Madonna: Η ιστορία του διάσημου φιλιού με την Britney Spears στα MTV VMA – «Δεν το ήξερε κανείς»

Η ιστορία μίας από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία των MTV Video Music Awards.

Σχεδόν κανείς δεν ήξερε για το περιβόητο φιλί της Madonna με την Britney Spears και την Christina Aguilera πριν μεταδοθούν τα MTV Video Music Awards 2003.

Σε ένα νέο ρεπορτάζ του Rolling Stone, αρκετοί πρώην εργαζόμενοι του MTV αποκάλυψαν ότι η Madonna κρατούσε μυστικές τις λεπτομέρειες της αλησμόνητης εμφάνισής της από σχεδόν όλους όσους συμμετείχαν στην παραγωγή των βραβείων και μάλιστα άδειασε τον χώρο της τελετής, το Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, στις πρόβες για να εξασφαλίσει το απόρρητο.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη σκανδαλώδη εμφάνισή της με το «Like A Virgin» στα MTV Video Music Awards του 1984, η βασίλισσα της pop προκάλεσε για ακόμα μία φορά με την εμφάνισή της στη σκηνή των βραβείων του 2003.

Διαφήμιση

Η εμφάνισή της ξεκίνησε με την Britney Spears να τραγουδά το «Like A Virgin» και την Christina Aguilera να τη συνοδεύει στη συνέχεια στο ρεφρέν, πριν εμφανιστεί η Madonna για να τραγουδήσει το «Hollywood».

Στη συνέχεια, η Madonna φίλησε τη Briteny Spears και την Christina Aguilera στο στόμα, πριν ανέβει στη σκηνή και η Missy Elliott για το «Work It». Ωστόσο, η συμμετοχή της Missy Elliott δεν μνημονεύεται συχνά, καθώς τα φιλιά της Madonna προκάλεσαν φρενίτιδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συζητιούνται ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, τα στελέχη του MTV ήξεραν ότι η εμφάνιση της Madonna θα προκαλούσε αντιδράσεις – μόλις έμαθαν τι επρόκειτο να συμβεί.

«Όταν απευθύνονταν στη Madonna, (οι επικεφαλής του MTV) έδειχναν πάντα μεγάλη κατανόηση στο γεγονός ότι αυτή είναι η δημιουργική στιγμή της», δήλωσε η πρώην υπάλληλος του MTV, Summer Strauch.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Χώρισαν η Britney Spears και ο Sam Asghari μετά από 14 μήνες γάμου

Επίσης, σημείωσε ότι στη Madonna είχε της δόθηκε ο «πλήρης έλεγχος της εμφάνισής», σχολιάζοντας: «Εκτιμούν ό, τι επιλέγει εκείνη».

Οι λεπτομέρειες της εμφάνισης άλλαξαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής, καθώς η Jennifer Lopez υποτίθεται ότι επρόκειτο να εμφανιστεί μαζί με τη Madonna και την Britney Spears, πριν αποσυρθεί για να γυρίσει την ταινία «Shall We Dance?».

«Φοβόμουν ότι η εμφάνιση βρισκόταν σε κίνδυνο», παραδέχτηκε στο Rolling Stone ο Van Toffler, πρώην πρόεδρος του MTV.

Τελικά, προστέθηκε η Christina Aguilera και οι πρόβες έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αλλά οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί μέχρι που η πρώην σκηνοθέτρια των MTV VMA, Beth McCarthy-Miller, ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει μία πρόβα της Madonna.

«Δεν πρόκειται να μπορέσεις να το πεις σε κανέναν, αλλά νομίζω ότι αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένο», θυμάται ο Toffler ότι του είπε τότε η McCarthy-Miller μέσω τηλεφώνου. «Η Madonna φιλάει την Britney και την Christina».

Διαφήμιση

«Ήξερες ότι θα ήταν μία μεγάλη στιγμή. Θυμάμαι ότι όλοι χαμογελούσαν και πανηγύριζαν», αποκάλυψε η Summer Strauch για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το MTV όταν έμαθε τις λεπτομέρειες της εμφάνισης της Madonna.

Ο Tom Calderone, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος μουσικής και ταλέντων του MTV, ανέφερε ότι η ομάδα της Madonna είχε ζητήσει να μην υπάρχει κόσμος στο Radio City Music Hall κατά τη διάρκεια των προβών τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της τελετής απονομής των βραβείων.

«Ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα ερχόντουσαν για να κάνουν ζωντανές μεταδόσεις από εκεί, οπότε έπρεπε να τους βγάλουμε κυριολεκτικά όλους έξω», είπε στο Rolling Stone.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Christina Aguilera: «Έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά εναντίον των γυναικών»

«Και στη συνέχεια είχαμε την αίθουσα δώρων – έπρεπε και αυτή να εκκενωθεί. Ακόμα και η ασφάλεια. Στο τέλος, ήμασταν μόνο λίγοι από εμάς σε αυτή την αίθουσα και μερικοί άνθρωποι στο φορτηγό έξω», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο φορτηγό όπου είχε εγκατασταθεί η ομάδα της σκηνοθεσίας.

Η μυστικότητα απέδωσε τελικά καρπούς, καθώς η εμφάνιση της Madonna έγινε ένα τεράστιο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συζητείται ακόμα και σήμερα, καθώς αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία των MTV Video Music Awards.

Το MTV φέρεται να εκτίμησε την αντιπαράθεση εκείνη την εποχή. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήθελε να εμφανιστεί η Madonna στα βραβεία.

«Δίνεις στη Madonna το μικρόβιο μίας ιδέας και θα τον πάρει», δήλωσε ο Van Toffler στο Rolling Stone.

«Είχε μία ιστορία να πηγαίνει συνεχώς μπροστά την κουλτούρα και αυτό ήταν το σπουδαίο σε εκείνη και το σπουδαίο στο MTV. Πηγαίναμε μπροστά την κουλτούρα με προκλητικούς τρόπους», είπε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Avicii: Ο πατέρας του μιλά για την κληρονομιά του και τον αντίκτυπο της αυτοκτονίας του

Ο πατέρας του Avicii θέλει να καθιερώσει την πρόληψη...

Ο Nick Jonas επιστρέφει στο Broadway μετά από 13 χρόνια

Το βιογραφικό του Nick Jonas στο Broadway ξεκινά από...

Alicia Keys και JAY-Z τραγούδησαν το «Empire State Of Mind» στα Βραβεία Tony 2024

Το «Empire State Of Mind» περιλαμβάνεται στο υποψήφιο για...

Οι Chen, Baekhyun και Xiumin των EXO απειλούν με μήνυση τη SM Entertainment

Οι EXO-CBX σκοπεύουν να κινηθούν νομικά αν η SM Entertainment δεν απαντήσει στις απαιτήσεις τους για το συμβόλαιό τους...

Top Stories

Οι R.E.M. τραγούδησαν για πρώτη φορά μαζί μετά από 17 χρόνια

Οι R.E.M. συναντήθηκαν ξανά στη σκηνή για εισαγωγή τους...

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Terra Incognita»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας καλεί σε μία «Terra Incognita». Ο...

Η Ariana Grande λύνει τη σιωπή της για τις καταγγελίες για τα παρασκήνια του Nickelodeon

«Ακόμα και τώρα επεξεργάζομαι τη σχέση μου με αυτό»,...

Η Rihanna ξεκινάει από την αρχή το νέο άλμπουμ της: «Δώστε μου λίγο χρόνο»

Η Rihanna ζητά περισσότερο χρόνο από τους θαυμαστές της....