμφανιζόμενο γυναικείο συγκρότημα BabyMonster και άλλους καλλιτέχνες για να αυξήσει τα κέρδη της, δεδομένου ότι είναι αβέβαιες οι ομαδικές δραστηριότητες των BLACKPINK για τη φετινή χρονιά.

Διαφήμιση

Η Korea Investment & Securities μείωσε την προσδοκώμενη τιμή της μετοχής της από 75.000 γουόν σε 57.000 γουόν.

«Τα εκτιμώμενα κέρδη μειώθηκαν καθώς η έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας των BLACKPINK αναβλήθηκε από το τέλος αυτού του έτους για το επόμενο», δήλωσε ο αναλυτής Ahn Do-young.

«Υποθέτοντας ότι το νέο άλμπουμ των BLACKPINK θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο, η μελλοντική κατεύθυνση της μετοχής θα καθοριστεί με βάση τα επίπεδα κερδών που μπορούν να επιτύχουν άλλοι K-pop καλλιτέχνες όπως οι BabyMonster και Treasure πριν από τη συνεισφορά των BLACKPINK», συνέχισε.

Η Daol Investment & Securities μείωσε την προσδοκώμενη τιμή της μετοχής της από 58.000 γουόν σε 55.000 γουόν

Η αναλυτής Kim Hye-young της Daol Investment & Securities εξήγησε σχετικά: «Τα λειτουργικά κέρδη της YG Entertainment για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 97,7% στα 400 εκατομμύρια γουόν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς».

«Αυτό οφείλεται στην έλλειψη σημαντικών κυκλοφοριών άλμπουμ, ενώ ο αριθμός των μικρών συναυλιών αυξήθηκε», πρόσθεσε.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η Korea JoongAng Daily ανέφερε επίσης ότι η YG Entertainment δήλωσε πως «σχεδιάζει» ομαδικές δραστηριότητες για τις BLACKPINK. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Jisoo των BLACKPINK είναι το νέο πρόσωπο της Self-Portrait
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Χάρις Αλεξίου στα billboards της Times Square στη Νέα Υόρκη

Η Χάρις Αλεξίου είναι η νεότερη πρέσβειρα της Ελλάδας...

Harry Styles: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η γυναίκα που του έστειλε 8.000 κάρτες σε έναν μήνα

Ορισμένες από τις κάρτες είχαν γαμήλιο θέμα και δύο...

Rihanna: Ποια είναι τα δύο άτομα με τα οποία θα άλλαζε θέση

Η Rihanna δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να σκεφτεί την απάντησή της. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να είναι...

Top Stories