Η Eurovision υπερασπίζεται την αποβολή της Ολλανδίας από τον τελικό

Εκπρόσωπος της Eurovision υποστήριξε ότι η εκδοχή των γεγονότων που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφέρει από την πραγματικότητα.

Οι διοργανωτές της Eurovision υπερασπίζονται την απόφασή τους να αποβάλλουν την Ολλανδία και τον εκπρόσωπό της Joost Klein από τον τελικό του φετινού διαγωνισμού.

Ο 26χρονος τραγουδιστής είχε επιλεχθεί να εκπροσωπήσει την Ολλανδία με το τραγούδι του «Europapa» στον διαγωνισμό τραγουδιού αυτής της χρονιάς, αλλά αποβλήθηκε από τη διοργάνωση λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στα 68 χρόνια ιστορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που ένας καλλιτέχνης αποβάλλεται από τον τελικό.

Διαφήμιση

Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν ελάχιστες οι λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό που οδήγησε στην αποβολή της Ολλανδίας, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη Eurovision, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από κατηγορίες για λεκτικές απειλές προς μία γυναίκα του συνεργείου παραγωγής του διαγωνισμού.

Τώρα, λίγες ημέρες μετά τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, οι διοργανωτές της Eurovision υπερασπίζονται την απόφαση της αποβολής του Joost Klein και επιβεβαίωσαν ότι ορισμένες φήμες σχετικά με τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Ολλανδίας δεν συμφωνούν με τις πληροφορίες που κοινοποίησε η αστυνομία.

«Η εκδοχή των γεγονότων που κυκλοφόρησε σε δημόσια σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιστοιχεί στις δηλώσεις που κοινοποιήθηκαν σε εμάς και τη Σουηδική Αστυνομία από το προσωπικό και τους μάρτυρες», σχολίασε ένας εκπρόσωπος της Eurovision.

«Η συμπεριφορά του Joost παραβίασε ξεκάθαρα τους κανονισμούς του διαγωνισμού, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλο το προσωπικό και να προστατεύσουν την παραγωγή», τόνισε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Αυτή είναι η εικαστική ταυτότητα του διαγωνισμού

«Δεν προδικάζουμε τη δικαστική διαδικασία, αλλά δεδομένων των συνθηκών του περιστατικού και του γεγονότος ότι η έρευνα της αστυνομίας θα παραδοθεί σύντομα στον εισαγγελέα, δεν θα ήταν πρέπον ο Joost να συμμετάσχει στον τελικό», ανέφερε.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν μόνο ότι ο Joost Klein είχε εμπλακεί σε ένα «περιστατικό» στα παρασκήνια μετά τον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2024, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Malmö Arena την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Ωστόσο, μετά την είδηση της αποβολής, η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση AVROTROS δήλωσε ότι ήταν «σοκαρισμένη» από την απόφαση και υποστήριξε ότι ενώ ο Joost Klein έκανε μία «απειλητική κίνηση» προς μία γυναίκα χειρίστρια κάμερας, δεν την άγγιξε.

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Jimmy Modin μίλησε για το περιστατικό και δήλωσε ότι πιθανότατα θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Joost Klein.

Ο Jimmy Modin επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική έρευνα για το τι συνέβη έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον εκπρόσωπο της Ολλανδίας στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αναμένεται να ληφθεί «εντός των επόμενων δύο εβδομάδων».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

HUGEL, Topic, Arash και Daecolm ενώνουν κουλτούρες και ρυθμούς στο «I Adore You»

HUGEL, Topic, Arash και Daecolm σε μία συνεργασία που αποδεικνύει ότι η μουσική δεν χρειάζεται διαβατήριο. Ο πολυπλατινένιος Γάλλος DJ...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...