Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του διαγωνισμού

Μία πρωτοποριακή σκηνή σε σχήμα σταυρού θα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία 360 μοιρών.

Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Malmö Arena στο Μάλμε της Σουηδίας.

Κινητοί κύβοι LED, δάπεδα LED, τεχνολογία φωτισμού, βίντεο και σκηνής θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μερικές θεαματικές εναλλαγές στην αίθουσα. Η σκηνή τοποθετείται ακριβώς στη μέση του κοινού, σε σχήμα σταυρού, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που θα ζήσουν οι θεατές και οι τηλεθεατές τον Μάιο.

Ο σχεδιασμός της σκηνής και του φωτισμού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 τοποθετεί το κοινό στο επίκεντρο των εξελίξεων καλύτερα από ποτέ, και ως θεατές θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μία οπτικά επαναστατική ιδέα, όπου η σκηνή βρίσκεται στο κέντρο, περιτριγυρισμένη από το κοινό.

Διαφήμιση

Το σημείο εκκίνησης είναι μία μνημειώδης εγκατάσταση βίντεο και φωτός, που βρίσκεται στο κέντρο πάνω από τη σκηνή, όπου ο σχεδιασμός του φωτισμού έχει δημιουργηθεί για να αγκαλιάσει πραγματικά τους καλλιτέχνες και τις ερμηνείες τους.

Μαζί, αυτά τα στοιχεία επιτρέπουν τη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού μοναδικών εμφανίσεων τόσο για το ζωντανό όσο και το τηλεοπτικό κοινό.

Οι εμπνευστές της ιδέας είναι ο Florian Wieder, σχεδιαστής παραγωγής, και ο Fredrik Stormby, σχεδιαστής περιεχομένου φωτισμού και οθόνης.

Eurovision 2024 - stage design

Διαφήμιση

Μία σκηνή με ατελείωτες δυνατότητες

Η Ebba Adielsson, εκτελεστική παραγωγός, δήλωσε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το όραμά μας για τη σκηνή και τον φωτισμό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024».

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη Eurovision και η ιδέα μας δίνει ατελείωτες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε μοναδικούς χώρους και εκφράσεις τόσο για τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες όσο και για τα νούμερα έναρξης και διαλείμματος», εξήγησε.

«Η δημιουργία του Florian και του Fredrik είναι απλά φανταστική και θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε το τελικό αποτέλεσμα!», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Ο Windows95Man απαντά στην κριτική για τη «γυμνή» εμφάνισή του

Eurovision 2024 - stage design

Η Eurovision στο επόμενο επίπεδο – Με εγγυήτρια τη Σουηδία

Ο Florian Wieder έχει την έδρα του στο Λος Άντζελες και το Μόναχο.

Διαφήμιση

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει σχεδιάσει τις δημιουργικές και εικαστικές ιδέες για πολλά σόου μεγάλης κλίμακας, συναυλίες, περιοδείες, τελετές, μουσικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο. Ο Florian Wieder έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Beyoncé, Adele, Jennifer Lopez, Robbie Williams, U2, Lady Gaga και Rammstein.

Διετέλεσε σχεδιαστής παραγωγής και creative producer σε επτά διοργανώσεις των MTV Video Music Awards, δώδεκα διοργανώσεις των MTV Europe Music Awards και έχει εργαστεί επτά φορές στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το 2011.

Το 2022, σχεδίασε την τελετή έναρξης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Για τα MTV VMAs, του απονεμήθηκε ένα Primetime Emmy για τον Καλύτερο Σχεδιασμό Παραγωγής.

Eurovision 2024 - stage design

«Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι και πάλι μέλος της οικογένειας της Eurovision! Η δημιουργία ενός εξαιρετικού σόου είναι μία ομαδική προσπάθεια και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε μία ονειρική ομάδα επαγγελματιών – ακριβώς ο σωστός αστερισμός ανθρώπων για να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και καινούργιο», είπε ο Wieder.

«Όλοι έχουμε το ίδιο όραμα για το τι πρέπει να είναι αυτό το σόου και πώς να πάμε την Eurovision στο επόμενο επίπεδο, και για εμένα η Σουηδία είναι πάντα εγγυητής καλής μουσικής και ψυχαγωγίας», υπογράμμισε.

«Πιστεύουμε ότι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα απροσδόκητο και ανανεωμένο concept για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 και ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε στην πράξη!», συνέχισε.

«Είναι τιμή μου που μου ανατέθηκε να σχεδιάσω τον φωτισμό και τα βίντεο σε συνεργασία με την ομάδα από το στούντιό μας και την ομάδα παραγωγής που η SVT έχει συγκροτήσει για το εγχείρημα», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Η 16χρονη Silia Kapsis θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Eurovision 2024 - stage design

Με σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας, ο Fredrik Stormby (Light & Screen Content Designer) έχει εργαστεί σε συναυλίες, θέατρο, εταιρικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η πρόσφατη δραστηριότητά του περιλαμβάνει διάφορους ρόλους σε πρότζεκτ όπως το «ABBA Voyage», το «Melodifestivalen», το «Renaissance Tour» της Beyoncé και ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2013, το 2016 και με τη Loreen το 2023.

Ο Fredrik Stormby είναι ένας από τους ιδρυτές της Green Wall Designs, ενός creative studio που ειδικεύεται στον φωτισμό και στο περιεχόμενο της σκηνής και της οθόνης και εδρεύει στη Στοκχόλμη. Ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση στον σχεδιασμό της παραγωγής, ενσωματώνοντας άψογα τα στοιχεία φωτισμού, βίντεο και σκηνικού σχεδιασμού.

Η επόμενη σημαντική ημερομηνία στο ταξίδι προς το Μάλμε είναι η κλήρωση των ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

First look at the Eurovision 2024 stage | #UnitedByMusic

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Δημήτρης Κανέλλος: Δίνει το δικό του χρώμα στο «Μια Ζωή Το Παλεύω»

Ο Δημήτρης Κανέλλος δίνει ξανά ζωή σε ένα αξέχαστο...

Οι Apocalyptica φέρνουν τους Metallica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έχουν ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα που...

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Η Kelly Clarkson είχε γνωρίσει την Amy Winehouse πριν γίνει διάσημη

Όσα αποκάλυψε η Kelly Clarkson για τη γνωριμία της με την Amy Winehouse. Η Kelly Clarkson μοιράζεται τις όμορφες αναμνήσεις...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...