Ο Bruce Springsteen ετοιμάζει ταινία για τη δημιουργία του «Nebraska»

Το «Nebraska» παραμένει ένα από τα πιο κλασικά άλμπουμ του Bruce Springsteen.

Ο Bruce Springsteen φέρεται να συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Scott Cooper για μία κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του καταξιωμένου άλμπουμ του «Nebraska» που κυκλοφόρησε το 1982.

Γνωστός για τη δουλειά του σε δράματα όπως το «Out of the Furnace», το «Black Mass» και το βραβευμένο με Όσκαρ «Crazy Heart», ο Scott Cooper φαίνεται έτοιμος να δημιουργήσει μία πιστή αναπαράσταση των σκληρών τοπίων και των πολύπλοκων χαρακτήρων που συναντάμε στο «Nebraska».

Με την ικανότητα του Scott Cooper να αποσπά δυναμικές ερμηνείες από ηθοποιούς που υποδύονται προβληματικούς πρωταγωνιστές, όπως με τον Jeff Bridges στο «Crazy Heart», οι προσδοκίες είναι υψηλές για αυτό το εγχείρημα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το World of Reel, η επερχόμενη ταινία θα αντλήσει έμπνευση από τη βιογραφική αφήγηση του βιβλίου «Deliver Me From Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska», που έγραψε ο Warren Zanes.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2015, παρουσιάζει όσα οδήγησαν τον Bruce Springsteen στη σύλληψη και την παραγωγή του σπουδαίου άλμπουμ του. Με τη διερεύνηση αυτών των γεγονότων, οι θεατές θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα γιατί το «Nebraska» έχει τόσο βαθύτατο αντίκτυπο στο κοινό ακόμη και σήμερα.

Το «Nebraska», που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια μίας ταραχώδους περιόδου στην προσωπική ζωή του Bruce Springsteen, ήταν μία απόκλιση από τα πλούσια ηχητικά τοπία που συνήθως συνδέονταν με την E Street Band.

Αντ’ αυτού, ο Springsteen επέλεξε μινιμαλιστικές ενορχηστρώσεις, ηχογραφώντας δοκιμαστικές εκδόσεις των τραγουδιών στο σπίτι του με τη χρήση ενός μαγνητοφώνου τεσσάρων καναλιών προτού αποφασίσει να κυκλοφορήσει αυτές τις ακατέργαστες ηχογραφήσεις στον τελικό δίσκο.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bruce Springsteen ακυρώνει όλες τις συναυλίες του λόγω προβλήματος υγείας

Αυτή η ανορθόδοξη διαδικασία δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα μέσα σε κάθε τραγούδι, επιτρέποντας στους ακροατές να συνδεθούν σε μεγαλύτερο βαθμό με το συναισθηματικό βάρος πίσω από τους στίχους σε αγαπημένα τραγούδια όπως το «Atlantic City» και το «Highway Patrolman».

Ιστορίες εμπνευσμένες από αληθινούς ανθρώπους

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Bruce Springsteen: «[Αυτά τα τραγούδια] μιλούν για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να κρατήσουν τη ζωή τους ενωμένη… Προσπαθούν να βρουν κάποιο είδος ευγένειας ή χάρης μέσα σε συνθήκες απελπισίας».

Πολλοί από τους χαρακτήρες και τις ιστορίες που παρουσιάζονται στα τραγούδια του «Nebraska» βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα και περιστατικά.

Για παράδειγμα, το «Highway Patrolman» αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, ο ένας πολιτειακός αστυνομικός και ο άλλος εγκληματίας, εμπνευσμένο σε γενικές γραμμές από τα πραγματικά αδέλφια Joseph και Michael Reagan.

Ομοίως, το ομότιτλο τραγούδι «Nebraska» αντλεί έμπνευση από την περιβόητη σειρά δολοφονιών που διέπραξαν ο Charles Starkweather και η Caril Ann Fugate το 1957-58.

Διαφήμιση

Αν και δεν υπάρχουν πολλές ακόμη λεπτομέρειες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ταινία θα προσφέρει μία συναρπαστική εξερεύνηση της θλίψης, της λύτρωσης και τελικά της ελπίδας που περιέχεται στο «Nebraska».

Το «Nebraska» παραμένει ένα από τα πιο αξιόλογα άλμπουμ του Bruce Springsteen. Το 2020 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Bruce Springsteen - Nebraska - The Song (From VH1 Storytellers)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Το τραγούδι των Metallica για την τραγική ζωή της Amy Winehouse

Οι Metallica έγραψαν ένα τραγούδι για παγίδες της φήμης...

Ο Drake κυκλοφορεί επίσημα το «Push Ups» – Το diss track προς τον Kendrick Lamar

Μετά από έντονη φημολογία για τη γνησιότητα του κομματιού,...

Eminem: Ο Macaulay Culkin ήταν η πρώτη επιλογή για να πρωταγωνιστήσει στο video του «Stan»

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Μόνος Στο Σπίτι» ήταν η...

Η Maggie Rogers βρίσκει τη φωνή της στο νέο άλμπουμ «Don’t Forget Me»

Η Maggie Rogers σε ένα μουσικό οδοιπορικό στην αγάπη, τη μοναξιά και την αυτοπεποίθηση. Η Maggie Rogers αγκαλιάζει τη δημιουργική...

Top Stories