Ο Bruce Dickinson κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «The Mandrake Project»

Το νέο άλμπουμ του Bruce Dickinson ανεβάζει τον πήχη του heavy metal ακόμα ψηλότερα.

Ο Bruce Dickinson, γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους σπουδαιότερους και πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές του heavy metal όλων των εποχών, κυκλοφορεί το νέο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «The Mandrake Project».

Το «The Mandrake Project» είναι το έβδομο προσωπικό άλμπουμ του τραγουδιστή των Iron Maiden και το πρώτο του μετά το «Tyranny Of Souls» το 2005.

Για τη δημιουργία του νέου άλμπουμ του, ο Bruce Dickinson επανενώθηκε με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του και παραγωγό Roy Z.

Διαφήμιση

Ο Bruce Dickinson δηλώνει: «Αυτό το άλμπουμ ήταν μία πολύ προσωπική εμπειρία για εμένα και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γι’ αυτό. Ο Roy Z και εγώ το σχεδιάζαμε, το γράφαμε και το ηχογραφούσαμε για χρόνια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο κόσμος θα το ακούσει επιτέλους».

«Είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένος με την ιδέα της περιοδείας με αυτή την καταπληκτική μπάντα που έχουμε φτιάξει, για να μπορέσουμε να φέρουμε στη ζωή αυτό το άλμπουμ. Σκοπεύουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε!», συνεχίζει.

«Όσο για το τι είναι στην πραγματικότητα το “The Mandrake Project”… Όλα θα αποκαλυφθούν σύντομα!», αναφέρει.

Στο ηχητικά βαρύ και πλούσιο σε μουσικές υφές άλμπουμ, ο Bruce Dickinson φέρνει στη ζωή ένα μουσικό όραμα που σχεδίαζε εδώ και καιρό. Σε συνεργασία με τον παραγωγό Roy Z δημιούργησε ένα από τα απόλυτα rock άλμπουμ του 2024.

Διαφήμιση

Με 10 τραγούδια και διάρκεια 59 λεπτών, το «The Mandrake Project» είναι αρκετά πιο σύντομο και γεμάτο ενέργεια σε σύγκριση με τους δύο τελευταίους διπλούς δίσκους των Iron Maiden, το «Senjutsu» του 2021 και το «The Book of Souls» του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Bruce Dickinson: Γιατί οι Iron Maiden δεν παίζουν ποτέ playback

Τα δύο singles «Afterglow of Ragnarok» και «Rain On The Graves», που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως, είναι γεμάτα με δυναμικά riffs και μελωδικά ρεφρέν.

Το «Many Doors To Hell», με τη δυναμική εισαγωγή στα ντραμς και τα ιδιαίτερα keyboards, είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα pop τραγούδια που έχει ηχογραφήσει ο Bruce Dickinson τα τελευταία χρόνια.

Αν και οι ερμηνείες του είναι πάντα εξαιρετικές, στο «Mistress of Mercy» ακούγεται ανανεωμένος και τραγουδά σε τόνο τενόρου, διαπερνώντας το riff του speed metal τραγουδιού με εκπληκτική καθαρότητα.

Το «The Mandrake Project» εντυπωσιάζει και στις πιο αργές, πιο ήρεμες στιγμές του.

Διαφήμιση

Ο Bruce Dickinson αποκαλύπτει την ευάλωτη πλευρά του στη μελαγχολική μπαλάντα «Face in The Mirror», τραγουδώντας: «Πίνω για να απαλύνω τον πόνο / Για να αμβλύνω αυτόν τον τρελό βρυχηθμό / Ξανά στη λήθη / Σε ένα σπίτι που δεν έχει πόρτα».

Ενώ στο κλείσιμο του άλμπουμ με το σχεδόν δεκάλεπτο τραγούδι «Sonata (Immortal Beloved)», ουρλιάζει με αυξανόμενο ζήλο: «Σώσε με τώρα»

Είναι η δεύτερη πιο χαρακτηριστική στιγμή που θυμίζει Iron Maiden στο άλμπουμ μετά το «Eternity Has Failed», ένα πιο αργό, πιο doom metal τραγούδι στα πρότυπα του «If Eternity Should Fail» από το «The Book of Souls», που είναι τολμηρό, αν και όχι απαραίτητα καλύτερο από την ηχογράφηση του 2015.

Για δεκαετίες, ο Dickinson είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και αξιόπιστα σταθερούς τραγουδιστές του metal.

Στο «The Mandrake Project» όχι μόνο διατηρείται σε αυτό το επίπεδο, αλλά αποδεικνύει ότι μετά από σχεδόν μισό αιώνα, εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να ξεπερνάει τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το ποιος τον υποστηρίζει.

Bruce Dickinson - Afterglow Of Ragnarok (Official Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bruce Dickinson για το νέο σόλο άλμπουμ του: «Είναι μουσική, αλλά είναι και πολλά περισσότερα»

Το κόμικ του «The Mandrake Project»

Ωστόσο, το «The Mandrake Project» δεν είναι απλώς ένα άλμπουμ. Το ομώνυμο κόμικ είναι μία σκοτεινή, ενήλικη ιστορία για την εξουσία, την κατάχρηση και τον αγώνα για την ταυτότητα απέναντι σε μία επιστημονική και αποκρυφιστική ιδιοφυΐα.

Η συλλεκτική σειρά graphic novels δημιουργήθηκε από τον Bruce Dickinson και συμπληρώνεται από το σενάριο του Tony Lee («Dr Who»), την εκπληκτική εικονογράφηση του Staz Johnson (2000AD) και τα εξώφυλλα από το βαρύ πυροβολικό της βιομηχανίας Bill Sienkiewicz για την Z2 Comics.

Το κόμικ του «The Mandrake Project» θα κυκλοφορήσει σε 12 τριμηνιαία τεύχη που θα συγκεντρωθούν σε τρία ετήσια graphic novels, με το πρώτο να έρχεται στο τέλος του 2024.

Ένα οκτασέλιδο prequel κόμικ του «The Mandrake Project» με τίτλο «Afterglow Of Ragnarok» περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι του βινυλίου επτά ιντσών που συνοδεύει το ομώνυμο single και δημιουργεί το υπόβαθρο για την ιστορία που θα ακολουθήσει.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το «The Mandrake Project» έγιναν γνωστές όταν ο Bruce Dickinson εμφανίστηκε ως κεντρικός ομιλητής στην πρώτη ημέρα του CCXP23, του τεράστιου Comic-Con στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 30 Νοεμβρίου.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε συναυλίες σε Βραζιλία και Μεξικό για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024, ο Bruce Dickinson θα συνεχίσει την περιοδεία του με μία σειρά από ευρωπαϊκές συναυλίες, καθώς και εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο Bruce Dickinson θα εμφανιστεί μαζί με τους Judas Priest στο Release Athens 2024 στην Πλατεία Νερού σε μία επική βραδιά.

Στο πλευρό του θα έχει την εκπληκτική μπάντα του – με τον κιθαρίστα Roy «Z» Ramirez, τον ντράμερ Dave Moreno, την μπασίστρια Tanya O’Callaghan και τον μαέστρο των πλήκτρων Mistheria.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kerry King των Slayer «δεν μπορεί να ασχοληθεί» με τα νέα τραγούδια των Iron Maiden

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι BLACKPINK θα ξεκινήσουν μία νέα παγκόσμια περιοδεία το 2025

Οι BLACKPINK έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την επιστροφή τους στη σκηνή. Η YG Entertainment αποκάλυψε ότι οι BLACKPINK είναι...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...