Eurovision 2024: Σε αυξημένη ετοιμότητα η σουηδική αστυνομία υπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής

Αυξημένος θα είναι ο αριθμός αστυνομικών δυνάμεων στο Μάλμε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία δήλωσε ότι το κοινό της Eurovision δεν πρέπει να ανησυχεί για την κλιμάκωση πολιτικών εντάσεων λόγω του πόλεμου στη Γάζα και της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision διεξάγεται στο Malmö Arena, και το επίπεδο ασφαλείας της χώρας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ο Jimmy Modin, εκπρόσωπος Τύπου της Σουηδικής Αστυνομίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Η αξιολόγηση των απειλών υπάγεται στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών πληροφοριών, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επί του παρόντος η χώρα μας βρίσκεται στο επίπεδο τέσσερα, σε μία πενταβάθμια κλίμακα εκτίμησης τρομοκρατικής απειλής».

Διαφήμιση

«Φυσικά, αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαμόρφωση των επιχειρησιακών πλάνων μας και τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τη Eurovision, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν υφίσταται κάποια άμεση απειλή κατά του διαγωνισμού», σημείωσε.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση του Ισραήλ με εκπρόσωπο την Eden Golan και το τραγούδι «Hurricane» στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε μία φιλοπαλαιστινιακή πορεία.

«Οι διαδηλωτές πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία από μία κεντρική πλατεία της πόλης προς μία άλλη», ανέφερε ο Jimmy Modin.

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την κινητοποίηση κι έτσι μπορεί να προκύψουν κυκλοφοριακές δυσκολίες», συνέχισε.

Διαφήμιση

Ωστόσο, διέψευσε τους ισχυρισμούς για πιθανές ακραίες πράξεις στο Μάλμε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision 2024, όπως για παράδειγμα ότι υπήρξαν αιτήσεις για δημόσια καύση του Κορανιού στους δρόμους της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων που επιστρατεύονται για την επιτήρηση του Μάλμε στο διάστημα της διεξαγωγής της Eurovision 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Αποδοκιμάστηκε έντονα η εκπρόσωπος του Ισραήλ στην πρόβα του ημιτελικού

Ο Jimmy Modin δήλωσε ότι ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, με ενισχύσεις από άλλες Σκανδιναβικές χώρες όπως η Δανία και η Νορβηγία, θα βρίσκεται σε περιπολία γύρω από το Malmö Arena και το Χωριό της Eurovision, καθώς και σε άλλα σημεία συνωστισμού στο κέντρο και τα περίχωρα του Μάλμε.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξελίξεων. Είμαι προετοιμασμένοι άρτια για αυτό το γεγονός. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί αν θέλει να πάει στο Μάλμε», τόνισε.

Ο Jimmy Modin ενημέρωσε στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ότι η κίνηση στους δρόμους γύρω από τα αεροδρόμια θα είναι αυξημένη, ότι θα ισχύουν γενικότεροι απαγορευτικοί κανόνες για τη μεταφορά τσαντών σε δημόσιες εκδηλώσεις και ότι θα διεξάγονται ενδελεχείς έλεγχοι ασφαλείας.

Διαφήμιση

Τέλος, υπενθύμισε ότι μόνο τα αρμόδια αστυνομικά όργανα έχουν δικαίωμα χρήσης drones κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» έρχεται επιτέλους στους κινηματογράφους

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα πρώτα χρόνια και στη δημιουργία των Led Zeppelin. Η ευκαιρία για το κοινό να δει το...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...