Γιάννης Γιοκαρίνης: Απαλλάχθηκε των κατηγοριών μετά τη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή βία

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία τα ξημερώματα της Τέταρτης 3 Απριλίου από τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος τραγουδιστής συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία επειδή φέρεται να επιτέθηκε στην 47χρονη σύζυγό του, την οποία έπιασε από το λαιμό και να την απείλησε.

Η σύζυγός του φέρεται να τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στην κατοικία τους και να περνούν χειροπέδες στον τραγουδιστή.

Διαφήμιση

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και εντός της ημέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε στη συνέχεια ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του Γιάννη Γιοκαρίνη, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία.

Η δίωξη αφορούσε στα πλημμελήματα της απειλής και της απόπειρας σωματικής βλάβης, με βάση το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η σύζυγός του ανακάλεσε την καταγγελία

Ωστόσο, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εμφανίστηκε η σύζυγος του τραγουδιστή, με σκοπό, όπως δήλωσε, να ανακαλέσει την καταγγελία, καθώς όπως υποστήριξε τσακώθηκε με τον άντρα της, αλλά ότι αυτός δεν τη χτύπησε.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια η ίδια, όπως ισχυρίστηκε κάλεσε την αστυνομία και κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Γιάννης Γιοκαρίνης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετά την ανάκληση της καταγγελίας της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα, η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή της ελληνικής ροκ, ανακάλεσε όσα είχε αρχικά υποστηρίξει ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου.

«Ξεκίνησε από μια χαζομάρα, από ένα τραπέζι που ζητούσα να μου στερεώσει και να μου βάλει μια ομπρέλα. Είναι τεταμένες οι ψυχολογίες μας και υπήρξε ένα ξέσπασμα» ανέφερε.

Μάλιστα, μόλις ο πρόεδρος της διάβασε το κατηγορητήριο, εκείνη ξέσπασε λέγοντας: «Ποιος τα έχει γράψει αυτά; Μη χειρότερα. Ούτε από λαιμό με έπιασε, ούτε τίποτα. Παλαιότερα είχε εξάρτηση που μπορεί να ανακαλέσει η μνήμη συγκεκριμένη κατάσταση και να την αναβιώσει».

Διαφήμιση

«Ήταν σαν να ήταν μεθυσμένος χωρίς να έχει πιει. Απλά φοβήθηκα, τρόμαξα, δεν μπορώ τις φωνές. Κάλεσα την Αστυνομία για να του κάνει σύσταση. Φοβήθηκα τα χειρότερα. Δεν απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Δεν ανέφερα ότι απείλησε να με σκοτώσει, είπα ότι πλακωνόμασταν με βρισιές. Έχουμε περάσει μέσα από το στάδιο του αλκοολισμού με τη λεκτική βία και δεν αντέχω άλλο τις φωνές. Κουράστηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δικαστής: «Υπήρχαν φορές που σας έχει χτυπήσει όταν είχε πρόβλημα με το αλκοόλ;»

Μάρτυρας: «Ναι.»

Δικαστής: «Εσείς όταν ερχόταν προς το μέρος σας τι νιώσατε;»

Μάρτυρας: «Ότι θέλει να το παίξει νταής.»

Δικαστής: «Δεν φοβηθήκατε ότι θα σας σκοτώσει;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Τι υποστήριξε ο Γιάννης Γιοκαρίνης

Από την πλευρά του, ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για εκνευρισμό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ακούμπησε τη σύζυγό του.

«Δεν είχα σκοπό να τη χτυπήσω και δεν τη χτύπησα. Έχω πολλά χρόνια να πιω, το πάλεψα 15 χρόνια, 4 χρόνια είμαι εντελώς καθαρός. Και νωρίτερα είχα μεγάλα διαστήματα καθαρός, απλά έβαζα τρικλοποδιές στον εαυτό μου», ανέφερε.

Ο εθισμός στο αλκοόλ

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης είναι μαζί με τη σύζυγό του σχεδόν είκοσι χρόνια.

Πριν από τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2021, είχαν παραχωρήσει μία κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», όπου ο τραγουδιστής ανέφερε ότι η σύζυγός του ήταν εκείνη που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ.

«Έχω μία γεμάτη ζωή με απωθημένα που δεν τα γουστάρω και θέλω να τα απομακρύνω. Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι και να αγαπάμε», είπε.

«Μου στοιχίζει και θεωρώ άσχημο φορτίο το να μην αγαπάμε οι άνθρωποι. Προσπαθώ να αγαπώ τον εαυτό μου και όλους τους ανθρώπους. Την περίοδο που ήμουν εξαρτημένος με το αλκοόλ δεν αγαπούσα τον εαυτό μου», παραδέχτηκε.

«Μου έλεγαν ότι είχα πρόβλημα με τον αλκοολισμό και δεν το καταλάβαινα. Κάνω κέφι και περνάω πολύ καλύτερα χωρίς το αλκοόλ. Έχω κενά μνήμης από τη ζωή μου, δε θυμάμαι πράγματα εξαιτίας του αλκοολισμού», αποκάλυψε.

«Έχω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη από τους ανθρώπους που έχω στεναχωρήσει την περίοδο που ήμουν αλκοολικός. Με τις εξαρτήσεις δεν κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου, κάνεις και στους άλλους», τόνισε ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Charli XCX και The Last Dinner Party υποψήφιες για το Mercury Prize

Το «Brat» της Charli XCX συγκαταλέγεται στα δώδεκα «Άλπμουμ της Χρονιάς» που διεκδικούν φέτος το Mercury Prize. Η Charli XCX...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...