John Lennon: Το «Mind Games» επανακυκλοφορεί σε μία πλούσια «Ultimate Collection»

Το «Mind Games» προσφέρει ένα παράθυρο στη ζωή και την ψυχή του John Lennon με μερικά από τα καλύτερα σόλο τραγούδια του.

Παρά το χαρούμενο τραγούδι «Mind Games» για την ειρήνη και την αγάπη, ο ομώνυμος τέταρτος δίσκος του John Lennon τίτλο γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε μία απίστευτα ταραχώδη περίοδο της ζωής του θρύλου των Beatles.

Το 1973, σε ηλικία 33 ετών, ο John Lennon βρέθηκε μπλεγμένος σε προσωπικές και πολιτικές αναταραχές.

Η πολυετής μάχη εναντίον της απέλασής του με τις μεταναστευτικές αρχές των ΗΠΑ συνέχιζε να μαίνεται, ενώ η έντονη εκστρατεία του κατά του Richard Nixon, ο ακτιβισμός του κατά του πολέμου του Βιετνάμ και τα απροκάλυπτα πολιτικά μηνύματα στον δίσκο του «Sometime In New York City» (1972), που δίχασε το κοινό τον έκαναν στόχο του νεοεκλεγέντος προέδρου Nixon και μπήκε στη λίστα παρακολούθησης του FBI.

Διαφήμιση

Αυτό ήταν το δραματικό σκηνικό όταν ο John Lennon μπήκε στο στούντιο Record Plant της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του ’73 με μία επιλεγμένη ομάδα κορυφαίων μουσικών.

Αστειευόμενος τους ονόμασε The Plastic U.F.Ono Band: Είχε επιλέξει τον φίλο τους ντράμερ Jim Keltner, ο οποίος μαζί με τον κιθαρίστα David Spinozza πλαισίωσαν τον πιανίστα Ken Ascher, τον μπασίστα Gordon Edwards, τον pedal-steel κιθαρίστα «Sneaky» Pete Kleinow, τον σαξοφωνίστα Michael Brecker, τον ντράμερ Rick Marotta και στα φωνητικά τις Jocelyn Brown, Christine Wiltshire, Angel Coakely και Kathy Mull.

Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν τον τέταρτο σόλο δίσκο του John Lennon μετά την περίοδο των Beatles μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Ο John Lennon εκμεταλλεύτηκε αυτή την περίοδο έντονης δραστηριότητας για να φτιάξει έναν βαθιά προσωπικό και συναρπαστικό δίσκο αυτοανακάλυψης που εξερευνά θέματα σχετικά με την αγάπη, τη θλίψη, την ειρήνη, την πνευματικότητα και την κοινωνική αδικία, δίνοντάς μας άλλο ένα παράθυρο στη ζωή και την ψυχή του, με μερικά από τα καλύτερα σόλο τραγούδια του, στο «Mind Games».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Beatles ανακοινώνουν το τελευταίο τραγούδι τους «Now And Then»

Στις 12 Ιουλίου 2024, το John Lennon Estate και η Capitol/UMe θα γιορτάσουν το κομβικό και έντονα προσωπικό άλμπουμ «Mind Games» (1973) του John Lennon με μία σειρά από εντελώς νέα remixes και εμπλουτισμένες εκδόσεις Ultimate Collection, προσφέροντας μία καθηλωτική εμπειρία ακρόασης και μία εις βάθος εξερεύνηση αυτού του κλασικού, αλλά υποτιμημένου δίσκου.

Οι νέες εκδόσεις έχουν την πλήρη έγκριση της Yoko Ono Lennon και του Sean Ono Lennon, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή και την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Στις Ultimate Collection εκδόσεις έχει συμμετάσχει η ίδια ομάδα ήχου που εργάστηκε στις βραβευμένες με Grammy συλλογές «Imagine» και «John Lennon/Plastic Ono Band Ultimate Collections», συμπεριλαμβανομένων του βραβευμένου με τρία Grammy ηχολήπτη Paul Hicks και των mixers/ηχοληπτών Sam Gannon και Rob Stevens.

Οι εκδόσεις Ultimate Collection τοποθετούν τους ακροατές στο κέντρο του στούντιο και εξερευνά τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ του 1973 στο Record Plant στη Νέα Υόρκη, από τη σύλληψή του μέχρι το τελικό master, μέσα από δεκάδες ακυκλοφόρητα outtakes, ακατέργαστες εκδοχές, instrumentals, απογυμνωμένες μίξεις, συζητήσεις στο στούντιο και πολλά άλλα, αποκαλύπτοντας πώς εξελίχθηκαν και πήραν ζωή αυτά τα αγαπημένα τραγούδια.

Η Yoko Ono Lennon δηλώνει: «Ο John προσπαθούσε να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλοι παίζουμε παιχνίδια του μυαλού. Αλλά αν μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια του μυαλού, γιατί να μην φτιάξουμε ένα θετικό μέλλον με αυτό – να είναι ένα θετικό παιχνίδι μυαλού;».

Διαφήμιση

«Το “Mind Games” είναι ένα απίστευτα δυνατό τραγούδι. Τότε, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν το μήνυμα επειδή ήταν μπροστά από την εποχή του. Τώρα, οι άνθρωποι θα το καταλάβαιναν. Δεν νομίζω ότι εκείνες τις μέρες οι άνθρωποι ήξεραν καν ότι έπαιζαν παιχνίδια του μυαλού», συνέχισε.

