Ο Robert Trujillo των Metallica θυμάται τις χαοτικές πρώτες συναυλίες του με το συγκρότημα

Ο Robert Trujillo εξήγησε πώς τον βοήθησαν οι έντονες πρώτες ημέρες του με τους Metallica να γίνει καλύτερος.

Ο Robert Trujillo των Metallica θυμήθηκε τις πρώτες συναυλίες του με τους θρύλους του thrash metal και όπως φαίνεται ήταν αρκετά χαοτικές.

Ο μπασίστας, ο οποίος αντικατέστησε τον Jason Newsted το 2003, αποκάλυψε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 107.7 The Bone ότι στις πρώτες ημέρες του με το συγκρότημα, δεν ήξερε ποιο θα ήταν το setlist για κάθε συναυλία και χρειαζόταν να μαθαίνει τραγούδια την τελευταία στιγμή.

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από εκείνη την περίοδο του 2003 ήταν ότι δεν ήξερα ποιο θα ήταν το πρόγραμμα κάθε βράδυ», είπε ο Robert Trujillo.

Διαφήμιση

«Όλα ήταν πολύ ρευστά κι ασαφή. Δεν ξέρω αν αυτό γινόταν σκόπιμα ή αν ήμασταν τόσο φορτισμένοι ή μήπως ο Lars (Ulrich) ήταν τόσο φορτισμένος που δεν μπορούσε να μου πει ακριβώς τι θα παίζαμε», συνέχισε.

«Έτσι, μάθαινα τραγούδια όπως το “Phantom Lord” επί τόπου. Και δεν είχαν παίξει το “Phantom Lord” για πάρα πολύ καιρό», θυμήθηκε.

«Είχε λοιπόν όλη αυτή η ενέργεια γύρω μου και το μυαλό μου γύρναγε από την πίεση της συναυλίας, την πίεση του να είσαι ο νέος μπασίστας, αλλά και την πίεση του να πρέπει να μάθεις ένα τραγούδι λίγο νωρίτερα το απόγευμα της ημέρας που θα το παίζαμε», εξήγησε.

Ο Robert Trujillo πρόσθεσε ότι το άγχος του εκείνη την περίοδο είχε διογκωθεί από το γεγονός ότι μία από τις πρώτες συναυλίες του με τους Metallica ήταν για κρατούμενους στο σωφρονιστικό ίδρυμα San Quentin Rehabilitation Center στις 2 Μαΐου 2003.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Rob Halford των Judas Priest για τους Metallica: «Είναι οι πιο καταπληκτικοί άνθρωποι στη δουλειά»

Οι Metallica επίσης γύρισαν εκεί το music video για το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ τους  «St. Anger», που κυκλοφόρησε το 2003.

Metallica - St. Anger (Official Music Video)

Ο Robert Trujillo εμφανίστηκε στο μουσικό βίντεο αλλά δεν έπαιξε μπάσο στο άλμπουμ, καθώς είχε ηχογραφηθεί πριν ενταχθεί στο συγκρότημα. Μπάσο στο «St. Anger» έπαιξε ο παραγωγός Bob Rock.

«Τα τραγούδια των Metallica είναι απαιτητικά, αλλά κάπου εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε και στη θρυλική φυλακή του San Quentin», σημείωσε.

«Συνέβαιναν πολλά μαζί ταυτόχρονα. Ήταν κάπως σαν να μου έλεγαν: “Καλώς ήρθες στη νέα σου πραγματικότητα”. Έπρεπε απλά να μάθω, να προσαρμοστώ και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, και έτσι ήταν και στη συναυλία στο Fillmore (του Σαν Φρανσίσκο στις 22 Μαΐου 2003)», πρόσθεσε.

Ο Robert Trujillo αναγνώρισε ότι η εμπειρία αυτή τον βοήθησε να μάθει περισσότερα τραγούδια των Metallica από όσα απαιτούνταν, ώστε να μην πιαστεί ξανά απροετοίμαστος.

Διαφήμιση

«Ξεκίνησα με φόρα και όταν το συνειδητοποίησα μερικά χρόνια αργότερα, είπα: “Θα κάνω τα πάντα για να μάθω τραγούδια που δεν παίζουμε καν, που δεν τα έχουμε στα πλάνα μας. Θα μάθω το (ορχηστρικό κομμάτι του 1986) ‘Orion’. Θα μάθω το ‘Dyers Eve’ (από το «…And Justice For All» του 1988)», ανέφερε.

«Απλώς δεν μου αρέσει να κάθομαι στην άκρη της καρέκλας μου, να χρειάζεται να μαθαίνω τραγούδια κάθε μέρα. Έτσι, βρήκα έναν τρόπο να καλύψω το κενό μου», είπε.

Οι Metallica, με έναν πολύ πιο έμπειρο Robert Trujillo στις τάξεις τους, θα επιστρέψουν στις ζωντανές εμφανίσεις αργότερα αυτόν τον μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Metallica: Με κορονοϊό ο James Hetfield - Ακύρωσαν συναυλία τους

Η περιοδεία τους «M72 World Tour» θα συνεχιστεί με το ευρωπαϊκό σκέλος της, το οποίο θα ξεκινήσει από το Μόναχο της Γερμανίας στις 24 και 26 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο, πριν ακολουθήσει άλλη μία σειρά συναυλιών στη Βόρεια Αμερική και το Μεξικό μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Metallica's Robert Trujillo talks about the Infectious Grooves Family Affair

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την ανατροπή. Η Άννα Βίσση, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, συνεχίζει να μας...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...