Οι KISS πούλησαν τα δικαιώματα του ονόματος και της μουσικής τους

Οι KISS σχεδιάζουν την ανάπτυξη της κληρονομιάς τους μετά την απόσυρσή τους από τις περιοδείες.

Η Σουηδική εταιρεία επενδύσεων ψυχαγωγίας και μουσικής Pophouse ανακοίνωσε σήμερα (4 Απριλίου) ότι απέκτησε τα δικαιώματα της δισκογραφίας, του ονόματος και της διανοητικής ιδιοκτησίας των KISS.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δισκογραφία τους, το όνομα του συγκροτήματος, τα εμπορικά σήματα και την εικόνα τους, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών σχεδίων των make-up των μελών τους.

Σκοπός της συμφωνίας είναι να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της κληρονομιάς των KISS σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στη διατήρηση της εικόνας και της μουσικής τους για τις επόμενες γενιές.

Διαφήμιση

Η Pophouse είναι μία εταιρεία επενδύσεων γνωστή για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων branding στον χώρο της μουσικής και της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής παράστασης «ABBA Voyage» στο Λονδίνο.

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο τα μέλη των KISS θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των επερχόμενων projects.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχέδια για μία βιογραφική ταινία, μία παράσταση με avatar και μία θεματική εμπειρία KISS.

«Πάντα ήμασταν πρωτοπόροι στον χώρο της pop κουλτούρας, και αυτή η συνεργασία θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε ο μπασίστας και συνιδρυτής των KISS, Gene Simmons, σχετικά με τη συμφωνία.

Διαφήμιση

«Γιατί αυτό που κάνει η Pophouse, είναι να σπάει τους κανόνες. Έχουμε ήδη αρκετά σχέδια υπό ανάπτυξη, όπου η παράσταση με avatar είναι το ένα, μία βιογραφική ταινία το άλλο και μία θεματική εμπειρία KISS το τρίτο. Το μέλλον δεν θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό!», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Paul Stanley επιλέγει τα καλύτερα και τα χειρότερα άλμπουμ των KISS

Ο Paul Stanley, συνιδρυτής και τραγουδιστής του συγκροτήματος, πρόσθεσε: «Το ταξίδι μας με την Pophouse έχει ως κίνητρο την επιθυμία να έχουμε αιώνιο αντίκτυπο σε διάφορες πτυχές της παγκόσμιας κουλτούρας».

«Καθώς ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα, στοχεύουμε να υφάνουμε την κληρονομιά μας στον ιστό διαφορετικών κόσμων, διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία των KISS θα συνεχίσει να μαγεύει τόσο τους αφοσιωμένους θαυμαστές μας όσο και εκείνους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τη φρενίτιδα», ανέφερε.

«Αυτή η συνεργασία δεν είναι απλά ένα κεφάλαιο, είναι μία αιώνια συμφωνία της rock ‘n’ roll αθανασίας», τόνισε.

Η συνεργασία με τους KISS αποτελεί τη δεύτερη επένδυση της Pophouse εκτός Σουηδίας. Η πρώτη ήταν η εξαγορά των δικαιωμάτων της δισκογραφίας της Cyndi Lauper.

Διαφήμιση

Ο Johan Lagerlöf, επικεφαλής επενδύσεων της Pophouse, μοιράστηκε επίσης μία δήλωση για τη συμφωνία της εταιρείας με τους θρύλους της rock.

«Οι KISS είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής. Αναδιαμόρφωσαν την έννοια των rock shows και πάντα οδηγούσαν την τέχνη τους σε νέα ανεξερεύνητα εδάφη», σημείωσε.

«Το συγκρότημα έχει καταφέρει διαχρονικά να προσελκύει νέες γενιές θαυμαστών και η αποστολή μας είναι να εκπληρώσουμε το όραμα του συγκροτήματος να γίνει αθάνατο, και να αφήσει τις νέες γενιές να ανακαλύψουν και να γίνουν μέρος του ταξιδιού των KISS και να το μεταφέρουν παρακάτω», εξήγησε.

«Με τη βοήθεια της ενέργειας των θαυμαστών, του συγκροτήματος, της δικής μας εμπειρίας και δημιουργικότητας – θα κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Οι KISS ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τα σχέδιά τους για μία παράσταση με τα ολογράμματά τους στην τελευταία συναυλία της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους στο Madison Square Garden τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν τα avatar των μελών του συγκροτήματος έκλεισαν τη βραδιά με μία εκτέλεση του «God Gave Rock And Roll To You».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αγωγή κατά των KISS για τον θάνατο τεχνικού του συγκροτήματος

Λίγο μετά, ο Gene Simmons επιβεβαίωσε ότι τα avatar του συγκροτήματος θα «γίνουν καλύτερα» και αποκάλυψε ότι έχουν επενδυθεί «περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια» για τη δημιουργία της παράστασης.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά τα 300 εκατ. streams στο Spotify σε μία ημέρα

Πρωτοφανή νούμερα σημειώνει το νέο άλμπουμ της Taylor Swift. Η...

Η Χάρις Αλεξίου στα billboards της Times Square στη Νέα Υόρκη

Η Χάρις Αλεξίου είναι η νεότερη πρέσβειρα της Ελλάδας...

Η Taylor Swift ανοίγει βιβλιοθήκη για το «The Tortured Poets Department»

Η Taylor Swift συνεργάζεται με το Spotify ενόψει της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ της. Το «Τμήμα των Βασανισμένων Ποιητών» βρίσκεται...

Top Stories