Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» έρχεται επιτέλους στους κινηματογράφους

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα πρώτα χρόνια και στη δημιουργία των Led Zeppelin.

Η ευκαιρία για το κοινό να δει το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για τους θαυμαστές του κλασικού ροκ συγκροτήματος.

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού η Sony Classics Pictures απέκτησε τα δικαιώματα της διανομής του.

Η Sony Classics θα αναλάβει τη διανομή της ταινίας στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία (εκτός Ιαπωνίας), τη Μέση Ανατολή και τις χώρες Μπενελούξ.

Διαφήμιση

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Sony Classics, του σκηνοθέτη Bernard MacMahon και της Altitude Film Sales.

Δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, ωστόσο οι θαυμαστές των Led Zeppelin περιμένουν εδώ και χρόνια, οπότε η πιθανότητα να κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες μπορεί να αποτελέσει καλή είδηση σε αυτό το σημείο.

Μια πρόχειρη μορφή της ταινίας προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά από εκεί και πέρα η ταινία φαινόταν να έχει εξαφανιστεί για το ευρύ κοινό.

Η ταινία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον πλάνα από τότε που προβλήθηκε η «μη ολοκληρωμένη» έκδοση στη Βενετία.

Διαφήμιση

Η ανακοίνωση της Sony Classics αναφέρει ότι η «πλέον ολοκληρωμένη» εκδοχή περιλαμβάνει μία ολοκαίνουργια ηχητική μίξη και ακυκλοφόρητο υλικό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα αρχεία και των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος.

«Αφιερώσαμε χρόνια στη δημιουργία αυτής της ταινίας, ώστε να την απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη με τον καλύτερο δυνατό ήχο», δήλωσε ο σκηνοθέτης Bernard McMahon, εξηγώντας την αναμονή.

Η παραγωγός και συν-σεναριογράφος Allison McGourty πρόσθεσε: «Η Sony Pictures Classics είναι ο τέλειος συνεργάτης επειδή πιστεύουν πραγματικά στην εμπειρία του κινηματογράφου και έχουν πάθος να δώσουν την ευκαιρία στα εκατομμύρια των θαυμαστών των Led Zeppelin να τους δουν και να τους ακούσουν στις καλύτερες οθόνες και ηχητικά συστήματα στον κόσμο.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Jimmy Page έκανε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση μετά από 12 χρόνια

Οι πιο παρατηρητικοί θαυμαστές κατάλαβαν ότι η δουλειά πάνω στην ταινία συνεχιζόταν, όταν πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα ρεπορτάζ που ανέφερε ότι οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ απέκτησαν τα δικαιώματα χρήσης πλάνων από μία εμφάνιση των Led Zeppelin στο Bath Festival που είχε γυριστεί τον Ιούνιο του 1970.

Η ιστοσελίδα LedZepNews σημεώσε τον Μάρτιο ότι πολλές πηγές ανέφεραν ότι τα πλάνα του Bath Festival είχαν προστεθεί σε ένα νέο μοντάζ της ταινίας που προβλήθηκε ιδιωτικά.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πρόχειρο μοντάζ με κάποια από αυτά τα πλάνα εξαφανίστηκε από το YouTube περίπου την ίδια περίοδο που φημολογείται ότι τα απέκτησε η ομάδα της ταινίας, όπως συνέβη και με άλλα βίντεο που πιστεύεται ότι αποκτήθηκαν για το ανανεωμένο μοντάζ του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» ανακοινώθηκε αρχικά το 2019, αφού είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την παραγωγή του ένα χρόνο νωρίτερα.

Και τώρα, όπως και τότε, διαφημίζεται ως το μοναδικό ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή και των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος.

Πράγματι, όπως επιβεβαίωσαν οι κριτικές από τη Βενετία, οι Jimmy Page, Robert Plant και John Paul Jones είναι οι μόνοι που δίνουν συνεντεύξεις στην ταινία, ενώ ο αείμνηστος John Bonham εμφανίζεται και εκείνος μιλώντας μέσα από vintage αποσπάσματα.

Το ντοκιμαντέρ δεν καλύπτει ολόκληρη την πορεία του συγκροτήματος, αλλά, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, εστιάζει στα πρώτα χρόνια του και στη δημιουργία του συγκροτήματος, καταλήγοντας στην κυκλοφορία του «Led Zeppelin II» (1969).

Αν και το «Becoming Led Zeppelin» είχε περιγραφεί προηγουμένως ως ένα κλασικό ντοκιμαντέρ, η Sony Classics το διαφημίζει ως μία «υβριδική ταινία ντοκιμαντέρ – συναυλία» και υπόσχεται πλάνα από ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος από το Fillmore West, το Atlanta Pop Festival και το Texas Pop Festival – όλα από το 1969.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Led Zeppelin: Στο φως ακυκλοφόρητο υλικό από την ιστορική συναυλία στο Pontiac Silverdome το 1977

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά στις φήμες για την προσθήκη πλάνων από το Bath Festival του 1970.

Σύμφωνα με τη Sony Classics, το σενάριο της ταινίας υπέγραψαν Bernard MacMahon και η παραγωγός Allison McGourty.

Την παραγωγή ανέλαβε η Paradise Pictures σε συνεργασία με την Big Beach. Το μοντάζ έκανε ο Dan Gitlin, τη μίξη του ήχου επιμελήθηκε ο Nick Bergh και την αποκατάσταση του ήχου της ταινίας ανέλαβε ο Peter Henderson.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η Janet Jackson «δεν θυμάται» να της έχουν ζητήσει αν ήθελε...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...