Οι Gossip επιστρέφουν στα καλύτερά τους με το νέο άλμπουμ «Real Power»

Οι Gossip κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους μετά από 12 χρόνια.

Οι αγαπημένοι indie-pop stars Gossip κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους μετά από μία και πλέον δεκαετία με το «Real Power» και το νέο single «Give It Up For Love».

Επιστρέφοντας στα καλύτερά τους, οι Gossip επανασυνδέονται στο άλμπουμ «Real Power» με τον θρυλικό παραγωγό Rick Rubin, ο οποίος είχε αναλάβει τον δίσκο τους «Music For Men» το 2009.

Οι Gossip έβαλαν πρόσφατα τις βάσεις για την επιστροφή τους, για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια, με το «Real Power», ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter, αλλά και το τρυφερό «Crazy Again».

Διαφήμιση

Τα πρώτα singles από το άλμπουμ έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τους κριτικούς από όλο τον κόσμο εκτοξεύοντας το συγκρότημα πίσω στην κορυφή των ραδιοφωνικών playlists, των line ups των φεστιβάλ και στα εξώφυλλα των περιοδικών.

Μετά από παρότρυνση του Rick Rubin, οι Gossip ξεκίνησαν την ηχογράφηση του «Real Power» το 2019 στο στούντιο του σπιτιού του στο Kauai της Χαβάης.

Το άλμπουμ είναι μία γιορτή 11 τραγουδιών για τη δημιουργική έκφραση και τη δύναμη της οικογένειας μετά από συλλογικά και προσωπικά τραύματα. Οι Gossip σε αυτόν τον δίσκο συνδύασαν τη rock και την disco μουσική με ένα μείγμα συναισθημάτων που περιλαμβάνονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας.

«Όλοι μας βιώσαμε πολλές βαθιές απώλειες και ο καθένας από εμάς έκλεισε τα 40 από την τελευταία φορά που ηχογραφήσαμε μαζί». Αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές στη ζωή σου», λέει η Beth Ditto.

Διαφήμιση

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία φορά που το συγκρότημα κυκλοφόρησε μουσική, η Beth Ditto και η Hannah Billie χώρισαν, έζησαν απώλειες στενών φίλων και συγγενών και ο κόσμος πέρασε μία πανδημία.

Gossip - Crazy Again

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Gossip επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 14 χρόνια

Η συνεργασία με τον Rick Rubin έδωσε ξανά στο συγκρότημα χώρο και υποστήριξη για να επανασυνδεθούν και να δημιουργήσουν.

«Ο Rick είναι αγνός όσον αφορά τη δημιουργικότητά του. Δεν τον ενδιαφέρουν οι μόδες ή οι απόψεις μίας εταιρείας. Είναι cheerleader – προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό μας. Έχει αυτή την ικανότητα να κάνει έναν καλλιτέχνη να είναι ο καλύτερος όταν δουλεύει μαζί του, επειδή δουλεύει με ανθρώπους στους οποίους πιστεύει», σχολιάζει ο Nathan Howdeshell.

Σε ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο για το συγκρότημα, όλα τα music videos και τα εικαστικά του «Real Power» τα έχει σκηνοθετήσει ο καλλιτέχνης Cody Critcheloe aka SSION, ο οποίος αποτυπώνει τέλεια την ωμή και πραγματική ουσία των Gossip κατά τη δημιουργία του άλμπουμ.

Μετά από ένα θριαμβευτικό headline set στο φεστιβάλ του BBC 6 Music στις 8 Μαρτίου, στο οποίο έκαναν μία συνεργασία – έκπληξη επί σκηνής με την Alison Moyet, οι Gossip θα ξεκινήσουν μία νέα περιοδεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη, ενώ το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο με εμφανίσεις σε φεστιβάλ.

Διαφήμιση

Η πρωτοποριακή κληρονομιά των Gossip βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να επανενωθούν αυτά τα επαναστατικά είδωλα, σε μία εποχή που τα πολιτικά, πολιτιστικά, έμφυλα και σεξουαλικά ζητήματα, που αποτέλεσαν την αφορμή και ενέπνευσαν τους ύμνους των Gossip, είναι πλέον κυρίαρχα στην επικαιρότητα.

Με την παθιασμένη στάση τους, οι Gossip έφεραν την queer πολιτική στο mainstream, αντιμετώπισαν την πολιτική του σώματος κατά μέτωπο και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να τους αγνοήσει με την παρουσία τους στα εξώφυλλα περιοδικών σε όλο τον κόσμο και την prime time τηλεόραση.

Gossip - Real Power

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Gossip επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 14 χρόνια

Πάντα μπροστά από την εποχή τους, οι Gossip συνεχίζουν να λαμβάνουν αναγνώριση από τους κριτικούς και να διατηρούν τη φήμη τους ως ένα από τα πιο συναρπαστικά και σημαντικά live συγκροτήματα που πρέπει να δείτε.

Το πολυπλατινένιο συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων παγκοσμίως μέχρι σήμερα, αποτελώντας επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα indie rock συγκροτήματα του 21ου αιώνα.

Το 2016, το άλμπουμ τους «Standing In The Way Of Control» έφτασε στο No. 1 του βρετανικού Indie chart, έγινε χρυσό και τους καθιέρωσε στη μουσική βιομηχανία.

Το ομότιτλο τραγούδι, «Standing In The Way Of Control», είναι ένας queer ύμνος που γράφτηκε ως απάντηση στην πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης να μην νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Η frontwoman του συγκροτήματος, Beth Ditto, παραμένει ένα παγκόσμιο είδωλο και μία πραγματική πρωτοπόρος στη μουσική, τη μόδα, τη φεμινιστική και τη ΛΟΑΤΚΙ+ μουσική.

Η Beth Ditto έχει περάσει από τις πασαρέλες σχεδιαστών και οίκων μόδας όπως οι Jean Paul Gaultier, Fendi, Cartier, Gucci, Gucci, Stella McCartney, Marc Jacobs, Versace και Alexander Wang, ενώ έχει γίνει το πρόσωπο μίας καμπάνιας της Calvin Klein δίπλα σε διεθνώς αναγνωρισμένα supermodels όπως η Bella Hadid και η Naomi Cambell.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με τον Jean Paul Gaultier για τη δική της συλλογή, με τον Marc Jacobs σε ένα αποκλειστικό T-shirt και έχει κυκλοφορήσει τη δική της σειρά μακιγιάζ με τη MAC.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Katy Perry: Απογοητευτικό ντεμπούτο για το «Woman’s World»

Η δισκογραφική επάνοδος της Katy Perry βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής - Το «Woman's World» κάνει ένα από τα...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...