Liam Gallagher: «Η ζωή μου κατέρρευσε μετά τη διάλυση των Oasis»

Η εξομολόγηση του Liam Gallagher για τη δύσκολη περίοδο στη ζωή του μετά τη διάλυσγ των Oasis.

Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis, Liam Gallagher, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη διάλυση του εμβληματικού Britpop συγκροτήματος.

Ο απρόσμενος χωρισμός των Oasis, ο οποίος ακολούθησε μετά από μία έντονη διαφωνία μεταξύ του Liam και του αδελφού του Noel Gallagher στο φεστιβάλ Rock en Seine το 2009 στο Παρίσι, επιφύλαξε σοβαρές συνέπειες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του Liam.

Ανατρέχοντας στη διάλυση του συγκροτήματος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, ο Liam Gallagher δήλωσε ότι η ζωή του «κατέρρευσε».

Διαφήμιση

Αναφερόμενος στις φήμες που αφορούσαν τα αίτια της ρήξης μεταξύ των δύο αδερφών, ο Liam αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η συμπεριφορά του διαδραμάτισε ρόλο στην απόφαση του Noel να εγκαταλείψει το συγκρότημα.

«Αυτή ήταν η συμπεριφορά μου από την πρώτη μέρα… Αν θέλεις να κάνεις το δικό σου πράγμα επειδή δεν έχεις αρκετή προσοχή, ελεύθερα φίλε», είπε, σχολιάζοντας στο γεγονός ότι ο Noel συχνά έδινε σόλο ακουστικές συναυλίες μεταξύ των περιοδειών των Oasis.

«Θα πάω στα Μπαρμπάντος και θα κάτσω σε μία παραλία για έξι μήνες, αλλά μην τραβάς την πρίζα του συγκροτήματος. Αυτός είναι ο τρόπος που το έβλεπα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Liam Gallagher, ο Noel είχε πάντα την πρόθεση να κάνει σόλο καριέρα αλλά αποφάσισε να επιρρίψει τη διάλυση στο πιο αδύναμο σημείο του Liam, αντί να παραδεχτεί πως ήθελε να φύγει από τους Oasis.

Διαφήμιση

«Αυτή ήταν η συμπεριφορά μου από την πρώτη μέρα», εξήγησε, αναφερόμενος στη συνήθεια του να πίνει. «Αυτό ήταν που έκανε τους Oasis αυτό που ήταν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Noel Gallagher ηχογραφεί ένα ακουστικό άλμπουμ «για τους θαυμαστές»

«Εγώ δεν ήμουν διαφορετικός, αλλά ξαφνικά, εκείνος μετατράπηκε σε Ronan Keating και είπε: “Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά”. Εν τω μεταξύ, είναι σε περιοδεία με τον (πρώην frontman των Kasabian) Tom Meighan, ο οποίος φέρεται να… προφανώς…», πρόσθεσε, στρέφοντας τα βέλη του στον Noel.

«Και όμως δεν θα ξαναμπείς σε ένα συγκρότημα μαζί μου επειδή είμαι ένα “γ—- μ—”; Ε, χαλάρωσε, φίλε», συνέχισε.

Η ζωή μετά τους Oasis

Όπως αναμενόταν, το τέλος των Oasis σήμανε μία δύσκολη περίοδο για τον Liam Gallagher, ιδιαίτερα ως προς την απώλεια βασικών συστημάτων υποστήριξης.

Ο Liam τόνισε ότι η πενταετής περίοδος μετά τη διάλυση των Oasis ήταν ένας «απόλυτος εφιάλτης».

Διαφήμιση

«Καθόμουν σπίτι χωρίς μάνατζμεντ, πρακτορεία και κανέναν ουσιαστικά να μιλήσω, ενώ ο Noel συνέχιζε να μπαίνει στο μεγάλο γραφείο του μάνατζμεντ με τους πάντες να τρέχουν γύρω του, να γίνεται έξυπνος και να υποτιμά άτομα», περιέγραψε.

«Εκ των υστέρων μπορείς να πεις “είσαι μεγάλο παιδί” και όλα αυτά, αλλά όταν είχες όλα αυτά τα πράγματα για είκοσι χρόνια… Με το ζόρι μπορούσα να δέσω τα κορδόνια μου, πόσο μάλλον να διευθύνω την επιχείρησή μου ή τη ζωή μου», παραδέχτηκε.

«Όλη αυτή η υποστήριξη αφαιρέθηκε, αλλά ο μικρός Noely G τα είχε ακόμα όλα αυτά», συμπλήρωσε.

Παρά τα εμπόδια, ο Liam Gallagher επικεντρώθηκε στη μουσική του και φρόντισε να διασφαλίσει ότι η λαμπρή δισκογραφία των Oasis θα παραμείνει ανέπαφη, χωρίς να προσφύγει στην εκμετάλλευση της νοσταλγίας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα έκανε κάτι διαφορετικά την ημέρα της διαμάχης στο Παρίσι, ο Liam αναφέρθηκε στον πρώην μάνατζερ των Oasis, Marcus Russell, και είπε: «Ναι, θα τους ενημέρωνα και τους δύο… Με πρόδωσαν. Όλη μου η ζωή κατέρρευσε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Noel Gallagher εξηγεί γιατί δεν θα γίνει ποτέ σαν τον Bono και τον Chris Martin

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Liam Gallagher μίλησε για τη συνεργασία του με τον John Squire των Stone Roses και καθησύχασε όσους ανησυχούν ότι αυτή η σύμπραξη θα μπορούσε να επηρεάσει την κληρονομιά των Oasis.

Ο Liam διαβεβαίωσε το κοινό ότι έχει τον μέγιστο σεβασμό για το συγκρότημα και τα επιτεύγματά του: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τους Oasis να γίνουν ένα από εκείνα τα συγκροτήματα όπου απλά βάζεις ένα άλμπουμ σε ένα σελοφάν κάθε δέκα χρόνια».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Spiritbox: Πέθανε ο πρώην μπασίστας τους Bill Crook

Ο Bill Crook ήταν μέλος των Spiritbox από το 2018 έως το 2022. Πέθανε ο πρώην μπασίστας των Spiritbox, Bill...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...