Ο Nile Rodgers βραβεύεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο Nile Rodgers θα παραλάβει το βραβείο του στην έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Nile Rodgers είναι μία από τις προσωπικότητες που θα λάβουν το 30ό ετήσιο βραβείο Crystal Award από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Με το βραβείο θα τιμηθούν επίσης η Michelle Yeoh, η οποία πέρυσι έγινε η πρώτη ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την εμφάνισή της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once» (Τα Πάντα Όλα), και ο αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός Diébédo Francis Kéré.

Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός-Κλόστερς της Ελβετίας στις 15 Ιανουαρίου.

Διαφήμιση

Το βραβείο Crystal Award αναγνωρίζει «τα επιτεύγματα κορυφαίων καλλιτεχνών που αποτελούν γεφυροποιούς και πρότυπα για όλους τους ηγέτες της κοινωνίας», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Crystal Award του 2024 απονέμεται στον Nile Rodgers για τις προσπάθειές του να κάνει τον κόσμο ένα πιο ειρηνικό, ισότιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέρος μέσω της μουσικής του, της δέσμευσής του να καταπολεμά τον συστημικό ρατσισμό, την ανισότητα και την αδικία και της υποστήριξη των καινοτόμων φωνών της νεολαίας.

Η ακτιβιστική δράση του

Ο Nile Rodgers ξεκίνησε την ακτιβιστική δράση του ως μέλος των Μαύρων Πανθήρων στην εφηβεία του στη Νέας Υόρκης.

Συμμετείχε στο Live Aid το 1985 και στην ανθρωπιστική συναυλία «Concert for Ukraine» για την Ουκρανία το 2023.

Διαφήμιση

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, συνίδρυσε το Ίδρυμα We Are Family (που πήρε το όνομά του από το κλασικό ομώνυμο τραγούδι που έγραψαν ο ίδιος και ο Bernard Edwards για τη Sister Sledge το 1979), για να προωθήσει την πολιτιστική ποικιλομορφία και να ενδυναμώσουν παράλληλα τους νέους να αλλάξουν τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο J-Hope των BTS συνεργάζεται με Jung Kook και Nile Rodgers στο άλμπουμ «Hope On The Street Vol.1»

«Οι γονείς μου μού έμαθαν να νοιάζομαι για τους ανθρώπους και να προσφέρω στους άλλους, παρόλο που εμείς οι ίδιοι ήμασταν οικονομικά φτωχοί», ανέφερε ο Nile Rodgers σε δήλωσή του.

«Όταν η μουσική μου έδωσε την ευκαιρία να αγγίξω καρδιές σε όλο τον κόσμο, συνειδητοποίησα ότι μου είχε δοθεί ένα ανεκτίμητο δώρο. Όταν δίνω αυτό το δώρο στους άλλους, παίρνω πίσω περισσότερα από τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη», συνέχισε.

Συνεχίζοντας στον δρόμο των διακρίσεων

Ο Nile Rodgers έχει αποσπάσει πολυάριθμες αξιόλογες διακρίσεις την τελευταία δεκαετία.

Το 2016, εντάχθηκε στο Hall of Fame των Τραγουδοποιών. Την επόμενη χρονιά, έλαβε το βραβείο Μουσικής Αριστείας από το Rock and Roll Hall of Fame. Το 2023, τιμήθηκε με το Βραβείο Grammy Συνολικής Προσφοράς από την Ακαδημία Ηχογράφησης. Είναι μόνιμος παραγωγός του Apple Music, πρόεδρος του Hall of Fame των Τραγουδοποιών και συνιδρυτής της εταιρείας Hipgnosis Songs.

Διαφήμιση

Με τους The Chic, ο Nile Rodgers πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση μίας νέας μουσικής γλώσσας με τα τραγούδια «Le Freak» και «Good Times», τα οποία βρέθηκαν στην κορυφή των charts.

Εκτός από τη δουλειά του με τους The Chic Organization, ο Nile Rodgers έχει συνεργαστεί ως παραγωγός με θρυλικούς καλλιτέχνες όπως οι Diana Ross («I’m Coming Out»), David Bowie («Let’s Dance») και Madonna («Like a Virgin») σε μία σειρά από άλμπουμ και singles με κορυφαίες πωλήσεις.

Επίσης, έχει κερδίσει τέσσερα Grammy την τελευταία δεκαετία για τις συνεργασίες με τους Daft Punk στο smash hit «Get Lucky» από το «Random Access Memories» και την Beyoncé στο «Cuff It» από το «Renaissance».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Paul McCartney ευχαριστεί τον Roger Daltrey των The Who για τη φιλανθρωπική δράση του - και του αφιερώνει ένα τραγούδι

Το Crystal Award απονέμεται κάθε χρόνο στο Νταβός από τη Hilde Schwab, πρόεδρο και συνιδρύτρια του Παγκόσμιου Φόρουμ Τεχνών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Jack White κυκλοφόρησε κρυφά ένα νέο άλμπουμ – έκπληξη

Το νέο άλμπουμ του Jack White ήταν διαθέσιμο μόνο για ημέρα. Ο Jack White κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά ένα νέο σόλο άλμπουμ,...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...