Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για τη Μαρίνα Σάττι και το «ΖARI»

Στο αστρονομικό ποσοστό του 82,3% έφτασε η τηλεθέαση του τελικού της Eurovision 2024.

Πρωτοφανές ρεκόρ τηλεθέασης έκανε ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, με το ποσοστό του κοινού που ήταν συντονισμένο στην ΕΡΤ1 να φτάνει στο αστρονομικό ποσοστό 82,3%, την ώρα της αναμονής για τους βαθμούς που θα έπαιρνε το «ΖARI» και η εντυπωσιακή παρουσία της Μαρίνας Σάττι.

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «ZARI» και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό που βρισκόταν στο κατάμεστο Malmö Arena, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση.

Φαντασμαγορικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε η βραδιά του τελικού, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και καθήλωσε τους τηλεθεατές, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Nielsen, η μετάδοση του Μεγάλου Τελικού της Eurovision μεσοσταθμικά έκανε ποσοστό τηλεθέασης 71,6% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο, καθώς τον παρακολούθησαν 2.806.000 τηλεθεατές, με την κάλυψη (για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.874.000.

Και στους απίστευτους αυτούς αριθμούς πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 566.000 πολίτες που παρακολουθούσαν τον Μεγάλο Τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή όχι από την τηλεόραση αλλά από υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα, εκτινάσσοντας έτσι την πραγματική τηλεθέαση σε ποσοστά που δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι δεν έχουν καταγράφει ποτέ στο παρελθόν.

Όσο για το «ZARI», όταν η Μαρίνα Σάττι ανέβηκε στη σκηνή η τηλεθέαση έφτασε το 71% και την παρακολούθησαν να το ερμηνεύει 3.400.000 τηλεθεατές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Εκατοντάδες ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνες καλούν τον Olly Alexander να αποσυρθεί - Λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ

Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών παρέμεινε, μάλιστα, συντονισμένη στην ΕΡΤ1 έως και το τέλος της απευθείας μετάδοσης, παρά την προχωρημένη ώρα.

Διαφήμιση

Σε μία συναρπαστική βραδιά, με δυνατές συμμετοχές, άψογες ερμηνείες και εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες, όπου διαγωνίστηκαν 25 χώρες, μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code».

Η εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής και της Μαρίνας Σάττι κέρδισε την προτίμηση του κοινού, το οποίο έδωσε στη χώρα μας 85 πόντους για να τη φέρει στην 8η θέση της ψηφοφορίας του κοινού.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 126 πόντους, 41 πόντους από τις εθνικές κριτικές επιτροπές και 85 πόντους από το κοινό.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της μετάδοσής τους από το δίδυμο των Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, η κάλυψη έφτασε μεσοσταθμικά το 83,5%, ενώ στις ηλικίες 18-34 που αποτελούν και το πιο φανατικό κοινό της Eurovision το 89%.

Τα θεαματικά ποσοστά τηλεθέασης της Eurovision έφεραν την ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση στους σχετικούς πίνακες με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τα ιδιωτικά κανάλια με μερίδιο 26, % και στο δυναμικό κοινό με 29,9%.

Διαφήμιση

Η προσμονή για τον Μεγάλο Τελικό αποτυπώθηκε και στην εκπομπή «Eurovision Night», που παρουσίασε η Τζένη Μελιτά και προηγήθηκε της έναρξης του διαγωνισμού.

Η τηλεθέαση έφτασε το 27%, ενώ στο δυναμικό κοινό κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στο 31%.

Marina Satti - ZARI (LIVE) | Greece 🇬🇷 | Grand Final | Eurovision 2024

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Chris Cornell τραγουδά το «Fast Car» σε μία άγνωστη διασκευή

«Έρχονται κι άλλα», σύμφωνα με τη χήρα του Chris Cornell. Η 60ή επέτειος της γέννησης του Chris Cornell έφερε μία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...