Ακυρώνονται τα MTV EMA 2023 στο Παρίσι λόγω του πόλεμου Ισραήλ και Χαμάς

«Αυτή δεν μοιάζει με στιγμή για μία παγκόσμια γιορτή», σημείωσαν τα MTV EMA.

Τα MTV EMA 2023, τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν στο Παρίσι στις 5 Νοεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος υπό το φόβο τρομοκρατικής απειλής λόγω του πόλεμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Εκτός από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου αντιτρομοκρατικού συναγερμού μετά τη δολοφονία ενός καθηγητή λυκείου με μαχαίρι και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο ανθρώπων.

Το Σάββατο, 7.000 στρατιώτες άρχισαν να πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες ασφαλείας και το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Διαφήμιση

Εν τω μεταξύ, μόνο σήμερα (19 Οκτωβρίου), οι γαλλικές αρχές έλαβαν απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε 14 αεροδρόμια της χώρας και προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση οκτώ αεροδρομίων.

Στη Mipcom, την ετήσια διεθνή αγορά τηλεόρασης και κινηματογράφου στις Κάννες, τα πρωτόκολλα ασφαλείας αυξήθηκαν επίσης δραστικά.

Η Paramount ανέφερε σε ανακοίνωσή για την ακύρωση των βραβείων: «Δεδομένης της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στη διεξαγωγή των MTV EMA του 2023 για λόγους προσοχής για τους χιλιάδες υπαλλήλους, τα μέλη του προσωπικού, τους καλλιτέχνες, τους θαυμαστές και τους συνεργάτες που ταξιδεύουν από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ζωντανέψουν το σόου».

«Τα MTV EMA είναι μία ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Καθώς παρακολουθούμε τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα να συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, αυτή δεν μοιάζει με στιγμή για μία παγκόσμια γιορτή», σημειώνεται.

Διαφήμιση

Μετά την έναρξη της επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με το τοπικό Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων 1.524 παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Πάνω από 1.400 Φινλανδοί καλλιτέχνες ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ

«Με χιλιάδες ζωές να έχουν ήδη χαθεί, είναι μία στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να διοργανώσουμε ξανά τα MTV EMA τον Νοέμβριο του 2024», προσθέτει η ανακοίνωση του Paramount.

Τα MTV EMA 2023 είχαν ανακοινώσει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου τα ονόματα των καλλιτεχνών που επρόκειτο να τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

Στη σκηνή των βραβείων θα ανέβαιναν καλλιτέχνες όπως ο Jung Kook των BTS, αλλά και οι Sabrina Carpenter, Reneé Rapp, Coi Leray, David Guetta, Rema, The Kid LAROI, Anne-Marie και Thirty Seconds To Mars μεταξύ άλλων.

Η Taylor Swift είχε  συγκεντρώσει επτά υποψηφιότητες στα MTV EMA 2023, τις περισσότερες από κάθε άλλο καλλιτέχνες, ενώ ακολουθούσαν η Olivia Rodrigo και η SZA, έχοντας από έξι υποψηφιότητες η καθεμία. Από τέσσερις υποψηφιότητες είχαν λάβει οι Doja Cat, Måneskin, Miley Cyrus και Nicki Minaj.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Glass Animals: Οτοστόπ στον γαλαξία της αγάπης με το νέο άλμπουμ «I Love You So F***ing Much»

Οι Glass Animals εξερευνούν την αγάπη σε όλες τις μορφές της στο νέο άλμπουμ τους. Οι Glass Animals αποκαλύπτουν το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...