Ed Sheeran: Ο καλλιτέχνης που κατέβαλε τους υψηλότερους φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Ed Sheeran πλήρωσε πάνω από 36 εκατομμύρια λίρες σε φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Ο Ed Sheeran και η JK Rowling περιλαμβάνονται στη λίστα με τους φορολογούμενους που καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα που δημοσίευσαν οι Sunday Times περιλαμβάνει τα 100 πρόσωπα που έχουν πληρώσει τους περισσότερους φόρους κατά τη διάρκεια του 2023 – συνεισφέροντας, όπως υπολογίζεται, με 5,35 δισεκατομμύρια λίρες στη βρετανική εθνική οικονομία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι και η συγγραφέας των βιβλίων «Harry Potter», JK Rowling, η οποία βρίσκεται στο Νο. 31 της κατάταξης.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την έκθεση, η συγγραφέας πλήρωσε συνολικά 40 εκατομμύρια λίρες σε φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι. Στο παρελθόν έχει αναφερθεί ότι η καθαρή αξία της ανέρχεται σε 875 εκατομμύρια λίρες.

Μία θέση κάτω από την JK Rowling συναντάμε τον αστέρα της pop Ed Sheeran, ο οποίος βρίσκεται στο No. 32 της λίστας έχοντας πληρώσει πάνω από 36 εκατομμύρια λίρες σε φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Τα στοιχεία προέρχονται από μία από τις φορολογικές δηλώσεις του Ed Sheeran που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Το 2022 τα έσοδα του τραγουδιστή και τραγουδοποιού ανήλθαν σε 18,3 εκατομμύρια λίρες, σημειώνοντας αύξηση 8,4 εκατομμυρίων λιρών σε σχέση με εκείνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τη Mirror.

Διαφήμιση

Επομένως, ο Ed Sheeran κατέβαλε 8 εκατομμύρια λίρες σε φόρους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς – ποσό που ισοδυναμεί με την καταβολή φόρων ύψους 158.917 λιρών την εβδομάδα.

Άλλα διάσημα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των Sunday Times είναι ο πυγμάχος βαρέων βαρών Anthony Joshua, ο οποίος βρίσκεται στην 88η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Passenger και Ed Sheeran ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία νέα εκδοχή του «Let Her Go»

Οι πρώτοι της λίστας

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ρωσικής καταγωγής χρηματιστής Alex Gerko, ο οποίος κατέβαλε σε φόρους για το οικονομικό έτος του 2023 το εκτιμώμενο ποσό των 664,5 εκατομμυρίων λιρών – αριθμός που ισοδυναμεί με πάνω από 1,8 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της F1, Bernie Ecclestone, εμφανίζεται στη δεύτερη θέση, έχοντας καταβάλει 650 εκατομμύρια στερλίνες σε φόρους και πρόστιμα στις φορολογικές και τελωνειακές αρχές της HMRC για να αποφύγει να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Όπως ανέφερε το BBC, ο 93χρονος δεν είχε δηλώσει πάνω από 400 εκατομμύρια στερλίνες που κατείχε σε καταπίστευμα στη Σιγκαπούρη το 2015.

Διαφήμιση

Η Denise Coates, η επικεφαλής της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Bet365, κατέλαβε την τρίτη θέση. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Η φιλοσοφία του Ed Sheeran για τα χρήματα

Ο Ed Sheeran είχε μιλήσει για τη διαχείριση των οικονομικών του και τους φόρους που καταβάλλει σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό OK! το 2017.

«Για μένα ισχύει το “κέρδισε μία δεκάρα, ξόδεψε μία δεκάρα”. Με το που μπαίνει, βγαίνει. Δεν έχει μεγάλη αξία για μένα. Δίνω μεγαλύτερη αξία στο να είναι καλά οι φίλοι και η οικογένειά μου», δήλωσε.

«Πολλά από τα χρήματά μου πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σε παιδιατρικά νοσοκομεία κοντά στον τόπο που ζω. Έχω αρκετά για να είμαι άνετα και τα υπόλοιπα πηγαίνουν για να βοηθήσω τους ανθρώπους», αποκάλυψε.

Τον Μάιο του 2023, ο Ed Sheeran συμπεριλήφθηκε μαζί με τον Harry Styles και την Adele στη λίστα των Sunday Times με τους πλουσιότερους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου κάτω των 35 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ed Sheeran και Limp Bizkit μοιράστηκαν τη σκηνή σε μία συνάντηση - έκπληξη

Σε ηλικία 32 ετών, ο Ed Sheeran βρέθηκε στην υψηλότερη θέση από τους δύο υπόλοιπους καλλιτέχνες και κατέλαβε την έβδομη θέση με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών.

Όσο για την JK Rowling, τον Μάιο η περιουσία της αυξήθηκε κατά 25 εκατομμύρια λίρες σε σχέση με εκείνη του 2022. Ωστόσο, είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η συγγραφέας βρίσκεται σε συζητήσεις με το HBO για να μετατρέψει την ιστορία του «Harry Potter» σε τηλεοπτική σειρά.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι SOFI TUKKER υμνούν τη φιλία τους στο «Hey Homie»

Οι SOFI TUKKER αναμιγνύουν bossa nova και drum & bass σε ένα εθιστικό κοκτέιλ. Οι SOFI TUKKER παρουσιάζουν το σαγηνευτικό...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...