JOHN LENNON - MIND GAMES (The Ultimate Collection) - Preorder Now.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  6 Ιουλίου: Όταν ο John Lennon συνάντησε τον Paul McCartney - Η ημέρα που άλλαξε την ιστορία

Το «Mind Games – The Ultimate Collection» προσφέρει έξι διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες ακρόασης που είναι ταυτόχρονα καθηλωτικές και οικείες.

Κυμαίνονται από τα ολοκαίνουργια «Ultimate Mixes» του διαχρονικού άλμπουμ, τα οποία φέρνουν τα φωνητικά του John Lennon στο προσκήνιο και αναβαθμίζουν ηχητικά τον ήχο, στα «Elements Mixes», τα οποία απομονώνουν και αναδεικνύουν ορισμένα όργανα από τις πολυκάναλες ηχογραφήσεις για να επισημάνουν το παίξιμο που ήταν θαμμένο προηγουμένως στην αρχική μίξη, και τα «Raw Studio Mixes», τα οποία επιτρέπουν στους ακροατές να ακούσουν την ηχογράφηση που έκαναν ο John Lennon και οι The Plastic U.F.Ono Band σε μαγνητοταινία – χωρίς μίξη και ζωντανή χωρίς εφέ φωνητικών, tape delays ή reverbs.

Το «Evolutionary Documentary» είναι ένα μοναδικό ηχητικό μοντάζ τραγούδι – τραγούδι που περιγράφει λεπτομερώς την εξέλιξη κάθε τραγουδιού από demo σε master ηχογράφηση μέσω demos, προβών, out-takes, εξερεύνηση πολυκάναλων tracks και συζητήσεων στο στούντιο.

Τα «Out-Takes» επιτρέπουν στους ακροατές να ακούσουν αφοπλιστικές διαφορετικές λήψεις κάθε τραγουδιού, ενώ τα «Elemental Mixes», ένα νέο σετ που δημιουργήθηκε ειδικά για το «Mind Games – Ultimate Collection», κατοικούν σε έναν κόσμο ανάμεσα στον μινιμαλισμό των «Elements Mixes» και των «Ultimate Mixe», απογυμνώνοντας τα τραγούδια σε απλούστερες, λιτές διασκευές με τη φωνή του John Lennon στο προσκήνιο και χωρίς ντραμς.

Διαθέσιμες σε Blu-ray είναι μία σειρά από διάφορες επιλογές ακρόασης, συμπεριλαμβανομένου του ήχου υψηλής ευκρίνειας (High-Definition), ποιότητας στούντιο 192kHz/24bit σε στερεοφωνική και 5.1 surround μίξεις και μίξεις Dolby Atmos.

Όλα τα τραγούδια έχουν περάσει από μίξη από την αρχή από τις 15 αρχικές μαγνητοταινίες δύο ιντσών των πολυκάναλων ηχογραφήσεων χρησιμοποιώντας ολοκαίνουργιες ψηφιακές μεταφορές 192kHz/24bit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Sean Ono Lennon: Ο γιος του John Lennon αρνείται να αφήσει τη μουσική του πατέρα του να «ξεχαστεί»

Η Ultimate Collection περιλαμβάνει προηγουμένως ακυκλοφόρητα out-takes και stems, καθώς και επιπλέον ακυκλοφόρητο ηχητικό υλικό από αρχειακές μπομπίνες ¼ ιντσών, κασέτες και βιντεοκασέτες.

Το «Mind Games – The Ultimate Collection» θα κυκλοφορήσει σε πληθώρα εκδόσεων, μεταξύ των οποίων ψηφιακές και εκδόσεις 2CD και 2LP και ένα Deluxe Box Set με 6 CD και 2 Blu-ray δίσκους. Η κορωνίδα είναι μία Super Deluxe Edition, μία περιορισμένη έκδοση μόνο 1.100 αντιτύπων παγκοσμίως.

Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση ένα EP τεσσάρων τραγουδιών του «Mind Games» αποκλειστικά για τη Record Store Day ως ένας προπομπός της Ultimate Collection.

Το EP προσφέρθηκε σε δύο χρωματικές παραλλαγές – ένα φωτεινό βινύλιο 140 γραμμαρίων που λάμπει στο σκοτάδι και μία έκδοση audiophile μαύρου βινυλίου 180 γραμμαρίων.

Η έκδοση περιλαμβάνει τρία τραγούδια από το σετ, μαζί με το «I’m The Greatest» (Ultimate Mix), ένα τραγούδι που έγραψε ο John Lennon για τον Ringo Starr και συμπεριλήφθηκε το 1973 στον δίσκο «Ringo» του ντράμερ των Beatles.

Σε αυτή την προηγουμένως ακυκλοφόρητη έκδοση συμμετέχουν ο John Lennon στα φωνητικά, ο George Harrison στην κιθάρα και ο Ringo Starr στα ντραμς.

John Lennon Mind Games (The Evolution Documentary) Official Video from The Ultimate Collection

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Pearl Jam: Θαυμαστής ταξίδεψε 11.000 χλμ. και δωροδόκησε με κρασί τον Eddie Vedder για να παίξει στη σκηνή το «Yellow Ledbetter»

Οι Pearl Jam κάλεσαν στη σκηνή έναν θαυμαστή που ταξίδεψε 11.000 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει τη συναυλία τους -...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...