Linkin Park: Ο Mike Shinoda μιλά για την άβολη επιτυχία του «Hybrid Theory» και τον θάνατο του Chester Bennington

Ο Mike Shinoda αναφέρθηκε στη δικαίωση των Linkin Park για την επιτυχία του πρώτου άλμπουμ τους «Hybrid Theory».

Ο Mike Shinoda των Linkin Park μίλησε για τις πρώτες ημέρες επιτυχίας του συγκροτήματος την εποχή του «Hybrid Theory» και για τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργία τραγουδιών τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τη θλίψη του μετά τον τραγικό θάνατο του Chester Bennington.

Το «Hybrid Theory», το πρώτο άλμπουμ των ειδώλων του nu metal, κυκλοφόρησε το 2000 και σημείωσε αμέσως μεγάλη επιτυχία. Έφτασε στο Νο. 2 των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Νο. 4 του Ηνωμένου Βασιλείου και έγινε ένα από τα άλμπουμ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη σύγχρονη ιστορία της rock.

Ωστόσο, παρά τον εμπορικό θρίαμβο τους, ο Mike Shinoda παραδέχεται ότι αισθάνθηκε άβολα για την προσοχή που έλαβαν μετά την κυκλοφορία του «Hybrid Theory».

Διαφήμιση

«Ήταν ευλογία να είναι οι Linkin Park γνωστοί ή καταξιωμένοι, αλλά θα ήθελα το συγκρότημα να είναι επιτυχημένο χωρίς να είμαι αναγνωρίσιμος; Πιθανώς», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

«Η πτυχή της φήμης στην καριέρα μου ήταν πάντα περίεργη – σε βαθμό που έκανα μία σειρά έργων τέχνης το 2008 και το 2009 με τίτλο “Glorious Excess”, όπου ζωγράφισα για την κουλτούρα των διασημοτήτων, τα ριάλιτι, τον Michael Jackson και την Νταϊάνα, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας», εξηγησε.

Παρά το γεγονός ότι η φήμη δεν ήταν πάντα ευχάριστη, ο Mike Shinoda αναγνώρισε τη σημασία των επιτευγμάτων τους:

«Εκείνη την εποχή στεκόμουν συχνά σε κόκκινα χαλιά με πολλούς διάσημους και σκεφτόμουν: “Ουάου, αυτό είναι τόσο παράξενο. Τι παράξενο φαινόμενο”», αποκάλυψε.

Διαφήμιση

«Ένιωθα ότι ήταν συναρπαστικό και αφύσικο να μας συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο επειδή η μουσική μας ήταν δημοφιλής», συνέχισε.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολάμβανα την επιτυχία ενός πράγματος για το οποίο πολλοί άνθρωποι μας είχαν πει ότι δεν επρόκειτο να πετύχει. Αισθανθήκαμε δικαιωμένοι, ειδικά από τη σχέση που είχαμε με τους θαυμαστές μας», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Linkin Park: Σε audiophile εκδόσεις βινυλίου τα εμβληματικά άλμπουμ τους

Τελικά, αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία για το συγκρότημα ήταν η σύνδεση με το κοινό τους. Η σχέση τους με τους θαυμαστές τους έδωσε επιβεβαίωση και κίνητρο και τους επέτρεψε να βρουν νόημα στην επιτυχία τους.

Πώς αντιμετώπισε τον θάνατο του Chester Benningston

Μία ανείπωτη τραγωδία χτύπησε τους Linkin Park όταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Chester Bennington, αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2017 σε ηλικία 41 ετών.

Για να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του, ο Mike Shinoda στράφηκε στη δημιουργία τραγουδιών και κυκλοφόρησε το βαθιά προσωπικό σόλο άλμπουμ «Post Traumatic» το 2018, το οποίο κατέγραψε τη διαδρομή του από το πένθος στη θεραπεία και τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τη θλίψη του.

Διαφήμιση

«Σπάνια υπάρχει μία περίοδος όπου δεν έχω μία ιδέα για να συνεχίσω να δημιουργώ. Πάντα γράφω τραγούδια, δουλεύω με το συγκρότημα, γράφω μουσική για μία ταινία ή ζωγραφίζω για διασκέδαση. Απλά συνεχίζω», είπε.

«Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τη θλίψη με διαφορετικό τρόπο. Ο δικός μου τρόπος αντιμετώπισης ήταν να παραμείνω σε κίνηση, μέσω της μουσικής και της τέχνης», πρόσθεσε.

Το τελευταίο άλμπουμ των Linkin Park ήταν το «One More Light» που κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου 2017. Μετά τον θάνατο του Chester Bennington, το συγκρότημα δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά μουσική και δεν έχει δώσει άλλες συναυλίες.

Το 2020 κυκλοφόρησε μία επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του «Hybrid Theory», ενώ το 2023 ακολούθησε μία επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του δεύτερου άλμπουμ τους, «Meteora».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Βίκυ Λέανδρος στο Ηρώδειο – Για την τελευταία συναυλία της καριέρας της

Η Βίκυ Λέανδρος ολοκληρώνει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην Ελλάδα. Η Βίκυ Λέανδρος ζωντανά στο Ηρώδειο. Η παγκόσμια Ελληνίδα με...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...