Madonna: Η άγνωστη ιστορία του «Open Your Heart» – Ήταν εμπνευσμένο από ένα vegan εστιατόριο

Το «Open Your Heart» συνέβαλε καθοριστικά για να γίνει το «True Blue» ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στη δισκογραφία της Madonna.

Η έμπνευση για ένα σπουδαίο τραγούδι μπορεί να προέλθει από τα πιο απίθανα μέρη. Η απόδειξη είναι ο «Open Your Heart» από το άλμπουμ «True Blue» (1986) της Madonna, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα χορτοφαγικό εστιατόριο και μία σερβιτόρα που εργαζόταν εκεί.

Το «Open Your Heart» είναι ένα τραγούδι που έχει ξεπεράσει τα όρια του χρόνου και συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί τους ακροατές.

Με την απλή αλλά ταυτόχρονα δυναμικούς μουσική, τους συναισθηματικά φορτισμένους και την εκρηκτική παραγωγή του, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της Madonna και της παγκόσμιας pop σκηνής.

Διαφήμιση

Το «Open Your Heart» είναι ένα κάλεσμα για ελευθερία. Η Madonna τραγουδά για έναν έρωτα που την κάνει να θέλει να πετάξει και να ξεφύγει από τα δεσμά της καθημερινότητας.

Οι στίχοι είναι απλοί αλλά ειλικρινείς, και η ερμηνεία της Madonna είναι γεμάτη πάθος.

Η παραγωγή του τραγουδιού είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Ο uptempo ρυθμός και τα πλούσια φωνητικά εφέ δημιουργούν μία ατμόσφαιρα δυναμισμού και ενθουσιασμού.

Το «Open Your Heart» είναι εξίσου διασκεδαστικό όσο και συναισθηματικό και είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να χορέψετε και να τραγουδήσετε μαζί του.

Διαφήμιση

Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού

Το «Open Your Heart» φέρει τις υπογραφές της Madonna, του Gardner Cole και του Peter Rafelson.

Ο Gardner Cole αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία του τραγουδιού κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης που έδωσε το 2005 στο Madonna Tribe.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Adele ζηλεύει που έχασε την έναρξη της περιοδείας της Madonna

«Το τραγούδι ξεκίνησε με τον καλό μου φίλο Peter Rafelson, δουλεύαμε πάνω στο τραγούδι για πάνω από ένα χρόνο», θυμήθηκε.

«Ο αρχικός τίτλος ήταν “Follow Your Heart”, το οποίο ήταν το όνομα ενός χορτοφαγικού εστιατορίου στο Λος Άντζελες. Ήμουν ερωτευμένος με μία σερβιτόρα εκεί που λεγόταν Lisa και ήταν η αρχική έμπνευση για τους στίχους», εξήγησε.

Ο Gardner Cole τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή της βασίλισσας της pop στην τελειοποίηση του «Open Your Heart».

Διαφήμιση

«Η Madonna άλλαξε μερικούς από τους στίχους και το Β-section. Ο Patrick Leonard άλλαξε το groove και το έκανε πιο uptempo, νομίζω ότι η παραγωγή του είναι υπέροχη!», είπε.

Ο Patrick Leonard έχει συνυπογράψει αρκετές κλασικές επιτυχίες της Madonna, όπως το «Cherish», το «Frozen» και το «Like a Prayer», έχοντας διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.

Το κυριολεκτικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Gardner Cole υπενθύμισε ότι το «Open Your Heart» έγινε φαινόμενο και παραδέχθηκε ότι η επιτυχία του τραγουδιού έκανε πραγματικότητα ένα κυριολεκτικό όνειρό του.

«Είχα ένα όνειρο ότι οδηγούσα στο αυτοκίνητό μου και ο Casey Kasem (ο παρουσιαστής του εβδομαδιαίου Top 40 countdown show) ανακοίνωνε ότι το τραγούδι ήταν το νούμερο ένα τραγούδι στην Αμερική, στα γενέθλιά μου ένα χρόνο αργότερα, οδηγούσα στην παραλία του Μαλιμπού και ο Casey Kasem ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο ότι το “Open Your Heart” ήταν νούμερο ένα!», περιέγραψε.

«Ήταν μία απίστευτα χαρούμενη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο Gardner Cole ηχογράφησε στη συνέχεια τη δική του εκτέλεση του «Open Your Heart», σημειώνοντας ότι η διασκευή του είναι πιο αργή από την εκδοχή της Madonna.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Madonna: «Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που ζω»

Το εμβληματικό music video της Madonna

Στο μουσικό βίντεο για το «Open Your Heart», η Madonna υποδύεται μία εξωτική χορεύτρια που εγκαταλείπει τη δουλειά της και ο Cole ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή που το παρακολούθησε.

Το music video του «Open Your Heart» αποτέλεσε έμπνευση για άλλα βίντεο όπως το «Gimme More» της Britney Spears, το «Pour It Up» της Rihanna, το «Partition» της Beyoncé και το «Gods & Monsters» από την ταινία μικρού μήκους «Tropico» της Lana Del Rey.

Το «Open Your Heart» καταλύτης για την επιτυχία του «True Blue» 

Το «Open Your Heart» βρέθηκε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ για μία εβδομάδα και παρέμεινε στο chart για 18 εβδομάδες.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «True Blue» της Madonna, το οποίο κυριάρχησε στο Νο. 1 του Billboard 200 για πέντε εβδομάδες, ενώ συνολικά παρέμεινε στο chart για 82 εβδομάδες.

Το «True Blue» αναδείχθηκε σε κολοσσό των charts. Δύο άλλα singles από το άλμπουμ – το «Live to Tell» και το «Papa Don’t Preach» – κατέκτησαν την κορυφή του Billboard Hot 100.

Τα υπόλοιπα δύο singles του δίσκου, το ομώνυμο «True Blue» και το «La Isla Bonita», έφτασαν επίσης στο Top 5 του chart.

Αναμφίβολα, το «Open Your Heart» συνέβαλε καθοριστικά για να γίνει το «True Blue» ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στη δισκογραφία της Madonna.

Το «Open Your Heart» είναι ένα τραγούδι που έχει αφήσει το σημάδι του στην ιστορία της pop μουσικής. Είναι ένα τραγούδι που θα συνεχίσει να αγαπιέται και να ακούγεται από πολλές γενιές ακόμα.

Madonna - Open Your Heart (Official Video) [HD]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Madonna: Έτοιμη να επιστρέψει στη σκηνή μετά την περιπέτεια με την υγεία της
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Katy Perry δίνει γεύση από το νέο τραγούδι «Lifetimes»

Η Katy Perry μας προσκαλεί όλους στο πάρτι του νέου άλμπουμ της «143». Η Katy Perry ετοιμάζεται για την κυκλοφορία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...