Η ημέρα που ο John Lennon «παραλίγο να σκοτώσει» τον Brian Jones των Rolling Stones

Ο Brian Jones των Rolling Stones ήταν ένα από τα «θύματα» των περιβόητων φαρσών του John Lennon.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο John Lennon δεν είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον να βγάλει δίπλωμα οδήγησης μέχρι να γράψει το «Ticket to Ride» από το άλμπουμ «Help!» των Beatles.

Είχε συνηθίσει να τον μεταφέρουν άλλοι και η απροθυμία του να φοράει γυαλιά οράσεως πιθανότατα συνέβαλε στη διστακτικότητά του να μάθει να οδηγεί. Ωστόσο, μόλις απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, του έδωσε τη χαρακτηριστική πινελιά του, κάνοντάς το όσο πιο ψυχεδελικό και ζωηρό γινόταν.

Εκείνη την περίοδο, ο John Lennon πειραματιζόταν με το καινούργιο του αυτοκίνητο, την ίδια στιγμή που οι θεωρούμενοι αντίπαλοί τους, οι Rolling Stones, περνούσαν από μία μεταμόρφωση.

Διαφήμιση

Μετά από χρόνια όπου βρίσκονταν στη σκιά των «Σκαθαριών» από το Λίβερπουλ, ο Mick Jagger και ο Keith Richards είχαν ανεβάσει τους Rolling Stones σε επίπεδο που μπορούσαν να ανταγωνιστούν άμεσα, με επιτυχίες όπως τα «Paint It Black» και «Under My Thumb».

Παρά τις φήμες για πολυάριθμες κόντρες μεταξύ των δύο συγκροτημάτων, ο John Lennon και ο Brian Jones διατηρούσαν μία φιλική σχέση, σε τέτοια βαθμό που ο Lennon να θεωρεί τον Jones έναν άξιο στόχο για τα περιβόητα αστεία του.

Αφού έβαψε τη Rolls Royce του Phantom V στα χρώματα που προτιμούσε, ο John Lennon πρόσθεσε μία σειρά από άλλες φυσικές τροποποιήσεις που του επέτρεπαν να ανεβάσει τον πήχη στις φάρσες του.

Μερικές από τις αλλαγές που έκανε ήταν η εγκατάσταση ενός πικάπ δίπλα σε μία ειδική κόρνα που έπαιζε το «Lilli Marlene» όταν την πατούσε και ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο με ηχεία στους θόλους των εμπρός τροχών.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ringo Starr: Το τραγούδι των Beatles που τον κατέστρεψε ως rock τραγουδιστή

Με αυτά τα ηχεία, ο John Lennon μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τους περαστικούς και να τους μιλά ή να παίζει ήχους από τρένα και αεροπλάνα για να τους τρομάξει ή να τους μπερδέψει. Φυσικά, έτυχε να συνάντησε ενώ οδηγούσε τον Brian Jones, ο οποίος φαινόταν ο ευκολότερος στόχος.

Όπως θυμήθηκε ο Paul McCartney στο «The Beatles Anthology»: «Ήμασταν στη Rolls του John, και μόλις είχαμε φύγει από το σπίτι του στο Weybridge».

«Ξαφνικά, σταματήσαμε πίσω από τον Brian Jones, ο οποίος καθόταν ήσυχος στο πίσω κάθισμα του Austin Princess του. Ο John ήταν ένας πολύ αστείος τύπος, και φώναξε μέσα από το μικρόφωνο: “Brian Jones, μην κουνηθείς! Ήσουν υπό παρακολούθηση – συλλαμβάνεσαι”», συνέχισε.

«Ο Brian πετάχτηκε περίπου δύο μέτρα και έγινε χλωμός σαν πανί, λέγοντας: “Ω Θεέ μου! Ω Θεέ μου!”. Μετά είδε ότι ήμασταν εμείς – “Ανάθεμά σας μπάσταρδοι!” Παραλίγο να τον σκοτώσει εκείνη την ημέρα. Ο John ακουγόταν τόσο σοβαρός», ανέφερε ο Paul McCartney.

Το αποκορύφωνα της φάρσας ήταν το γεγονός ότι ο Brian Jones είχε ήδη ένα σημαντικό αρχείο προηγούμενων συλλήψεων και αυτό έκανε το περιστατικό να φαίνεται πιο αυθεντικό και αξιόπιστο.

Διαφήμιση

Ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Rolling Stones συνελήφθη για πρώτη φορά το 1967, αφού οι αρχές βρήκαν ναρκωτικά στην κατοικία του. Τον επόμενο χρόνο, συνελήφθη ξανά για κατοχή κάνναβης.

Ο John Lennon δεν ήταν είχε απόλυτα καθαρό μητρώο, αφού είχε συλληφθεί για παρόμοιο λόγο την ίδια χρονιά.

Brian Jones
Michael Ochs Archives/Getty Images

Η πτώση του Brian Jones

Μέχρι το 1969, ο Brian Jones είχε μπλέξει τόσο άσχημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που οι συναυλίες του ήταν εφιαλτικές και οι Rolling Stones δεν μπορούσαν να βασίζονται πάνω του στο στούντιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ariana Grande: Πώς ένα κλασικό άλμπουμ των Beatles αποτέλεσε έμπνευση για το «Eternal Sunshine»

Τελικά, αποχώρησε από το συγκρότημα και ο Mick Taylor πήρε τη θέση του κιθαρίστα.

Σε μία δήλωσή του τότε, ο Brian Jones εξήγησε: «Δεν συμφωνώ πλέον με τους άλλους σχετικά με τα τραγούδια που ηχογραφούμε. Θέλω να παίξω το δικό μου είδος μουσικής, που δεν είναι πια η μουσική των Stones».

Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, ο Brian Jones βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 27 ετών στον πάτο της πισίνας του στην κατοικία του στο Ανατολικά Σάσεξ της Αγγλίας.

Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «θάνατος από ατύχημα» λόγω βαριάς μέθης κατά τη στιγμή του πνιγμού.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες θεωρίες και εικασίες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του. Κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας.

Παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις, οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Brian Jones παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κιθαρίστας είχε διοργανώσει ένα πάρτι το ίδιο βράδυ στο σπίτι του, όπου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και γλυκών γεμάτα χασίς. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο Jones πέθανε «ενώ τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Η Lisa των BLACKPINK είναι η νέα πρέσβειρα της Louis Vuitton

Η Lisa υπόσχεται να διατηρήσει την αυθεντικότητα της Louis Vuitton. Η Lisa των BLACKPINK, η οποία φημίζεται πάντα για το...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...