Ο David Byrne και οι DEVO αποκαλύπτουν μετά από 27 χρόνια τη συνεργασία τους στο «Empire»

Ο David Byrne και οι DEVO φέρνουν στο φως μία συνεργασία που ήταν «πολύ καυστική και σκληρή για να κυκλοφορήσει» την εποχή που ηχογραφήθηκε.

Ο David Byrne και οι DEVO αποκαλύπτουν μετά από 27 χρόνια το τραγούδι τους «Empire» για να προσθέσουν τις φωνές τους στον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση.

Το «Empire» είναι η συνεισφορά τους στη συλλογή «Noise for Now Vol. 2» της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Noise for Now, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου και υποστηρίζει την πρόσβαση στην άμβλωση και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Το τραγούδι, «Empire» γράφτηκε αρχικά από τον frontman των Talking Heads και το new wave συγκρότημα για το άλμπουμ συνεργασιών «Feelings» του David Byrne που κυκλοφόρησε το 1997.

Διαφήμιση

Από τις ηχογραφήσεις εκείνης της περιόδου προέκυψαν δύο συνεργασίες μεταξύ του David Byrne και των DEVO: το «Wicked Little Doll», που συμπεριλήφθηκε τελικά στο άλμπουμ, και το «Empire», το οποίο έρχεται τώρα στο φως για τη συλλογή «Noise for Now».

Με πολεμικά τύμπανα, μεγαλοπρεπή πνευστά και μία στρατιωτική ατμόσφαιρα, ο David Byrne και οι DEVO σατιρίζουν στο «Empire» την αμερικανική καπιταλιστική αυτοκρατορία.

Παρόλο που το τραγούδι έχει έναν επιβλητικό αέρα, κάτω από τους φωτεινούς τόνους υπάρχουν και πιο σκοτεινές αποχρώσεις.

«Μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν», τραγουδάει ο David Byrne, κάτι που δεν ακούγεται σαν υπόσχεση αλλά σαν μία ανατριχιαστική απειλή.

Διαφήμιση

«Το “Empire” είναι ένας ειρωνικός ύμνος για τον καπιταλιστικό φασισμό και, τότε, σκεφτόμουν ότι η εκδοχή μας ήταν πολύ καυστική και σκληρή για να κυκλοφορήσει», δήλωσε ο David Byrne.

«Τα χρόνια αλλάζουν, και σίγουρα τώρα έχει απήχηση με τρόπους που ίσως δεν είχε τότε. Ήταν χαρά να δουλέψω με τους DEVO, ήξεραν ακριβώς για τι μιλάει το τραγούδι», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Tony 2024: Το μιούζικαλ για τη ζωή της Alicia Keys σάρωσε τις υποψηφιότητες

Ο Gerald Casale των DEVO συμφώνησε με τον Byrne, λέγοντας: «Συνεργαστήκαμε με χαρά με τη σκοτεινή σάτιρα του David Byrne στο “Empire” πριν από 30 χρόνια. Το τραγούδι ήταν προφητικό και το καταλάβαμε. Τώρα μπορεί να το ακούσει ο κόσμος!»

«Δυστυχώς, οι δυνάμεις της τυραννίας χτυπούν ατιμώρητα τώρα. Αυτοί οι κακοποιοί δεν είναι τόσο υπέρ της ζωής όσο κατά της ελεύθερης επιλογής. Θέλουν οι γυναίκες να ζήσουν σε μία πραγματική εκδοχή της “Ιστορίας της Θεραπαινίδας” (The Handmaid’s Tale)», συνέχισε ο Gerald Casale.

«Αλλά είμαστε περισσότεροι εμείς που σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα από εκείνους που θέλουν να τα καταρρακώσουν. Η ελευθερία επιλογής είναι ένας συνεχής αγώνας», υπογράμμισε.

Διαφήμιση

Ο Gerald Casale πρόσθεσε ακόμη ότι DEVO χαιρετίζουν τη Noise for Now για τις προσπάθειές της να διασφαλίσει το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

Πριν από το «Empire», η Faye Webster κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα το «Lifetime (Live)» για το «Noise for Now Vol. 2».

Ο δεύτερος τόμος της συλλογής της Noise For Now για την πρόσβαση στην άμβλωση περιλαμβάνει τραγούδια από τους Courtney Barnett, The War on Drugs, Claud, Big Freedia, Julia Jacklin και άλλους καλλιτέχνες.

Το πρώτος μέρος κυκλοφόρησε πέρυσι και περιελάμβανε τραγούδια από τους Fleet Foxes, Maya Hawke, Wet Leg, Tegan and Sara, και My Morning Jacket, μεταξύ άλλων.

Η Noise for Now είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που επιτρέπει σε καλλιτέχνες και διασκεδαστές να συνδεθούν και να υποστηρίξουν οικονομικά οργανώσεις της λαϊκής βάσης που επιτελούν έργο στον τομέα της αναπαραγωγικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην άμβλωση.

Η δεύτερη συλλογή της Noise for Now θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου, τη δεύτερη επέτειο της ανατροπής του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

David Byrne and Devo, "Empire" from NOISE FOR NOW Vol. 2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Talking Heads απέρριψαν προσφορά 80 εκατομμυρίων δολαρίων να επανενωθούν
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Sam Smith: Απέρριψε πασίγνωστη επιτυχία του Justin Bieber – Και δεν μετανιώνει

«Χαίρομαι που αρνήθηκα», δήλωσε ο Sam Smith. Ο Sam Smith αποκάλυψε ότι αρνήθηκε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους Major...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...