Ο Dave Evans απαντά: Ποιος είναι ο καλύτερος τραγουδιστής των AC/DC – Bon Scott ή Brian Johnson;

Ο Dave Evans μίλησε για τον Bon Scott και τον Brian Johnson και αποκάλυψε αν θα ήθελε να επιστρέψει στους AC/DC.

Ο αρχικός frontman των AC/DC, Dave Evans, έδωσε τη δική του απάντηση στο αιώνιο δίλημμα που βασανίζει κάθε λάτρη της rock: Ποιος είναι ο καλύτερος τραγουδιστής του θρυλικού αυστραλιανού συγκροτήματος, ο Bon Scott ή ο Brian Johnson;

Σε μία νέα συνέντευξη με τον José Luis Mata Sanchez, ο Dave Evans σχολίασε επίσης τις φήμες ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει τους AC/DC όταν ανακοίνωσαν την αναβολή των 10 τελευταίων συναυλιών της αμερικανικής περιοδείας τους την άνοιξη του 2016 εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την ακοή του ο Brian Johnson.

Το συγκρότημα συνέχισε τις ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές συναυλίες της περιοδείας «Rock Or Bust» με guest τραγουδιστή τον Axl Rose των Guns N’ Roses.

Διαφήμιση

Εκείνη την περίοδο, ο Brian Johnson ήταν ο τραγουδιστής των AC/DC για 36 χρόνια, έχοντας αντικαταστήσει τον αείμνηστο Bon Scott το 1980 και κάνοντας το ντεμπούτο του με το συγκρότημα στον κλασικό δίσκο «Back In Black».

«Στην Αυστραλία αυτό το λέμε ανοησίες. Εντάξει. Ανοησίες. Ήταν κάποιος απλά που προσπαθούσε να βγάλει έναν τίτλο», είπε ο Dave Evans αναφερόμενος στις φήμες ότι ήθελε να επανενταχθεί προσωρινά στο πρώην συγκρότημά του.

«Όχι, φυσικά και όχι. Είχα τα δικά μου να κάνω. Δε θα ξαναγυρνούσα εκεί για κάτι τέτοιο. Και ο Axl Rose ήταν φίλος με τον Angus (Young), ήταν φίλοι. Ρώτησε απλά τον Axl αν μπορούσε να εμφανιστεί μαζί τους προσωρινά -μόνο αυτό- σαν φίλος, και ο Axl είπε: “Ναι, εντάξει”», περιέγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  AC/DC: Ο άγριος καυγάς με τους Deep Purple που τους άνοιξε τον δρόμο για τη δόξα

«Και γι’ αυτό το έκανε. Απλά αντικατέστησε τον Brian όσο εκείνος δεν ήταν στο συγκρότημα. Απλά βοήθησε για να μπορέσουν να τελειώσουν την περιοδεία. Θα μπορούσαν να την είχαν ακυρώσει, φυσικά, αλλά ο Angus ήθελε να συνεχίσει να παίζει», ανέφερε.

Διαφήμιση
Axl Rose - AC/DC
Ο Axl Rose και ο Angus Yung των AC/DC μαζί στη σκηνή.

Ο Dave Evans ρωτήθηκε επιπλέον αν θα ενδιαφερόταν να μοιραστεί ξανά τη σκηνή με τους AC/DC αν του το πρότειναν.

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έχει περάσει πολύς καιρός. Και τα τραγούδια είναι διαφορετικά τώρα. Στις δικές μου εμφανίσεις παίζω μερικά κομμάτια του Bon Scott, ο κόσμος θέλει να τα ακούσει αυτά. Και ο Brian Johnson επίσης παίζει μερικά κομμάτια του Bon Scott. Δεν είναι μαζί μας πια», απάντησε.

«Είμαστε όλοι μέρος της οικογένειας, είτε τσακωνόμαστε είτε όχι. Οι περισσότερες οικογένειες τσακώνονται. Έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά ναι, παίζω μερικά τραγούδια του Bon και ο Brian επίσης παίζει μερικά δικά του», εξήγησε.

Όπως τόνισε ο Dave Evans, οι διαφορές που είχε με τα υπόλοιπα μέλη των AC/DC ανήκουν πια στο παρελθόν, αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια.

«Εγώ κάνω τα δικά μου πράγματα και αγαπώ τη δική μου μουσική, φυσικά, και οι θαυμαστές θέλουν να τραγουδάω τα δικά μου τραγούδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλά δεν με πειράζει να πω κάποια τραγούδια των AC/DC για το κοινό», είπε.

Διαφήμιση

«Ο Bon Scott συνήθιζε να λέει όλα μου τα τραγούδια – θυμάσαι; – όταν μπήκε στο συγκρότημα. Έπαιζε όλα τα τραγούδια του. Στην πραγματικότητα, ηχογράφησε ξανά μερικά από αυτά. Έτσι, ναι, δεν έχω πρόβλημα», συνέχισε.

