Ringo Starr: Το τραγούδι των Beatles που τον κατέστρεψε ως rock τραγουδιστή

Το τραγούδι των Beatles που ο Ringo Starr ισχυρίζεται ότι του πλήγωσε την αξιοπιστία ως rock star.

Ο Ringo Starr δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είχε την καλύτερη φωνή στον κόσμο.

Όσο κι αν το κοινό αγαπούσε την προσωπικότητά του στους Beatles, ο ίδιος θα προτιμούσε με χαρά να κάθεται πίσω από τα ντραμς και να αυτοσαρκάζεται για το γεγονός ότι δεν τραγουδούσε σωστά, παρά να πρέπει να πρέπει κουβαλάει το συγκρότημα σε κάθε συναυλία.

Και ενώ ήταν πάντα δύσκολο να είναι ο λιγότερο δυνατός από τους Fab Four πίσω από το μικρόφωνο, ο Ringo Starr μετάνιωσε μια από τις πιο τρυφερές ερμηνείες του στο «White Album» (1968) των Beatles.

Διαφήμιση

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του δίσκου, θα έπρεπε να νιώθουμε τυχεροί που υπάρχουν έστω και κάποιο τραγούδια του Ringo Starr στο «White Album».

Ο John Lennon, ο Paul McCartney και ο George Harrison μεταμορφώνονται σε σόλο καλλιτέχνες μπροστά στα μάτια μας σε όλο το άλμπουμ, αφήνοντας τον Ringo Starr στον ρόλο του ταπεινού ντράμερ που προσπαθούσε να κρατήσει ενωμένο το συγκροτήματος.

Το ερώτημα που σίγουρα θα απασχόλησε τους Beatles ήταν το πώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μια οδύσσεια τραγουδιών όπως το «White Album» που διαρκεί όσο μια ταινία μεγάλου μήκους – πάνω από 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σίγουρα, το «Revolution 9» μπορεί να ήταν ένα διασκεδαστικό πείραμα για τον John Lennon, αλλά αν ο δίσκος τελείωνε με αυτό το τραγούδι, θα άφηνε όλο το κοινό αποπροσανατολισμένο.

Revolution 9 (2018 Mix)

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beatles: Ο Ringo Starr απαντά στις «απαίσιες φήμες» ότι δεν ακούγεται η φωνή του John Lennon στο «Now and Then»

Αντ’ αυτού, ο John Lennon έγραψε το «Good Night» ως έναν όμορφο τρόπο για να ολοκληρωθεί το «White Album».

Ακόμα και για τα υπέροχα πρότυπα των Beatles, αυτό το τραγούδι είναι η μπαλάντα που οι περισσότεροι συνθέτες της Disney θα ήθελαν να έχουν γράψει, με τον Ringo Starr να τραγουδά με τη συνοδεία μιας ορχήστρας, καθώς ρίχνει την αυλαία του άλμπουμ.

Στην πραγματικότητα, ο John Lennon επρόκειτο να τραγουδήσει το «Good Night» και μάλιστα ηχογράφησε μια δική του εκδοχή, αλλά η εκδοχή του Ringo Starr κάνει τη δουλειά εξίσου καλά.

Ανεξάρτητα από την εντυπωσιακή φωνή του, ο Ringo Starr ισχυρίστηκε ότι έχασε λίγη από την αξιοπιστία του ως rock star μετά από εκείνο το τραγούδι.

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Ringo Starr δήλωσε ότι θεωρούσε πως το «Good Night» ήταν πολύ γλυκανάλατο για να το τραγουδήσει.

Διαφήμιση

«Κατηγορώ το συγκρότημα. Ήμουν rock τραγουδιστής και αυτοί συνέχεια μου έδιναν αυτά τα γλυκανάλατα τραγούδια. Έτσι κατέστρεψαν όλη μου την καριέρα!», ανέφερε.

Βέβαια, ίσως ο ντράμερ εξακολουθεί να είναι ευγνώμων κάθε ημέρα γι’ αυτήν την «καταστροφή» της καριέρας του.

Εξερευνώντας τη δισκογραφία της σόλο καριέρας του, μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του είναι αυτά στα οποία τραγουδά στους χαμηλούς τόνους της φωνής τους ή ερμηνεύει περιστασιακά μια μπαλάντα.

Παρόλο που αισθανόταν πολύ πιο άνετα πίσω από τα ντραμς του, η ερμηνευτική παρουσία του σε άλμπουμ όπως το «Sentimental Journey» (1970) είναι στην πραγματικότητα μια ωραία απόκλιση από τον γοητευτικό ντράμερ που ήταν γνωστός μόνο για τα πιο ανάλαφρα τραγούδια του ρεπερτορίου του Beatles.

Αν και η φωνή του λειτουργεί τέλεια όταν τραγουδάει τραγούδια όπως το «Boys», το «Act Naturally» ή το «Yellow Submarine», είναι πραγματικά ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί το «White Album» όταν παίζει τον ρόλο του ρόλο του καλοκάγαθου θείου καθώς τραγουδάει για να νανουρίσει τον ακροατή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Peter Jackson: «Εφικτό» να δημιουργηθούν περισσότερα νέα τραγούδια των Beatles

Οι Beatles εξακολουθούσαν να περνούν κρίση στα παρασκήνια και ήταν αναπόφευκτο η κατάσταση να μη γινόταν ακόμα χειρότερη με την πάροδο των ετών, αλλά μπορούσαν παρ’ όλα αυτά να κλείσουν με μια όμορφη πινελιά ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ τους.

Good Night (Remastered 2009)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Lady Gaga και Joaquin Phoenix «δίνουν στον κόσμο αυτό που θέλει» στο χαοτικό trailer του «Joker: Folie à Deux»

Η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix βρίσκουν την αγάπη και την τρέλα στο επίσημο trailer του «Joker: Folie...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...