Η CEO της ADOR ισχυρίζεται ότι η επιτυχία των NewJeans «υπονομεύεται» από τη HYBE

Η Min Hee-jin κατηγορεί τη HYBE ότι προσπαθεί να αντιγράψει τις NewJeans.

Η Min Hee-jin, διευθύνουσα σύμβουλος της ADOR, κατηγόρησε τον κορεατικό κολοσσό της ψυχαγωγίας HYBE ότι προσπαθεί να «υπονομεύσει» την επιτυχία των NewJeans δημιουργώντας μία απομίμηση του γυναικείου K-pop συγκροτήματος.

Σε δήλωσή της, η Min Hee-jin κατηγόρησε τη HYBE ότι αντιγράφει το «μακιγιάζ, τα κοστούμια, τη χορογραφία, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις εμφανίσεις σε εκδηλώσεις» των NewJeans για το νέο γυναικείο συγκρότημα ILLIT, που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του υπό τη θυγατρική της HYBE, Belift Lab.

«Όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται, η πολιτιστική επιτυχία των NewJeans της ADOR υπονομεύεται από την ίδια την HYBE», δήλωσε η Min Hee-jin, σύμφωνα με την Korea JoongAng Daily.

Διαφήμιση

«Οι ILLIT αξιολογούνται ως αντιγραφή των NewJeans, με όρους όπως “στο στιλ της Min Hee-jin”, “στον τύπο της Min Hee-jin” και “το αντίστοιχο των NewJeans”».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ADOR αποκάλυψε επίσης ότι είχε «καταθέσει επίσημη καταγγελία» για το «θέμα απομίμησης».

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι τόσο η HYBE όσο και η Belift Lab «αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε παράπτωμα, απλά επινόησαν μία σειρά δικαιολογιών και καθυστέρησαν τις συγκεκριμένες απαντήσεις».

Στη δήλωσή της, η Min Hee-jin διέψευσε επίσης τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί «μάχης εξουσίας» που ανέφεραν ότι επιχειρούσε να αναλάβει τον έλεγχο της ADOR από τη HYBE,

Διαφήμιση

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι νόμιμες ενέργειες που αποσκοπούν στη διατήρηση των πολιτιστικών επιτευγμάτων των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών όπως οι NewJeans διαστρεβλώνονται και παρουσιάζονται ως συμπεριφορά κατά των συμφερόντων της ADOR ή σε προσπάθειες σφετερισμού των δικαιωμάτων διαχείρισής της», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η HYBE βρισκόταν «στα πρόθυρα της χρεωκοπίας» πριν από τους BTS

Η ADOR ιδρύθηκε ως θυγατρική της HYBE το 2021.

Το μερίδιο του κολοσσού της ψυχαγωγίας στην ADOR έχει από τότε μειωθεί στο 80%, με τη Min Hee-jin να αποκτά περίπου 18% της εταιρείας το 2023, σύμφωνα με την The Korea Times. Το υπόλοιπο 2% κατέχουν άλλα στελέχη της εταιρείας.

Πριν από τον διορισμό της στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της ADOR, η Min Hee-jin είχε ενταχθεί στη HYBE ως υπεύθυνη branding.

Προηγουμένως, είχε θητεύσει ως διευθύντρια δημιουργικού στη SM Entertainment, όπου συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως οι SHINee, f(x), Red Velvet και άλλα.

Διαφήμιση

Έρευνα κατά της Min Hee-jin

Στις 22 Απριλίου, το νοτιοκορεατικό Newsis ανέφερε ότι η ομάδα ελέγχου της HYBE ξεκίνησε έρευνα κατά της Min Hee-jin και ενός ανώνυμου στελέχους της εταιρείας, που φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας επενδυτικών σχέσεων της HYBE.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο διευθυντές της ADOR φέρονται να διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές καθώς και να ωθήσουν τη HYBE να πουλήσει το μερίδιό της στην ADOR.

Το Newsis αναφέρει επίσης ότι η HYBE εξετάζει το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών.

Από την πλευρά της, η HYBE επιβεβαίωσε στο Yonhap News Agency ότι όντως ξεκίνησε έρευνα κατά ορισμένων στελεχών της ADOR καθώς υπάρχουν υποψίες ότι προσπαθούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο της K-pop εταιρείας.

Η HYBE δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα στη δήλωσή της.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Damon Albarn δεν συμφωνεί με την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στις συναυλίες του Bob Dylan

«Αν αρχίσεις να απαγορεύεις πράγματα, πού θα σταματήσεις;», αναρωτήθηκε ο Damon Albarn. Ο Damon Albarn αποστασιοποιήθηκε από τη συνεχώς αυξανόμενη...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...