Nemo: Το φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2024 δεν νιώθει καμία πίεση

Το Nemo εκπροσωπεί την Ελβετία στη φετινή Eurovision.

Το Nemo, ένα από τα φαβορί για τη νίκη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται την πίεση που συνεπάγεται το προβάδισμά του.

Το τραγούδι «The Code» του Nemo Mettler από την Ελβετία είναι ένα κομμάτι που συνδυάζει όπερα και χορό και αντλεί έμπνευση από την ταυτότητά του ως non-binary performer.

Το Nemo θα διαγωνιστεί με το «The Code» στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας, την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Διαφήμιση

Σε ηλικία 24 χρονών, θεωρείται ένα από τα δύο μεγαλύτερα φαβορί για τη νίκη στη φετινή Eurovision μαζί με τον Baby Lasagna από την Κροατία και το τραγούδι του «Rim Tim Tagi Dim»

Το Nemo δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα: «Προς το παρόν, δεν νομίζω ότι αισθάνομαι μεγάλη πίεση, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι είμαι απλώς πολύ ενθουσιασμένος με τα πάντα».

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτό, ήθελα απλώς να δημιουργήσω κάτι που πραγματικά αντικατοπτρίζει το τραγούδι στη σκηνή και το ενισχύει, να διασκεδάσω με αυτό και να δημιουργήσω κάτι όμορφο που σημαίνει πολλά για εμένα και νομίζω ότι πραγματικά τα καταφέραμε», εξήγησε.

Το Nemo αστειεύτηκε επίσης ότι αν ήξερε τη «συνταγή» για να είναι ένα δυνατό φαβορί για τη Eurovision, θα έβγαζε «πολλά χρήματα» γράφοντας τραγούδια για τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού.

Διαφήμιση

«Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις ως καλλιτέχνης γενικά, ακόμη και εκτός της Eurovision, είναι απλώς να ακούσεις την καρδιά σου και να γράψεις για πράγματα που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εσένα», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Το Ισραήλ απειλεί να αποσυρθεί αν λογοκριθεί το τραγούδι του

«Και αν γράψεις για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για εσένα, και είναι προσωπικό, νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι ότι ο κόσμος θα μπορέσει να ταυτιστεί με το συναίσθημα και τους άλλους ανθρώπους», συνέχισε.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για την καταπληκτική ανταπόκριση και όλη την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος για το τραγούδι και για το πόσοι άνθρωποι πραγματικά ταυτίζονται μαζί του, είναι απίστευτο», πρόσθεσε.

Το Nemo ήταν επίσης ένας από τους πολλούς διαγωνιζόμενους της φετινής διοργάνωσης που ζήτησαν κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τη Eurovision, αλλά απέρριψαν τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

Όπως δήλωσε, «ήταν πολύ σημαντικό να μην μείνουμε σιωπηλοί» και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι άνθρωποι «θα ενημερωθούν για ολόκληρη την κατάσταση και ότι δεν θα κλείσουν απλά τα μάτια τους και να την αγνοήσουν».

Διαφήμιση

«Πραγματικά, απλά θυμηθείτε ότι η πληροφόρηση είναι δύναμη και ενημερωθείτε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε το βήμα μας για να ευαισθητοποιήσουμε, για κάθε είδους θέμα», υπογράμμισε.

«Για εμένα, πολλά αφορούν αυτά για τα οποία μιλάω… Να είμαι queer, να είμαι non-binary και, ειλικρινά, απλά να είμαι ο εαυτός μου στη Eurovision με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και να νιώσουν ότι τους βλέπουν», εξήγησε.

«Και νομίζω ότι είναι καταπληκτικό που έχουμε πολλή queer εκπροσώπηση φέτος για να δει ο κόσμος ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις άλλους ανθρώπους που μοιάζουν με εσένα», συνέχισε.

«Με βοήθησε στη ζωή μου να συνειδητοποιήσω πραγματικά ποιος είμαι να βλέπω άλλους ανθρώπους που θαύμαζα ή που θα μπορούσα να κοιτάξω με θαυμασμό. Οπότε νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που προσπαθώ να κάνω εδώ», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Η εμφάνιση της Κύπρου και της Silia Kapsis στον Πρώτο Ημιτελικό

Το Nemo αποκάλυψε επίσης ότι έχει «δεθεί» με τον Βρετανό διαγωνιζόμενο Olly Alexander.

«Αυτό που πραγματικά αισθάνομαι, και ειδικά με τον Olly και όλους τους άλλους queer καλλιτέχνες, είναι ότι υπάρχει αυτή ζεστασιά, αυτό επίπεδο κατανόησης μεταξύ μας και απλά ένα αίσθημα ασφάλειας και ορατότητας και μία ενσυναίσθηση που πραγματικά νιώθω έντονα με άλλους queer καλλιτέχνες φέτος», ανέφερε.

Nemo - The Code | Switzerland 🇨🇭 | Official Music Video | Eurovision 2024

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Apocalyptica φέρνουν τους Metallica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έχουν ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα που...

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Gracie Abrams: Η Taylor Swift συμμετέχει στο νέο άλμπουμ της «The Secret Of Us»

Η Gracie Abrams συνόδευσε την Taylor Swift στην περιοδεία της «The Eras Tour» το 2023 και θα επιστρέψει στο...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...