Christian Bale: Ο David Bowie έπεισε τη μητέρα του ότι τα κατάφερε ως ηθοποιός

Μόνο ο David Bowie κατάφερε να πείσει τη μητέρα του Christian Bale για την επιτυχία του γιου της.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο δεκαετίες στην καριέρα του Christian Bale μέχρι να πειστεί η μητέρα του ότι ο γιος της ήταν σίγουρα αστέρας, παρόλο που είχε ήδη στο ενεργητικό του μία σειρά από ταινίες που απέδειξαν το αντίθετο.

Όσον αφορά τα πρώτα βήματά του, η δεύτερη εμφάνιση του Christian Bale σε μία μεγάλου μήκους ταινία σε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν σε μία ταινία του Steven Spielberg, ένα επίτευγμα αρκετά σημαντικό για ένα νέο ηθοποιό.

Ωστόσο, το πραγματικό ζήτημα ήταν να μπορέσει να διατηρήσει την αρχική ορμή της ταινίας «Αυτοκρατορία του Ήλιου».

Διαφήμιση

Ο Christian Bale συνέχισε να εργάζεται με συνέπεια και να συγκεντρώνει σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως οι «Μικρές Κυρίες» της Gillian Armstrong, η «Pocahontas» της Disney, το «Velvet Goldmine» του Todd Haynes και το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Michael Hoffman.

Τελικά, με τον ρόλο του Patrick Bateman στην ταινία «American Psycho», σημείωσε την πραγματική του επιτυχία ως ενήλικας.

Από εκεί και πέρα, ο Christian Bale συνέχισε να ανεβαίνει καθώς παρουσίαζε την απεριόριστη ευελιξία του, όπως αποτυπώθηκε στην εξασθενημένη εμφάνισή του στην ταινία «The Machinist» (Άγρυπνος) του Brad Anderson, η οποία κυκλοφόρησε μέσα σε λίγους μήνες.

Στη συνέχεια, υποδύθηκε έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της pop κουλτούρας πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Batman Begins» του Christopher Nolan.

Διαφήμιση

Παρόλο που υποδύθηκε έναν υπερήρωα γνωστό και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο, η αγαπημένη του μητέρα δεν είχε πειστεί ακόμη για την καριέρα του.

Μπορεί ο «Batman» να μην την είχε πείσει ότι ήταν σε καλό δρόμο για να πετύχει σπουδαία πράγματα, αλλά η επόμενη συνεργασία του με τον Christopher Nolan σίγουρα τα έκανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Bowie: Κυκλοφορεί το χαμένο άλμπουμ «Waiting In The Sky (Before The Starman Came To Earth)»

Το «The Prestige» (2016) καθήλωσε με τα κυριολεκτικά και μεταφορικά κόλπα του, φέρνοντας αντιμέτωπο τον Christian Bale με τον Hugh Jackman σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού που αφήνει πίσω του καταστροφή.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ηθοποιός στο «Empire», άλλο ένα μέλος του καστ ήταν αυτό που κέρδισε τη μητέρα του.

«Όταν της είπα ότι ήμουν στην ίδια ταινία με τον David Bowie, είπε: “Α, επιτέλους κάνεις μία σημαντική ταινία!”», αποκάλυψε ο Christian Bale.

Διαφήμιση

«Της είπα: “Λοιπόν, έχω δουλέψει με τον Michael Caine, τον Morgan Freeman…” και εκείνη είπε: “Αλλά αυτός είναι ο David Bowie!” Και δεν είχα καν σκηνή μαζί του!», θυμήθηκε.

Η ζωή πολλές φορές ξεπερνά τη φαντασία και έτσι δεν θα μπορούσε κανείς ποτέ να γράψει ένα σενάριο όπου η μητέρα του Christian Bale αποδέχεται ότι ο γιος της έγινε αληθινός ηθοποιός τη στιγμή που βρέθηκε στην ίδια ταινία με τον David Bowie – αλλά δεν μοιράζονται οι δυο τους μία σκηνή.

Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια από τον Christopher Nolan να πείσει τον David Bowie να υποδυθεί τον Νίκολα Τέσλα στην ταινία, αφού ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι ο εμβληματικός καλλιτέχνης απέρριψε κατηγορηματικά τον ρόλο όταν εξέτασε για πρώτη φορά τις προθέσεις του.

«Απέρριψε τον ρόλο την πρώτη φορά», είπε. Όμως ο Christopher Nolan δεν ήταν συνηθισμένος να τον απορρίπτουν και αρνήθηκε να τα παρατήσει. «Ήταν η μόνη φορά που θυμάμαι να προσπαθώ ξανά με έναν ηθοποιό που με απέρριψε», εξήγησε.

Τελικά, ο David Bowie υποχώρησε και συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία «The Prestige», αλλά αν δεν το είχε κάνει, τότε ίσως η μητέρα του Christian Bale θα περίμενε ακόμα να έρθει η μεγάλη στιγμή του ηθοποιού.

The Prestige (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δέκα φορές που ο David Bowie ήταν ο πιο φοβερός άνθρωπος που έπεσε στη Γη
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική είσοδό τους στο μουσικό προσκήνιο με το πρώτο τους single...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...