Led Zeppelin: Λύθηκε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ροκ μουσικής

Εξακριβώθηκε η ταυτότητα του μυστηριώδους άνδρα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Led Zeppelin IV».

Το εμβληματικό τέταρτο άλμπουμ των Led Zeppelin κυκλοφόρησε πριν από 52 χρόνια, στις 8 Νοεμβρίου 1971 και το εξώφυλλό του έχει γίνει αντικείμενο πολλών εικασιών στις δεκαετίες που ακολούθησαν, με συζητήσεις για ρούνους, ταρώ και αποκρυφισμό.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια ήταν η εξακρίβωση της ταυτότητας του μυστηριώδους ατόμου που απεικονίζεται στο εξώφυλλο, ενός σκυφτού ηλικιωμένου άνδρα με ένα φορτίο από ξύλα στην πλάτη του.

Σύμφωνα με την αρχική ιστορία, ο Robert Plant βρήκε τον πίνακα σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών στο Reading του Berkshire, ενώ πήγαινε για ηχογραφήσεις στο Headley Grange στο Hampshire.

Διαφήμιση

Κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είναι ο Henry «Brusher» Mills, ένας γνωστός κυνηγός φιδιών της βικτοριανής εποχής που ζούσε στο New Forest του Hampshire, ενώ ο Jimmy Page φέρεται να παρατήρησε την ομοιότητά του με τον «Old George» Pickingill – ο οποίος είχε μυήσει πρώτος τον Aleister Crowley στον αποκρυφισμό – και έβαλε τον πίνακα στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Led Zeppelin IV».

Ως συνήθως, ο Jimmy Page δεν ήθελε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της φωτογραφίας.

«Το εξώφυλλο υποτίθεται ότι ήταν κάτι που έπρεπε να απολαύσουν άλλοι άνθρωποι και όχι εγώ να τα εξηγήσω όλα. Κάτι που θα έκανε το όλο θέμα μάλλον απογοητευτικό σε αυτό το επίπεδο της προσωπικής περιπέτειάς σου στη μουσική», δήλωσε στους Times το 2010.

Τώρα το μυστήριο λύθηκε, αφού η αρχική φωτογραφία στην οποία βασίστηκε ο πίνακας βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για μία επερχόμενη έκθεση στο Μουσείο του Wiltshire στο Devizes.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» έρχεται επιτέλους στους κινηματογράφους

Η φωτογραφία ανακαλύφθηκε σε ένα παλιό άλμπουμ από τον Brian Edwards, επισκέπτη ερευνητή του Κέντρου Περιφερειακής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας, ο οποίος, ως θαυμαστής των Led Zeppelin, αναγνώρισε αμέσως την εικόνα.

«Οι Led Zeppelin δημιούργησαν το soundtrack που με συνοδεύει από τα εφηβικά χρόνια μου. Ελπίζω λοιπόν πραγματικά η ανακάλυψη αυτής της βικτοριανής φωτογραφίας να ευχαριστήσει και να διασκεδάσει τους Robert, Jimmy και John Paul», λέει ο Brian Edwards.

Μετά από ενδελεχέστερη έρευνα, μπόρεσαν να εντοπιστούν τόσο ο φωτογράφος όσο και ο ηλικιωμένος άνδρας.

Μια υπογραφή που ταιριάζει με τα γράμματα στο άλμπουμ υποδηλώνει ότι πίσω από τη φωτογραφική μηχανή ήταν ο καθηγητής φωτογραφίας Ernest Howard Farmer (1856-1944).

Ο σκυφτός άνδρας είναι πιθανό να είναι ο Lot Long – γνωστός και ως Lot Longyear – ένας τεχνίτης που εγκαθιστούσε παραδοσιακές αχυρένιες στέγες, από τη μικρή πόλη Mere στο νοτιοδυτικό Wiltshire. Ο Lot γεννήθηκε το 1823 και πέθανε το 1893.

Διαφήμιση

Η φωτογραφία του Farmer θα συμπεριληφθεί στην έκθεση «Wiltshire Thatcher: A Photographic Journey through Victorian Wessex», η οποία είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στο Μουσείο του Wiltshire την άνοιξη του 2024.

«Μέσα από την έκθεση, θα δείξουμε πώς ο Farmer αποτύπωσε το πνεύμα των ανθρώπων, των χωριών και των τοπίων του Wiltshire και του Dorset, που έρχονταν σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τη ζωή του στο Λονδίνο», σχολιάζει ο διευθυντής του μουσείου, David Dawson.

«Είναι συναρπαστικό να δούμε πώς αυτό το θέμα των αγροτικών και αστικών αντιθέσεων αναπτύχθηκε από τους Led Zeppelin και έγινε το επίκεντρο για αυτό το εμβληματικό εξώφυλλο άλμπουμ 70 χρόνια αργότερα», αναφέρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Led Zeppelin (@ledzeppelin)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο The Weeknd δίνει γεύση από δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια

Ο The Weeknd ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την άβυσσο. Το τελευταίο μέρος της νέας τριλογίας του The Weeknd...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...