Bon Scott - AC/DC
Bon Scott (FG/Bauer-Griffin)

Όταν ρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι είναι καλύτερος τραγουδιστής των AC/DC, ο Bon Scott ή ο Brian Johnson, ο Dave Evans έδωσε μία διπλωματική απάντησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Bon Scott: Ο μυστηριώδης θάνατος του τραγουδιστή των AC/DC

«Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, ο καλύτερος των AC/DC είμαι εγώ, ο Dave Evans. Εννοείται, έτσι; Φυσικά», αστειεύτηκε.

«Και οι περισσότεροι θαυμαστές μου θα σας το πουν κι αυτοί. Δεν τα λέω απλά έτσι. Αν έρθεις σε μία από τις συναυλίες μου, μετά θα μπορέσεις να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα, εντάξει; Με αποκαλούν και μαέστρο, που μου αρέσει πολύ. Είναι ωραίο να σε αποκαλούν μαέστρο», συνέχισε.

Προχωρώντας στη σύγκριση μεταξύ του Bon Scott και του Brian Johnson, ο Dave Evans σημείωσε ότι είναι και οι δύο εντελώς διαφορετικοί τραγουδιστές.

«Δεν μπορείς να τους συγκρίνεις. Δεν μπορείς να με συγκρίνεις ούτε εμένα ούτε με τον Bon Scott ούτε με τον Brian Johnson. Είναι άδικη ερώτηση. Μόνο μία μονόπλευρη απάντηση θα πάρεις για τον Bon ή τον Brian», ανέφερε.

«Αν είσαι θαυμαστής των AC/DC, πρέπει να αποδέχεσαι ολόκληρο το συγκρότημα, γιατί πρώτα απ’ όλα, ήμασταν πέντε ιδρυτικά μέλη, και εγώ είμαι ένας από αυτούς», σημείωσε.

«Χωρίς εμάς, δεν υπάρχουν καθόλου AC/DC. Άρα, αν είσαι θαυμαστής των AC/DC, τότε πρέπει να είσαι θαυμαστής όλου του συγκροτήματος. Αν είσαι μονόπλευρα υπέρ του ενός ή του άλλου, τότε δεν είσαι πραγματικά θαυμαστής των AC/DC», είπε.

«Αν είσαι θαυμαστής των AC/DC της εποχής του Bon Scott ή των AC/DC της εποχής του Brian Johnson, είσαι θαυμαστής ενός μέρους του συγκροτήματος. Αλλά αν λες ότι είσαι θαυμαστής των AC/DC, τότε πρέπει να αποδεχτείς ολόκληρο το συγκρότημα. Διαφορετικά, δεν είσαι αυθεντικός και πραγματικός θαυμαστής των AC/DC», συνέχισε.

Brian Johnson
Scott Roth/Invision/AP

Ο Dave Evas υπογράμμισε ότι οι πραγματικοί θαυμαστές των AC/DC λατρεύουν ολόκληρο το συγκρότημα, τα οποίο έχει γνωρίσει πολλές αλλαγές στα 50 χρόνια της ιστορίας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  AC/DC: Γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους κυκλοφορώντας όλα τα άλμπουμ τους σε χρυσό βινύλιο

«Και το συγκρότημα άλλαξε πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε τρεις μπασίστες μέχρι να φύγω από το συγκρότημα. Είχαμε τρεις ντράμερ μέχρι να φύγω από το συγκρότημα. Είχαμε τρεις μάνατζερ. Χωρίς όλη αυτή την ιστορία, δεν υπάρχει η εποχή του Bon Scott. Δεν υπάρχει», δήλωσε.

«Και μετά ήρθε η εποχή του Brian Johnson. Άρα, χωρίς τον Bon και τον Dave, δεν υπάρχει Brian. Χωρίς τον Dave, δεν υπάρχει Bon. Και έτσι αυτό είναι όλο το συγκρότημα», τόνισε.

«Πρέπει να γιορτάζεται από όλους τους θαυμαστές και οποιοσδήποτε θαυμαστής μειώνει κάποιον από εμάς δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται θαυμαστές των AC/DC και θα πρέπει να ντρέπεται πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Ο Dave Evans έδωσε τη φωνή του στα δύο πρώτα singles των AC/DC, το «Can I Sit Next To You Girl» και το «Baby, Please Don’t Go», που κυκλοφόρησαν το 1974.

Αλλά ο Dave Evans αποχώρησε από το συγκρότημα τον Οκτώβριο του 1974, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη συναυλία τους.

Αντικαταστάθηκε από τον Bon Scott, ο οποίος τραγούδησε στα πρώτα έξι άλμπουμ των AC/DC και έγινε και ο ίδιος θρύλος μετά τον θάνατό του σε ηλικία 33 ετών το 1980.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Οι SOFI TUKKER υμνούν τη φιλία τους στο «Hey Homie»

Οι SOFI TUKKER αναμιγνύουν bossa nova και drum & bass σε ένα εθιστικό κοκτέιλ. Οι SOFI TUKKER παρουσιάζουν το σαγηνευτικό...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...