Ο Jimmy Page έκανε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση μετά από 12 χρόνια

Ο Jimmy Page συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον Link Wray στην τελετή του Rock & Roll Hall of Fame.

Ο Jimmy Page έκανε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση μετά από 12 χρόνια με μία συμμετοχή – έκπληξη στην τελετή του Rock & Roll Hall Of Fame για το 2023.

Ο πρώην κιθαρίστας των Led Zeppelin συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον εκλιπόντα κιθαρίστα του rock’n’roll Link Wray, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Μουσικής Επιρροής στη φετινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Barclays Center του Μπρούκλιν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Αρχικά, ο Jimmy Page εμφανίστηκε σε ένα βίντεο – αφιέρωμα στον Link Wray, ο οποίος πέθανε το 2005, μαζί με τον Iggy Pop, τον αείμνηστο Jeff Beck και τον επίσης εκλιπόντα Robbie Robertson, των The Band.

Διαφήμιση

Αφού ολοκληρώθηκε το βίντεο, ο Jimmy Page ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας την εμβληματική διπλή κιθάρα του Gibson για να παίξει το χαρακτηριστικό τραγούδι «Rumble» του Link Wray.

Ο Jimmy Page είχε πραγματοποιήσει την τελευταία εμφάνισή του το 2011, όταν συνάντησε στη σκηνή του Royal Festival Hall του Λονδίνου τον Roy Harper για ένα ντουέτο στο τραγούδι «The Same Old Rock».

Ο 79χρονος κιθαρίστας σχολίασε την εμφάνισή του στην τελετή του Rock & Roll Hall of Fame με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μου ζητήθηκε να εντάξω τον Link Wray στο Rock & Roll Hall of Fame – έναν κιθαρίστα, οργανοπαίκτη και τραγουδοποιό που θαύμαζα από την πρώτη κιόλας γεύση του “Rumble”», έγραψε ο ιθύνων νους των Led Zeppelin.

Διαφήμιση

«Το άκουσα για πρώτη φορά όταν ήμουν 14 ετών, να βρυχάται από ένα τζουκμπόξ στη γενέτειρά μου, το Epsom. Ως κιθαριστικό instrumental η χροιά του ήταν εντελώς μοναδική στο μυστήριο, τη φαντασία και την εκτέλεσή του – με επηρέασε βαθιά», θυμήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ζωντανά το Rock & Roll Hall of Fame 2023 στο Disney+

«Ο Link Wray και το “Rumble” στέκονται από μόνα τους στην κορυφή του κόσμου των ορχηστρικών, και ήμουν ενθουσιασμένος που βρέθηκα στη σκηνή στη Νέα Υόρκη με τον ντράμερ Anton Fig και τον μπασίστα Tim Givens στο Rock & Roll Hall of Fame χθες το βράδυ για να εντάξω έναν από τους ήρωές μου», ανέφερε.

Ο Anton Fig, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Link Wray, του KISS, τον Bob Dylan κα τον Mick Jagger, μοιράστηκε τη χαρά του που συμμετείχε στο αφιέρωμα στο πλευρό του Jimmy Page.

«Έχοντας παίξει και ηχογραφήσει με τον Link τόσες πολλές φορές το ’80, ήταν τιμή μου που μου ζητήθηκε να είμαι σε αυτή την μπάντα. Και φυσικά με τον Jimmy Page – ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!», σχολίασε.

«Το προσέγγισε με τόσο σεβασμό και ταπεινότητα – ήταν απόλυτη συγκίνηση να βρίσκομαι εκεί πάνω πίσω του!», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Halsey: Το νέο άλμπουμ της θα είναι «γεμάτο πειραματισμούς»

Η Halsey δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ της, αλλά μοιράστηκε με τους θαυμαστές της μερικές...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...