Coldplay: Κανονικά οι δύο συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ – Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού

Το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ αναμένεται να επαναλειτουργήσει την άνοιξη – Κανονικά οι συναυλίες των Coldplay

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι δύο μεγάλες συναυλίες των Coldplay στην Ελλάδα και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι στο πλαίσιο της περιοδείας τους «Music Of The Spheres World Tour».

Η τύχη των δύο sold out συναυλιών του βρετανικού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ στις 8 και 9 Ιουνίου 2024 ήταν άγνωστη λόγω των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η απόφαση αναστολής κάθε αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ και στο Ποδηλατοδρόμιο, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές των στεγάστρων Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Διαφήμιση

Δεν διευκρινίστηκε τότε το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι τάχιστα θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης μελέτης.

Σε ανακοίνωσή της που ακολούθησε, η διοργανώτρια εταιρεία των δύο συναυλιών των Coldplay στην Αθήνα, δήλωσε ότι σύμβαση μίσθωσης με τη διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ είναι ενεργή και ούτε έχει καταγγελθεί ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων.

Τα ευχάριστα νέα για τη διεξαγωγή των δύο συναυλιών των Coldplay στην Αθήνα ήρθαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την εβδομαδιαία τακτική ανασκόπηση που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών στο ΟΑΚΑ.

Διαφήμιση

Όπως δήλωσε, έχει περίπου αφαιρεθεί το 6% από τα συνολικά 5.000 τεμάχια πολυκαρβονικών από τα Στέγαστρα Καλατράβα, ενώ καθημερινά αφαιρούνται περίπου 80 κομμάτια, τα οποία θα ανακυκλωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay: Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο νέο τραγούδι τους «One World»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η απομάκρυνση των πολυκαρβονικών με αυτούς τους ρυθμούς θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο από τα μέσα Απριλίου.

«Έτσι, θα μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά πριν ή αμέσως μετά το Πάσχα αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η συναυλία των Coldplay, που ομολογώ πως κι εγώ την περιμένω!», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ανάρτησή του παραθέτοντας τους στίχους από το τραγούδι «Everything’s Not Lost» από το πρώτο άλμπουμ των Coldplay, με τίτλο «Parachutes» (2000).

«“And everything’s not lost… When you thought that it was over”, για να θυμίσω ένα τραγούδι τους», σχολίασε.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

«Δεν είναι το κάνουμε μόνο όταν νιώθουμε έμπνευση - δημιουργούμε επειδή είναι ευθύνη μας», σχολίασε ο Nick Cave. Ο Nick Cave έδωσε τις συμβουλές τους στους...
Η Jisoo χαρακτηρίζει τη δημιουργία της Blissoo ως μία «νέα αρχή». Η Jisoo των BLACKPINK εγκαινιάζει επίσημα της δική της δισκογραφική εταιρεία, με την επωνυμία...
Η εμμονική θαυμάστρια του Harry Styles συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Μία γυναίκα κατηγορείται ότι παρενόχλησε τον Harry Styles στέλνοντάς του 8.000 κάρτες σε λιγότερο από ένα...
Με τέσσερα μοναδικά τραγούδια έρχεται το νέο EP της Klavdia. Η Klavdia, η τάχιστα ανερχόμενη τραγουδίστρια με τη σαγηνευτική φωνή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει,...
«Μετρήστε τα επιτεύγματά μου, όχι τον αριθμό των ετών που έχω ζήσει σε αυτόν τον πλανήτη», σχολιάζει η Madonna. Η Madonna απαντά στους επικριτές της...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