Ο Kirk Hammett των Metallica για τους Judas Priest: «Είναι οι αρχιτέκτονες του heavy metal»

Οι Metallica είναι γνωστοί θαυμαστές των Judas Priest.

Ο Kirk Hammett των Metallica δήλωσε ότι οι Judas Priest είναι οι «αρχιτέκτονες αυτού που τώρα γνωρίζουμε ως heavy metal».

Τόσο ο Kirk Hammett όσο και ο Robert Trujillo παρευρέθηκαν στην υπογραφή του λευκώματος «Metallica: The Black Album in Black & White» από τον επίσημο φωτογράφο των Metallica, Ross Halfin, στο Alte Kongresshalle στο Μόναχο της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Kirk Hammett σχολίασε μία φωτογραφία του ίδιου και του frontman των Metallica, James Hetfield, να απολαμβάνουν σαν τρελοί την εμφάνιση των Judas Priest στο φεστιβάλ Power Trip τον περασμένο Οκτώβριο στο Indio της Καλιφόρνια.

Διαφήμιση

«Προσκυνούσαμε στον βωμό των Judas Priest. Η μουσική τους σημαίνει πολλά για εμάς. Και ο τρόπος που έπαιζαν κιθάρα ο Glenn Tipton και ο K.K. Downing, είναι οι αρχιτέκτονες αυτού που γνωρίζουμε τώρα ως heavy metal, για να το θέσω απλά», δήλωσε.

«Και εμείς, ο James και εγώ, λατρεύουμε τους Priest. Συνήθως δεν έχουμε την ευκαιρία να δούμε άλλα συγκροτήματα, πολλές φορές, όταν παίζουμε σε ένα τεράστιο φεστιβάλ γιατί πάντα είμαστε στα παρασκήνια κάνοντας συνεντεύξεις ή ετοιμαζόμαστε για τη συναυλία ή κάνουμε πρόβες ή οτιδήποτε άλλο», συνέχισε.

«Έτσι, όταν πήγαμε στο Power Trip, πήγαμε εκεί νωρίς – μερικές ημέρες νωρίτερα – μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να δούμε όλα τα άλλα συγκροτήματα. Και ήταν υπέροχο – η ανυπομονησία να δούμε τους (Iron) Maiden, Priest, AC/DC [και] Guns N’ Roses, και να τους δούμε πραγματικά. Ήταν μία υπέροχη στιγμή», ανέφερε

Ο Robert Trujillo πρόσθεσε: «Και ήταν κάπως τρελό γιατί την τελευταία ημέρα είπαμε: “Α, σωστά. Πρέπει να εμφανιστούμε τώρα”».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Robert Trujillo των Metallica θυμάται τις χαοτικές πρώτες συναυλίες του με το συγκρότημα

Τον Μάιο του 2013, ο τραγουδιστής των Judas Priest, Rob Halford, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους Metallica στην πέμπτη ετήσια απονομή των βραβείων Revolver Golden Gods στο Λος Άντζελες για να τραγουδήσουν το κλασικό τραγούδι «Rapid Fire» των Priest.

Ο Rob Halford είχε τραγουδήσει προηγουμένως το «Rapid Fire» με τους Metallica σε μία από τις τέσσερις συναυλίες του συγκροτήματος τον Δεκέμβριο του 2011 στο Fillmore του Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου εορτασμού για τα 30 χρόνια του συγκροτήματος, αποκλειστικά για τη μέλη του fan club τους.

Το 2019, οι Metallica έπαιξαν ένα απόσπασμα της εκδοχής του «The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown)» των Judas Priest ενώ έκαναν πρόβα για τη συναυλία τους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το «Metallica: The Black Album In Black & White» είναι μία συνεργασία των Metallica και του Ross Halfin και αποτελεί έναν επικό εορτασμό ενός επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών, με κλασικές και αδημοσίευτες φωτογραφίες.

Στο βιβλίο έχουν γράψει εισαγωγές ο Ross Halfin, τα τέσσερα σημερινά μέλη των Metallica – οι James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett και Robert Trujillo, αλλά και πρώην μπασίστας του συγκροτήματος Jason Newsted.

Διαφήμιση

Ο Ross Halfin είχε βρεθεί με τους Metallica κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του «The Black Album» στα One On One studios στο Βόρειο Χόλιγουντ και τράβηξε χιλιάδες ρολά φιλμ κατά τη διάρκεια της περιοδείας 300 συναυλίες που πραγματοποιήθηκε από το 1991 έως το 1993.

Ο φωτογράφος κατέγραψε με λεπτομέρεια το φορτωμένο πρόγραμμα των ζωντανών εμφανίσεων, τα παρασκήνια, τις πρόβες, τις συνεντεύξεις, τις συναντήσεις των μελών των Metallica και τα ταξίδια, μαζί με μοναδικά πορτρέτα του συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Rob Halford των Judas Priest για το coming out: «Συνέβη με τον σωστό τρόπο - Δεν ήταν προσχεδιασμένο»

Ο Ross Halfin είναι ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους στον κόσμο.

Συνεργάζεται με τους Metallica από το 1984 και έχει ταξιδέψει μαζί τους σε όλες τις ηπείρους και σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, φωτογραφίζοντας όλες τις πτυχές της καριέρας του συγκροτήματος: στο στούντιο, στα παρασκήνια, στο δρόμο και στο σπίτι.

Έχει φωτογραφίσει σχεδόν κάθε σπουδαίο καλλιτέχνη και συνεχίζει να εργάζεται και να ταξιδεύει ως ο βασικός φωτογράφος για τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

John Lennon: Σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του

Ένα ζευγάρι των χαρακτηριστικών στρογγυλών γυαλιών με χρωματιστούς φακούς που φορούσε ο John Lennon βγαίνει σε δημοπρασία. Σε δημοπρασία θα...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...