Cage The Elephant: Ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Neon Pill» και κυκλοφορούν το single «Out Loud»

Το νέο άλμπουμ των Cage The Elephant γεννήθηκε μέσα στο μάτι του κυκλώνα.

Η επιστροφή των Cage The Elephant θα κορυφωθεί με την κυκλοφορία του έκτου άλμπουμ τους, «Neon Pill», στις 17 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει μία καλοκαιρινή περιοδεία με 45 συναυλίες στη Βόρεια Αμερική.

Στο νέο άλμπουμ, το εξαμελές συγκρότημα από το Κεντάκι εξερευνά νέο μουσικό έδαφος, διατηρώντας παράλληλα την αμείλικτη δημιουργικότητα και τις άγρια, καθαρτικές live εμφανίσεις.

«Για εμένα, το “Neon Pill” είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο ήμασταν συνεχώς ανεπηρέαστοι, και το εννοώ με την καλή έννοια», παρατηρεί ο frontman Matthew Shultz.

Διαφήμιση

«Όλα εκφράζονται αναμφισβήτητα αφού έχουμε καταλήξει στη δική μας φωνή. Πάντα αντλούσαμε έμπνευση από καλλιτέχνες που αγαπάμε, και κάποιες φορές τους μιμηθήκαμε ακόμη και σε κάποιο βαθμό», παραδέχεται.

«Με αυτό το άλμπουμ, έχοντας περάσει τόσα πολλά, η ζωή μας ανάγκασε σχεδόν να γίνουμε όλο και πιο άνετοι με τον εαυτό μας. Δεν ψάχναμε τίποτα πολύ πέρα από την αγνή εμπειρία της αυτοέκφρασης, και ταυτόχρονα δεν συμβιβαζόμασταν απαραίτητα. Βρήκαμε μία μοναδικότητα στο να υπάρχουμε απλά και μόνο», εξηγεί.

Η μεγάλη περιοδεία των Cage The Elephant στη Βόρεια Αμερική, θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου από το Salt Lake City και θα συνεχιστεί με συναυλίες σε πόλεις όπως το Σιάτλ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, με τη συνοδεία των Young The Giant & Bakar στις περισσότερες εμφανίσεις.

Το «Neon Pill», σε παραγωγή του John Hill, απέκτησε σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων στο Sonic Ranch στο El Paso, στα Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη, στο Sound Emporium στο Νάσβιλ, στο Echo Mountain στη Βόρεια Καρολίνα και στο στούντιο του Hill στο Λος Άντζελες μεταμορφώνοντας μία περίοδο τραγωδίας και αναταραχής στα δώδεκα τραγούδια του έκτου άλμπουμ των Cage The Elephant.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Matt Shultz των Cage The Elephant μιλάει για την «κρίση ψυχικής υγείας» που οδήγησε στη σύλληψή του

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, τα αδέρφια Matthew και Brad Shultz έχασαν τον πατέρα τους. Το συγκρότημα αντιμετώπισε επίσης τους διαδοχικούς θανάτους φίλων, ενώ ο Matthew έδωσε μία μάχη με την κατάθλιψη και υπέστη έναν νευρικό κλονισμό που κατέληξε σε νοσηλεία.

Βγαίνοντας από αυτή τη δύσκολη περίοδο, έμαθε πολλά για τον εαυτό του και απέκτησε δύναμη και σοφία. Το «Neon Pill» γεννήθηκε μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, μέσα στο μάτι του κυκλώνα.

Επιπλέον, οι Cage The Elephant κυκλοφορούν το νέο τραγούδι «Out Loud», τον συναισθηματικό πυρήνα του άλμπουμ «Neon Pill». Με φόντο ένα πιάνο, η λιτή ερμηνεία του Matthew συγκλονίζει καθώς τραγουδάει: «Φίλε, τα έκανα πραγματικά χάλια τώρα».

«Ίσως είναι τόσο απλό και ειλικρινές επειδή δεν ήξερα αν θα έβλεπε το φως της ημέρας», παραδέχεται ο ίδιος.

«Το “Out Loud” είναι στενά συνδεδεμένο με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ο λόγος που ανακαλύψαμε τη μουσική εξ αρχής. Όταν πέθανε, το “Out Loud” απλά ξεχύθηκε από μέσα μου. Οι προσπάθειές μου για το τραγούδι ήταν βαθιά ριζωμένες στο να τον τιμήσω, και ήξερα ότι σήμαινε πολλά και στον Brad», συνεχίζει.

Διαφήμιση

«Αυτό, επίσης σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα εκείνη την περίοδο. Ήταν σχεδόν μία υποσυνείδητη συγγνώμη πριν μπορέσω πλήρως να αντιληφθώ τη σοβαρότητα των πάντων», αναγνωρίζει.

«Το δούλευα υποσυνείδητα ενώ μετέφερα στη μουσική όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η οικογένειά μου όταν μεγάλωνα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο στην ενήλικη ζωή μου σε αυτό το ένα τραγούδι», προσθέτει.

Από τις ταπεινές αρχές του στο Bowling Green του Κεντάκι, οι Cage The Elephant έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία rock συγκροτήματα της γενιάς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Cage The Elephant εσπιτρέφουν με το νέο τραγούδι «Neon Pill»

Έχουν κερδίσει δεκάδες χρυσούς, πλατινένιους και πολυπλατινένιους δίσκους, έχουν ξεπεράσει τα πέντε δισεκατομμύρια streams και έχουν δέκα τραγούδια που έχουν ανέβει στο No. 1 στα Alternatvie Ραδιόφωνα και πέντε τραγούδια στο No. 1 των triple A Ραδιοφώνων των ΗΠΑ.

Τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους, το «Tell Me I’m Pretty» του 2015 και το «Social Cues» του 2019, κέρδισαν αμφότερα το βραβείο Grammy του Καλύτερου Rock Album.

Cage The Elephant - Out Loud (Lyric Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Kesha έρχεται να «αλλάξει τον κόσμο» με τη νέα μουσική της

Ήρθε η ώρα η φωνή της Kesha να ακουστεί δυνατά. Η τρελή πορεία της Kesha ξεκίνησε και δεν πρόκειται να...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...