Glass Animals: Επιστρέφουν με το single «Creatures In Heaven» – Ανακοινώνουν νέο άλμπουμ

Ένα νέο σύμπαν από τους Glass Animals – Όλα ξεκίνησαν από μία υπαρξιακή κρίση 

Οι Glass Animals ανακοινώνουν το τέταρτο άλμπουμ τους, «I Love You So F***ing Much», που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου από την Polydor Records/Universal Music και παράλληλα μοιράζονται το single «Creatures In Heaven».

Το «I Love You So F***ing Much» είναι το επόμενο άλμπουμ των Glass Animals μετά το πολυαγαπημένο «Dreamland» του 2020, το οποίο ξεπέρασε τις 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και χάρισε στο κοινό το «Heat Waves», το τραγούδι που έσπασε ρεκόρ και έγινε η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία από βρετανικό συγκρότημα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Το «Heat Waves» ήταν το πρώτο τραγούδι με έναν μόνο δημιουργό και παραγωγό που έφτασε στο No. 1 των chars μετά το «Happy» του Pharrell Williams και έκανε κορυφαίους καλλιτέχνες της pop, όπως τη Florence Welch, να θέλουν όλοι να συνεργαστούν με τον frontman, τραγουδοποιό και παραγωγό των Glass Animals, Dave Bayley.

Διαφήμιση

Όμως, η γέννηση του «I Love You So F***ing Much» συνέπεσε με μία υπαρξιακή κρίση. Ο Dave δυσκολευόταν να διαχειριστεί την παγκόσμια επιτυχία που ήρθε ενώ ο κόσμος ήταν σε lockdown.

«Η ζωή μπορεί να αλλάξει δραματικά, αλλά μερικές φορές δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ τόσο γρήγορα σε προσωπικό επίπεδο. Καταλήγεις να νιώθεις σαν θεατής», δηλώνει ο ίδιος.

«Και μετά σου ζητούν και περιμένουν να είσαι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ένας διαφορετικός άνθρωπος. Αλλά δεν ήμουν σίγουρος πώς. Με μπέρδεψε τόσο που δεν ήξερα ποιος ήμουν ή αν ήταν τίποτα πραγματικό», εξομολογείται.

Χρειάστηκε να βρεθεί εγκλωβισμένος σε μία ξύλινη καλύβα πάνω σε πασσάλους σε έναν βράχο κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες καταιγίδες στην ιστορία της Καλιφόρνιας για να τον οδηγήσει εκείνο το συναίσθημα σε μία ολοκληρωμένη υπαρξιακή κρίση.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το «Heat Waves» των Glass Animals παραλίγο να καταλήξει στη Rihanna

Σε αναγκαστική απομόνωση, βλέποντας τα δέντρα να ξεριζώνονται από τα βουνά και θεωρώντας δεδομένο «ότι ερχόταν ο θάνατος», ο Dave Bayley άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον εαυτό του, στο σύμπαν και στην ανθρώπινη εμπειρία: συγκεκριμένα, στον έρωτα.

Καθώς αποδέχτηκε τον εαυτό του ως εσωστρεφή, ο Dave συνειδητοποίησε ότι «η ανθρώπινη σύνδεση και η αγάπη μεταξύ μας είναι πολύ μεγαλύτερη, πιο σημαντική και πιο περίπλοκη από οτιδήποτε άλλο».

Το «Creatures In Heaven» είναι η πρώτη μαγευτική ματιά σε 10 προσωπικές ιστορίες αγάπης με φόντο το σύμπαν.

Γεμάτο με αναλογικά συνθεσάιζερ από τα ’70s και μία απέραντη διαστημική παραγωγή, το «Creatures In Heaven» πραγματεύεται τη στιγμή: Είσαι παρών στη στιγμή; Να είσαι παρών στη στιγμή.

«Αφορά μία στιγμή στον χρόνο, είτε είναι κλάσμα δευτερολέπτου είτε ένα χρόνο ή οτιδήποτε άλλο, που έχει τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικά διαμορφωτική και να αλλάξει τη ζωή», λέει ο Dave Bayley.

Διαφήμιση

«Ακόμα κι αν τελειώσει. Ή αν δεν πάει όπως το είχες σχεδιάσει. Ή αν πεθάνει πολύ νωρίς. Εξακολουθεί να είναι όμορφο. Η αγάπη, η φροντίδα και το συναίσθημα εκείνης της στιγμής ζουν για πάντα. Δεν πεθαίνει ποτέ πραγματικά. Αν επιλέξεις να το δεις έτσι», προσθέτει.

Θέλοντας να φέρουν νωρίς τους θαυμαστές στον sci-fi κόσμο του «I Love You So F***ing Much», οι Glass Animals δημιούργησαν μία αρχική σελίδα που έγραφε απλά: «Πανικός. Απαντήστε στην ερώτηση παρακαλώ» – μία αναφορά στον περίφημο «Οδηγό Οτοστόπ για τον Γαλαξία» του Douglas Adams.

Αφού τέθηκαν 15.000 ερωτήσεις στο συγκρότημα μέσα στις πρώτες ημέρες, ξεκίνησαν να τις ξεδιαλέγουν: Τι συμβαίνει (υπαρξιακά); Θα παίξουν οι Glass Animals στο διάστημα; Κάνουμε οτοστόπ στο σύμπαν; Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Glass Animals: Οτοστόπ στον γαλαξία της αγάπης με το νέο άλμπουμ «I Love You So F***ing Much»

Για τον Dave, είναι συνέχεια της Open Source ιστοσελίδας που ξεκίνησε το συγκρότημα στην πανδημία. Μια ιστοσελίδα όπου οι θαυμαστές μπορούσαν να κατεβάσουν αρχεία jpeg και mp3 από το συγκρότημα, να τα μοιραστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και κομμάτια.

Αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με τους Glass Animals με έναν πιο βαθύ τρόπο, αυτή η μοντέρνα εκδοχή του «Ask Me Anything» πυροδότησε μία συζήτηση γύρω από τη δύναμη της αγάπης σε έναν κόσμο που μπορεί να μοιάζει μερικές φορές κρύος και χωρίς αγάπη.

«I love you so f***ing much, I LOVE YOU SO F***ING MUCH, I love you SO f***ing MUCH, I love you so F***ING much, I LOVE you so f***ing MUCH. Αυτές οι λέξεις αποκτούν διαφορετικό νόημα κάθε φορά που τις λες», σχολιάζει ο Dave Bayley.

«Το σύμπαν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε συντριπτικά μικροί, αλλά έχουμε αυτή την ανθρώπινη σύνδεση που είναι πολύ πιο απέραντη και μυστηριώδης. Η αγάπη έρχεται σε άπειρες μορφές και μεγέθη. Είναι τόσο πολύπλοκη και τόσο ισχυρή που ακόμα και αν δεις το πιο μικροσκοπικό δείγμα της, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα», τονίζει.

Glass Animals - Creatures in Heaven (Official Video)

Το tracklist του «I Love You So F***ing Much»

  1. Show Pony
  2. whatthehellishappening
  3. Creatures in Heaven
  4. Wonderful Nothing
  5. A Tear in Space (Airlock)
  6. ICMYFILA
  7. How I Learned To Love Bomb
  8. White Roses
  9. On the Run
  10. Lost in the Ocean
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Το άλμπουμ του Paul McCartney που ο John Lennon πίστευε ότι ήταν «απαίσιο»

Η καυστική άποψη του John Lennon για τη δουλειά του Paul McCartney. Ο John Lennon και ο Paul McCartney ήταν το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...